MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Υπο το φόβο κοινωνικής έκρηξης "ψάχνει" στήριξη στις Βρυξέλλες ο Α.Σαμαράς

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ψάχνει στις Βρυξέλλες μία θετική δήλωση επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να κατευνάσει τις σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλούν τα εξοντωτικά μέτρα του μνημονίου, όπως οι απολύσεις στο Δημόσιο και οι νέοι φόροι. Είναι αμφίβολο όμως αν θα τη… βρει. Κι αυτό τη στιγμή που η κοινωνία «βράζει» και το success story γκρεμίζεται ολοσχερώς μετά και την απόφαση μεταφοράς της Βιοχάλκο από την Ελλάδα στο Βέλγιο.

«Κοινωφελής εργασία»: Το νέο μεγάλο κόλπο της τρόικα;

katanagastika_erga

Όλοι θυμόμαστε το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» που αποσκοπούσε στην αποσυμφόρηση των φυλακών με την μετατροπή μικρών ποινών φυλάκισης σε δωρεάν εργασία.
Ο κόσμος της δικαιοσύνης υποδέχθηκε τη διάταξη με ανακούφιση, αφού πλέον δεν θα πήγαιναν αναγκαστικά στη φυλακή όσοι δεν είχαν την δυνατότητα να εξαγοράσουν την ποινή τους.
Ο νόμος περί μετατροπής ποινών στέρησης ελευθερίας σε κοινωφελή εργασία δεν αφορά εγκληματίες, δεν αφορά λαμόγια. Αφορά το γείτονα σας, τον φίλο σας, τον αδερφό σας.  Αφορά τους πλέον αδύναμους αυτής της χτυπημένης από την κρίση κοινωνίας μας, που επειδή πέρασαν ένα κόκκινο φανάρι ή καθυστέρησαν μια πληρωμή ΦΠΑ ενός ευτελούς ποσού τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης μερικών ημερών ή μηνών & που δεν έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσουν.