MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σχετικά με τον Χρυσό.....


Χαλκιδική: Ο Χρήστος Πάχτας ανακοίνωσε ότι το νερό στο Νεοχώρι είναι ακατάλληλο για πόση.




31 August, 2013 by antigoldgreece
Συγκέντρωση κατοίκων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νεοχώρι Χαλκιδικής καθώς οι κάτοικοι κλήθηκαν από το τοπικό συμβούλιο προκειμένου ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας να τους ανακοινώσει ότι το νερό που πίνουν είναι ακατάλληλο και ότι πρέπει να αρχίσουν να πίνουν εμφιαλωμένο.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Οι τράπεζες πωλούν “κόκκινα δάνεια” σε ξένα funds με μπόνους προσωπικά δεδομένα

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου) 
 
Οι τράπεζες έχουν κάνει φέιγ βολάν τα προσωπικά δεδομένα των δανειοληπτών μοιράζοντας τα σε εισπρακτικές εταιρείες ή σε εξωχώριους «επενδυτές» προκειμένου να εισπράξουν ή πουλήσουν τα «κόκκινα δάνεια» αντίστοιχα.



 Ήδη, οφειλέτες δέχονται τις πρώτες οχλήσεις από ξένα Funds, ενώ γίνονται προσφυγές και στη Δικαιοσύνη για τη δέσμευση ακίνητης περιουσίας.

Φορολογική αστυνόμευση όπως... Αμερική



Eτοιμάστηκε τελικά η υπουργική απόφαση για τη διενέργεια αμερικανικού τύπου φορολογικών ελέγχων, η οποία εκκρεμεί πάνω από έναν χρόνο, μετά τις αφόρητες πιέσεις της Τρόικας υπό την παρουσία της στην Αθήνα.

Μάλιστα το κείμενο της απόφασης, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την πραγματοποίηση φορολογικών ελέγχων με τους οποίους θα προσδιορίζεται το εισόδημα βάσει έμμεσων τεχνικών, όπως είναι ο υπολογισμός δαπανών με πιστωτικές κάρτες ή το ύψος των καταθέσεων των φορολογούμενων, είναι πλέον έτοιμο και πρόκειται σήμερα ή το αργότερο αύριο να υπογραφεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, σύμφωνα με το capital.gr.

«Δημοσιονομικός γκρεμός» και πάλι στις ΗΠΑ

Προειδοποιεί η κυβέρνηση Ομπάμα  τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, καλώντας τες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός οικονομικού μπλακ-άουτ, αφού Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν βάζουν νερό στο κρασί τους, για να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική λύση στο θέμα του προϋπολογισμού, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Farange-Baroso -- Η απάτη τής κλιματικής αλλάγής (video)

Ο Nigel Farange παρουσιάζει στόν Emmanuel Baroso δύο φωτογραφίες της NASA με τους πάγους του βόρειου ημισφαιρίου του μήνα Αυγούστου τών ετών 2012 καί 2013 που αποδεικνύουν ότι οι πάγοι αυξάνωνται.



Βαρουφάκης: Πως «διάολο» χρεοκοπεί και η κερδοφόρα Ισπανία;


(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου) 

Σε ένα ακόμα άρθρο αναφοράς για το περιοδικό «HOT DOC», ο γνωστός καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης εξαπολύει μύδρους εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση ή μάλλον για την τροφοδότηση της κρίσης μέσω ακατανόητων αποφάσεων. 

Το παράδειγμα της Ισπανίας είναι συγκλονιστικό, πως μια χώρα απολύτως «ισοσκελισμένη και κερδοφόρα», την οδήγησαν οι γελοίες πολιτικές αποφάσεις και οι «αγορές» στο χείλος της καταστροφής…

Συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για οριοθέτηση ΑΟΖ και Αίτηση για έρευνες υδρογονανθράκων στο Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο του Ορφανού στη Χαλκιδική

Greek EEZ--ΑΟΖ Ελλάδας, ΑΟΖ Κύπρου. Συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για οριοθέτηση ΑΟΖ

Την έναρξη σύντομα διαβουλεύσεων για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και άλλων θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία συμφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο ιταλός Πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα στη χθεσινή τους συνάντηση στη Ρώμη. Εξάλλου, όπως προκύπτει από τις χθεσινές επαφές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην ιταλική πρωτεύουσα, οι δύο χώρες σκοπεύουν να προχωρήσουν με κοινούς άξονες στην ατζέντα των ευρωπαϊκών τους προεδριών. Στόχος της Αθήνας και της Ρώμης είναι να αναδείξουν νέες διαστάσεις του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η μεσογειακή και συνεπώς η θαλάσσια διάσταση.

Γερμανία: Ενδοκομματικές διαφορές για το κατοχικό δάνειο

9F94AB9BDA5947CCA0FA84908DF24D8F.jpg

Ο πρόεδρος του Κόμματος της Αριστεράς Μπερντ Ρίξινγκερ δεν διαψεύδει το «όχι» στην επιστροφή του κατοχικού δανείου στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα όμως βουλευτές του κόμματός τους αποστασιοποιούνται από τη θέση αυτή.
 
Αν νόμιζε κανείς ότι στη Γερμανία ο πιο σθεναρός υποστηρικτής των ελληνικών αιτημάτων που προκύπτουν από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής είναι το Κόμμα της Αριστεράς, αυτό διαψεύστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt ο πρόεδρος του κόμματος Μπερντ Ρίξινγκερ εξέφρασε την αντίθεση του στο ενδεχόμενο επιστροφής του αναγκαστικού δανείου στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κοιτάζουμε από κοινού προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω».

Η βιομηχανία της εξόντωσης και οι μπάμπηδες της δημοσιογραφίας


O ανεκδιήγητος Ευαγγελάτος επέμενε να δείχνει για 4-5 ολόκληρα λεπτά, στιγμιότυπα από τα μπραβιλίκα της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά. Τα ίδια στιγμιότυπα επανέλαβε αμέσως μετά και η Σία Κοσιώνη. Εάν επρόκειτο για διαφημιστικό χρόνο θα είχει στοιχίσει κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ.  

Η προβολή που έχει τα τελευταία δύο χρόνια η Χρυσή Αυγή από συγκεκριμένους δημοσιογράφους και εκδότες αντανακλά την ποιότητα υποκόσμου που χαρακτηρίζει κομμάτι των εγχώριων ΜΜΕ.

  Αυτή η ανιστόρητη εγκληματική πράξη του ξεπλύματος των νεοναζί εγκληματιών της κατοχής εξηγείται είτε από την ύπαρξη σκοτεινού σχεδίου (ή σχεδιασμών) που αγνοούμε, είτε από την εξαγορά συνειδήσεων, είτε από προσωπικά ζόρια που τραβάει ο καθείς από τους νεογκέμπλελς των εγχώριων ΜΜΕ.