MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Μαντέψτε ποιοι «σωτήρες» του κόσμου ήταν καλεσμένοι στο γάμο του «μεγαλοεπενδυτή» Soros!

Ο «μεγαλοεπενδυτής», «μέγας ευεργέτης – φιλάνθρωπος» όπως τον χαρακτηρίζουν ορισμένοι, παντρεύτηκε για τρίτη φορά.

Ο μεγαλοκερδοσκόπος, σφαγέας λαών Σόρος, έκανε μια υπερπολυτελή τελετή, με καλεσμένους την ελίτ της παγκόσμιας οικονομίας.

Εκτός από τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, τον τίμησαν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Jim Yong Kim, η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde, οι πρόεδροι της Εσθονίας και της Λιβερίας καθώς και ο ρόκερ Bono των U2.

ΠΩΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - «ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ»!

ΕΤΣΙ, EUROSTAT ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!
 
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ - ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Ως μαφιόζικη οργάνωση οικονομικών δολοφόνων ενήργησε η Eurostat! Σε συνεργασία με τη δωσίλογη κυβέρνηση Παπανδρέου, «μαγείρεψαν» τα στοιχεία του ελλείμματος υπό τις διαταγές του Γερμανού επικεφαλής της Eurostat Ράντερμάχερ! Γι’ αυτό σήμερα ο ίδιος Γερμανός, φοβούμενος μην οδηγηθεί σε δίκη πιέζει τον Σαμαρά να κουκουλώσει το σκάνδαλο και να θάψει τις αποκαλύψεις των Γεωργαντά-Λογοθέτη!

«Να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί»


Στο θέμα των πλειστηριασμών επανέρχεται σήμερα το Bloomberg, με δημοσίευμα που αναλύει την επαπειλούμενη πίεση που θα υποστεί η ελληνική κοινωνία από μια ενδεχόμενη άρση των κατασχέσεων αλλά και τη δυσκολία βιωσιμότητας των τραπεζών, όπως έχει τονίσει ο ίδιος ο Γ. Στουρνάρας.

“Αν κοιτάξει κανείς έξω θα δει ανθρώπους σε απόγνωση”, λέει η Π. Καλαποθαράκου, πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ. “Δεν μπορούν να επιβιώσουν. Αυτό που μπορούν να πληρώσουν είναι πολύ λιγότερο από αυτά που οι τράπεζες ζητούν”. 

8 τρις κυβικά αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο δημιουργούν νέο ενεργειακό διάδρομο για την Ε.Ε.

Την πιθανότητα τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου να αποτελέσουν καταλύτη για ριζικές ανατροπές στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, εξετάζει μελέτη του ερευνητικού κέντρου της Eni, που για πρώτη φορά μιλάει για έναν νέο ενεργειακό διάδρομο ενεργειακής τροφοδοσίας της Ε.Ε.

Η μελέτη επικαλείται επιστημονικές έρευνες αλλά και πληροφορίες από την αγορά πετρελαίου και προσδιορίζει το δυναμικό της περιοχής σε 8 τρις κυβικά μέτρα, που είναι επαρκή ώστε να διαφοροποιήσουν το ενεργειακό μέλλον της Ε.Ε. και να δημιουργήσουν έναν τρίτο διάδρομο ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης, πέρα από το βόρειο (Ρωσία) και το νότιο (Κασπία) ενεργειακό διάδρομο.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Γερμανικές εκλογές, άλλο «μεταρρυθμίσεις» άλλο «λιτότητα»…

Τελείωσαν –επιτέλους– οι εκλογές στη Γερμανία και πλέον το ενδιαφέρον για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη ολόκληρη, αναμένουν να διαπιστώσουν ποιες θα είναι οι συνέπειες από την εκλογή νέας κυβέρνησης, πάλι υπό την Άγκελα Μέρκελ, η οποία βγαίνει αναμφισβήτητα ενισχυμένη. 

Το πιο ενδιαφέρον σημείο των δηλώσεων που έγιναν αμέσως μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων είναι η αποστροφή του λόγου της Μέρκελ, όπου αναφερόμενη στην Ελλάδα ανέφερε επί λέξει «δεν θα πάψουμε να ασκούμε πίεση για την εφαρμογή των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων», μια δήλωση η οποία ερμηνεύεται στην Ελλάδα ως σήμα ότι η λιτότητα δεν πρόκειται να τερματιστεί.

Lehman Brothers: Το χρονικό της μεγαλύτερης χρεοκοπίας στις ΗΠΑ

OI Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στα πρόθυρα της χειρότερης τραπεζικής κρίσης των τελευταίων 70 ετών και ο τρόμος για εκδήλωση καθολικού πανικού, τραπεζικών καταρρεύσεων, πτωχεύσεων και μαζικής ανεργίας υποχρεώνει τις νομισματικές αρχές σε πρωτοφανή μέτρα.

Στην αρχή, ενορχηστρώθηκε η διάσωση της Bear Stearns. Ακολούθησε η εθνικοποίηση της Fannie Mae και της Freddie Mac, των δύο μεγαλύτερων παρόχων στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ και του ασφαλιστικού κολοσσού AIG. Η Lehman Brothers αφέθηκε να καταρρεύσει.

 Η πτώχευσή της είναι η μεγαλύτερη χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ, με ενεργητικά που ανέρχονται στα 640 δισ. δολάρια. Η ιστορία της εκτυλλίσεται παράλληλα με την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και την ταχύτατη ανέλιξη προς την ευμάρεια και τη διεθνή κυριαρχία. Η επιχείρηση που 158 χρόνια αργότερα επρόκειτο να αναδειχθεί σε έναν παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κολοσσό, ξεκίνησε ως κατάστημα γενικού εμπορίου στον αμερικανικό Νότο. 

Γης Μαδιάμ... στα ακίνητα την επόμενη διετία

Του Γιώργου Κράλογλου
 
Η «χωνεμένη», από όλους, φούσκα του χρηματιστηρίου θα δείχνει απλή «μπουρμπουλήθρα» μπροστά στο «τσουνάμι» του 2014-2016 που θα πνίξει και την σημερινή αξία των ακινήτων. Και ενώ τα «καιρικά» αυτά φαινόμενα είναι ορατά στην Τράπεζα της Ελλάδος και στις εμπορικές Τράπεζες η κυβέρνηση τραβάει όλα τα σωσίβια που προσφέρονται και ανοίγει νέα ποτάμια. 

Αλλά και εμείς ενώ βλέπουμε την επερχόμενη καταστροφή που η Τράπεζα της Ελλάδος την εκτιμά σε ποσοστά 50% και άνω παίζουμε με τις λέξεις και τα παραπλανητικά φαινόμενα.

Ο εχθρός, του εχθρού μου ... δεν είναι απαραίτητα φίλος μου...

Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.....

Μέσα από τα τραπεζικά τρικ , της μορφής:

«Παίρνω έναν εκτυπωτή και τυπώνω 500 Δις Δολάρια σε χρήμα» (FED),
(το λεγόμενο FIAT CURRENCY που είναι συμβολικό ή αλλιώς εικονικό χρήμα,που δεν έχει αντίκρισμα  πλούτου κάπου),

και δημιουργώ μια ποσότητα χρέους ,
(γιατί το χρήμα από το 1971 και μετά, έχει την έννοια χρεογράφου
και όχι την έννοια πλούτου, άλλωστε το δανείζει η FED),

η Αμερική δανείζει σε 2 πιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη.

Η Α.Μέρκελ προανήγγειλε νέα μέτρα και συνέχιση σκληρής λιτότητας για Ελλάδα

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χαστούκι με το… καλημέρα έριξε στην κυβέρνηση η Άγκελα Μέρκελ. «Δεν πρέπει να πάψουμε να ασκούμε πίεση για την εφαρμογή των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος μετά τον θρίαμβο που πέτυχε στις εκλογές. Κάτι που μεταφράζεται σε συνέχιση της σκληρής λιτότητας και νέα μέτρα για την Ελλάδα.

Η δήλωση Μέρκελ άφησε σύξυλη την κυβέρνηση που εκλιπαρεί για πολιτική στήριξη προκειμένου να αποφύγει νέα μέτρα εξόντωσης των Ελλήνων και κοινωνικές αναταραχές που μπορούν να φέρουν την ανατροπή της.

Η εκλογίκευση της Ελληνικής Γραφειοκρατίας

Το γραφειοκρατικό μοντέλο οργάνωσης μιας κοινωνίας αυτό καθαυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ο Max Weber, μάλιστα, εκθειάζει τις αρετές της γραφειοκρατίας, κυρίως το οτι διέπεται από σταθερούς κανόνες που είναι οι ίδιοι για όλους. Φαίνεται, όμως, πως όταν τα έγραφε αυτά ο Max Weber είχε κατά νουν τα ισχύοντα στη Βόρεια Ευρώπη, όπου η Δημόσια Διοίκηση είναι εκλογικευμένη, εξημερωμένη και εξανθρωπισμένη, ώστε αντί για εχθρός να είναι φίλος του πολίτη.

Δυστυχώς, στην περίπτωση της Ελληνικής Γραφειοκρατίας, αρμόζουν περισσότερο τα κείμενα του Κάφκα παρά εκείνα του Max Weber. Πρόκειται για μιά εφιαλτική γραφειοκρατία, που θυμίζει αυτές του Τρίτου Κόσμου, και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως: έχοντας τη Σουηδία σα βάση μου από το 1976, έχω ζήσει και εργασθεί στην Αιθιοπία (4 χρόνια), στην Ταϊλάνδη (4 χρόνια), στην Καμπότζη (4 χρόνια), στο Βιετνάμ (1.5 χρόνια), στην Ινδονησία (1.5 χρόνια), στη Μαλαισία (2 χρόνια), στα Σκόπια (1.5 χρόνια), στην Τουρκία (1 χρόνο) και αλλού, κατά μικρότερα διαστήματα. Όπως παρατήρησα στον Τρίτο Κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα, η Γραφειοκρατία παρεμποδίζει την οικονομική πρόοδο αντί να την υποστηρίζει, φρενάροντας τα πάντα και προτάσσοντας δυσεπίλυτα ψευδοπροβλήματα.

Οι συνέπειες της κρίσης σε χώρες εντός και εκτός ευρωζώνης. Μια συγκριτική μελέτη


Πρόσφατη μελέτη του καθηγητή John Weeks (Εconomist and Professor Emeritus at SOAS, University of London):  '’Join The Euro? Yes, For Lower Growth'’ (Ένταξη στο ευρώ; Ναι, για μικρότερη ανάπτυξη), δίνει  ερεθίσματα για συζήτηση σχετικά με τη ρόλο της ευρωζώνης και της γενικής καπιταλιστικής κρίσης στην περίπτωση της Ελλάδας (και όχι μόνο).

Στο πρώτο μέρος της συγκρίνεται η  οικονομική πορεία 12 χωρών της ευρωζώνης (Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) για το διάστημα 2000-2007, πριν δηλαδή την εκδήλωση της μεγάλης κρίσης, με την αντίστοιχη πορεία 11 χωρών εκτός της ζώνης του ευρώ (Τσεχία, Κύπρος, Δανία, Εσθονία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Πολωνία, Σλοβακία, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία).

Aπoρρίφθηκε το σύστημα CCIAS...

Του Μάνου Ηλιάδη
Με μια απόφαση-σκάνδαλο, το ΓΕΑ απέρριψε την υλοποίηση ενός εγκεκριμένου ήδη από τη στρατιωτική ηγεσία ελληνικής αναπτύξεως και χαμηλού κόστους αμυντικού συστήματος, το οποίο θεραπεύει τη μεγαλύτερη, αν όχι και τη μοναδική, απειλή την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τουρκία, και συγκεκριμένως την απειλή που θα θέτουν σύντομα τα τουρκικά αεροσκάφη Stealth F-35 (τα πρώτα παραλαμβάνονται σε λιγότερο από δύο χρόνια), τα ήδη υπάρχοντα στο τουρκικό οπλοστάσιο χαμηλής ορατότητας μη επανδρωμένα αεροσκάφη HARPY και τα τουρκικής κατασκευής κατευθυνόμενα βλήματα μεγάλου βεληνεκούς. Πρόκειται για μια τερατώδη απόφαση για την οποία, σε περίπτωση μιας απεφευκτέας ελληνοτουρκικής συρράξεως και του βέβαιου αρνητικού για την Ελλάδα αποτελέσματος, αυτοί που την έλαβαν σίγουρα θα πρέπει να λογοδοτήσουν σε ειδικό δικαστήριο.

Δικαιοσύνη υπάρχει;


Αντί για ερώτημα, θα έπρεπε να είχε διατυπωθεί η φράση θετικά: “Δικαιοσύνη υπάρχει”.
Όμως, σε αντίθεση με τις προσδοκίες των πολιτών και τις επιταγές του Συντάγματος, των Διεθνών Συνθηκών και των νόμων, δεν απονέμεται αληθινή δικαιοσύνη. Τουλάχιστον, όπως θα έπρεπε και θα ήταν δυνατό ν’ απονέμεται το Δίκαιο, με λογική, σώφρονα και αντικειμενική εφαρμογή των νόμων και κυρίως των γενικών αρχών, που καθιστούν τους νόμους σύγχρονους, αποτελεσματικούς, λειτουργικούς, δίκαιους, σεβαστούς και χρήσιμους.
Όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό, η δικαστική εξουσία δεν εκπληρώνει την αποστολή της. “Δυσλειτουργεί” και προσθέτει πολλά προβλήματα σε αυτά που φαίνεται να επιλύει.
Ανώτατοι δικαστικοί επανειλημμένα επισήμαναν, ότι η δικαστική εξουσία (τα δικαστήρια και οι εισαγγελίες) δεν εφαρμόζουν τον νόμο με αντικειμενικότητα, ευθυκρισία και σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές και τις διεθνείς συνθήκες.

Το οριστικό τέλος της μισθωτής εργασίας


του Βασίλη Κουφού


 
Είχε δημιουργηθεί τεράστιος σάλος όταν το 1996 είχε κυκλοφορήσει στην εγχώρια αγορά η μετάφραση του προφητικού έργου του Τζέρεμι Ρίφκιν “The End Of Work”. Ο τίτλος για τα ελληνικά δεδομένα ήταν κατ΄ ελάχιστον απαγορευτικός, οπότε η ημεδαπή εκδοχή του περιείχε μια μικρή προσθήκη αισιοδοξίας και μια τεράστια δόση εννοιολογικής αντίφασης : «Το τέλος της εργασίας και το μέλλον της». 

Αυτό και μόνον, χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι (ακραίες και μη) καταστάσεις στην Ελλάδα: Με τα λόγια.

Γυρίζοντας πίσω στο βιβλίο, αυτό που θα παρατηρούσε ο απλός και καλοπροαίρετος αναγνώστης, ήταν το σχεδόν αυτονόητο. Το σύστημα δεν μπορεί να φορτωθεί με επιπλέον μαζική εργασία.