MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο απόρρητος "Φάκελος Καγκελάριος"

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου) 

Όπως γράφει και ο Zbigniew Brzezinski, πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Jimmy Carter στο βιβλίο του "The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives", οι Γερμανοί είχαν την τιμή να είναι "φόρου υποτελής στις Ηνωμένες Πολιτείες". Ποιόν υπηρετείτε, κυρία Μέρκελ;


 (δημοσιεύθηκε στο berlin-athen.eu πρίν μερικές μέρες και στα γερμανικά. Κάντε κλικ στον παραπάνω τίτλο).

Μια πλαστογραφία που δεν είναι πλαστογραφία. Ο απόρρητος "Φάκελος Καγκελάριος" Ποιόν υπηρετείτε, κυρία Μέρκελ;

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) "νεκρανάστησε" την Wall Street

Της Nicola Matthews

Τα έκτατα μέτρα που πήρε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης ως επί το πλείστον διεξήχθησαν μυστικά. 


Χρειάστηκε πίεση από το Κογκρέσο, μέσω του Νόμου Dodd-Frank του 2010, και αγωγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg στη βάση του Νόμου για την Ελευθερία στην Πληροφόρηση, για να απελευθερώσει στοιχεία η Fed για πάνω από 21 χιλιάδες συναλλαγές και 29 χιλιάδες σελίδες εγγράφων που κατέγραφαν τις παρεμβάσεις της. 

 Τα στοιχεία αυτά περιείχαν πληροφορίες -ονόματα δανειστών, συχνότητα δανεισμού, είδος εγγύησης, ημερομηνίες και επιτόκια- που έως τότε ήταν απόρρητα. Θέλω να επικεντρωθώ σε ένα μέρος των στοιχείων: στα επιτόκια που χρέωναν οι  έκτακτες  διευκολύνσεις δανεισμού (emergency lending facilities) που εγκατέστησε η Fed.  

Μας μιλάει ακόμα η Γερμανική Βαϊμάρη;

Ακούγονται πρόσφατα πολλά για τις διακριτές ομοιότητες ανάμεσα στη μακαρίτισσα Δημοκρατία της Βαϊμάρης (Γερμανία: 1919 - 1933) και την Ελληνική Δημοκρατία του 2012 που φαίνεται να παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοιων ασθενειών: παρόμοια έλκη με άλγη, βάσανα και πάθη όπως, ύφεση, ανεργία, λιτότητα, υπέρογκο χρέος, γραφειοκρατία διαφθορά κλπ. Αποδεικνύεται έτσι προφητικό το ότι: «Η Γερμανική Βαϊμάρη μας μιλάει ακόμα».

Γ.Άσμουσεν: "Ο Βενιζέλος μου ζήτησε να μαγειρευτούν τα στοιχεία του ελλείμματος"

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ DIE ZEIT
20/09/13 - 12:38

Η  γερμανική «Die Zeit» δίνει "στεγνά" τον Ε.Βενιζέλο, και φυσικά όλη την συγκυβέρνηση, ότι ζητήθηκε από τον Γιέργκ Άσμουσεν, να αλλαχτούν οι αριθμοί των ελλειμμάτων ώστε  η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί! 

Μετά την αποκάλυψη αυτή τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος που λέει η κυβέρνηση εδώ και δύο μήνες όχι μόνο καταντούν φαιδρά, αλλά και αποκαλύπτεται με ποιές πραγματικά διαθέσεις 'ερχεται η τρόικα τη Δευτέρα, και τι θα ζητήσει.

Νίκος Λυγερός : ΑΟΖ, Γενοκτονία και Θεωρία Παιγνίων

Νίκος Λυγερός : ΑΟΖ, Γενοκτονία και Θεωρία Παιγνίων - ΑΟΖ, γενοκτονία, Θεωρία Παιγνίων, Ισραήλ, Κύπρος, Nikos Lygeros

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι τα θέματα της ΑΟΖ και της Γενοκτονίας μπορούν να συσχετίζονται.

Κι όμως η πραγματικότητα το αποδεικνύει. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κατανοήσουμε αυτό το γεγονός είναι να το εντάξουμε στο πλαίσιο της θεωρίας παιγνίων. Σε αυτό, οι παίκτες έχουν αρχικά συμφέροντα, τα οποία λειτουργούν ως υπόβαθρο, αλλά και στρατηγικές συμπεριφοράς μέσα στο πεδίο δράσης. 

ROTHSCHILDS & ROCKEFELLERS: Η ηγεσία της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)
 
Συγκλονιστικά γεγονότα συμβαίνουν σήμερα στο πλανήτη μας, με την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, η οποία τείνει να εξελιχθεί σε παγκόσμια οικονομική ύφεση, όμοια με εκείνη του 1929 στις ΗΠΑ, και η οποία συνήθως είναι πρόδρομος παγκόσμιου πολέμου.

Θυμηθείτε το οικονομικό Κράχ του 1929 στην Αμερική που οδήγησε εν συνεχεία την υφήλιο στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει σήμερα στο πλανήτη μας, παραθέτουμε την κάτωθι ανάλυση.