MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ψυχολογικές επιχειρήσεις: Ο άγνωστος πόλεμος κατά της Ελλάδας;

(Αναδημοσίευση παλαιότερων άρθρων)  
 
Του Αλέξανδρου Μερκούριου

Αυτοί που ξέρουν, λένε ότι η πιο αποτελεσματική μορφή πολέμου είναι οι ψυχολογικές επιχειρήσεις. Δηλαδή το να διαλύσεις τα νεύρα και την ψυχολογία του αντίπαλου και να τον καταστήσεις ανίκανο να αντισταθεί, χωρίς να ρίξεις ούτε μια σφαίρα. Γι αυτό και οι καλύτεροι αξιωματικοί περνούν τη λεγόμενη Σχολή Ανορθοδόξου Πολέμου.



Οι 10 τρόποι με τους οποίους δίνεις δεδομένα χωρίς να το γνωρίζεις.

Από τον Ryan Broderick και Emanuella Grinberg, BuzzFeed / CNN
Ενημέρωση 14:30 EDT, Πεμ 13 Ιουν, 2013

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

Η διαρροή του Snowden, αποκάλυψε το συγκλονιστικό πλήθος των πληροφοριών,που συλλέγει η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας για τον εντοπισμό ξένων στόχων.


Και ενώ η τακτική της NSA μπορεί να είναι ενοχλητική...., δεν είναι μόνο αυτή, που συλλέγει τα δεδομένα σας.

Είναι φανερό πως η δημοκρατία "περισσεύει" στην Ελλάδα....

Απολαύστε δημοκρατία στην Ελλάδα του 2013.


Πετρέλαιο: H θεωρία "peak oil"

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

Η θεωρία peak oil είναι με απλά λόγια η εκτίμηση ότι η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου θα αγγίξει σύντομα το σημείο κορύφωσής της.

Αλλά ας κάνουμε μια ιστορική ανασκόπηση του θέματος:

Η θεωρία " peak oil " διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον γεωλόγο Μάριον Κινγκ Χάμπερτ (M. K. Hubbert), ο οποίος, το 1956, προέβη στην εκτίμηση ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αγγίξει το σημείο κορύφωσής της μεταξύ 1965 και 1970 και έπειτα θα ακολουθούσε πτωτική καμπύλη, γνωστή τώρα ως η καμπύλη του Χάμπερτ.