MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Με χειροπέδες η δημοσιογράφος του directnews.gr - Την ίδια ώρα ο Πέτρος Κυριακίδης κυκλοφορεί ελεύθερος [φωτο]

mprousali kyriakidhsΜε χειροπέδες οδηγήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στον εισαγγελέα η δημοσιογράφος και διαχειρίστρια του directnews.gr, Δέσποινα Μπρούσαλη... μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον για συκοφαντική δυσφήμιση η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, που χειρίστηκε τη δικογραφία για το σκάνδαλο της «Proton Bank».

Το “έγκλημα” της δημοσιογράφου ήταν η κριτική που άσκησε για τις δικονομικές μεθοδεύσεις της ανακρίτριας, ώστε να μην κληθεί ως κατηγορούμενος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

BIS: ''Σκεφτείτε το αδιανόητο'' για το χρέος των ΗΠΑ.



 (Άρθρο της 10ης Αυγούστου)

-Δε ξέρω τι λέει ο Στουρνάρας, καλά -καλά δεν ξέρω ποιος είναι αυτός, εγώ πάντως είμαι μεγαλοτραπεζίτης της BIS, της ανώτατης ένωσης του παγκόσμιου τραπεζικού κεφαλαίου, και εμμέσως -πλην- σαφώς σας λέω ότι θα βάλουμε χέρι στις τραπεζικές καταθέσεις. Βέβαια, οι δημοσιογράφοι περισσότερο θα προβάλλουν τους πολιτικάντηδες παρά εμένα, οπότε οι περισσότεροι πάλι "θα πέσουν από τα σύννεφα" όταν οι καταθέσεις κατασχεθούν...


Αυτές τις μέρες ακούσαμε μέχρι και τους πολιτικάντηδες της Ελλάδας, μαζί με τα φερέφωνα τους στα ΜΜΕ, να προτρέπουν τον κόσμο να επιστρέψει τις αποταμιεύσεις του πίσω στις τράπεζες.

Προσπερνώ το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν έχουν λεφτά για αποταμιεύσεις (πολλοί δεν έχουν πλέον καλά-καλά ούτε λεφτά για να φάνε), και πηγαίνω κατευθείαν σε μια πρόσφατη εκδήλωση της BIS (η οποία γίνεται ολοένα και εκδηλωτική τώρα τελευταία - Τυχαίο; Δε νομίζω).

Η Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της βιομηχανίας πετρελαίου

Στην Αθήνα εκπρόσωποι των Shell, ExxonMobil, Repsol, Gazprom neft και Boulgargas 
 
Της Χρύσας Λιάγκου
Τις εξελίξεις στον τομέα των εγχώριων υδρογονανθράκων παρακολουθεί στενά η παγκόσμια πετρελαϊκή βιομηχανία, αναμένοντας τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της αξιοποίησής τους.

Αυτό πιστοποιείται και από την παρουσία εκπροσώπων πετρελαϊκών κολοσσών στο συνέδριο «Balkans Oil and Gas Summit» που ξεκίνησε χθες τις διήμερες εργασίες του στην Αθήνα. 

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Shell, της ExxonMobil, της Repsol, της Gazprom neft και της Boulgargas αλλά και μικρότερου μεγέθους ευρωπαϊκών εταιρειών.

Τράπεζες και πολιτικό σύστημα


photo
Μια από τις σημαντικότερες πτυχές της διαχρονικής διαπλοκής στη χώρα ήταν κι εξακολουθεί να είναι ακόμη και σήμερα, ο τραπεζικός δανεισμός των πολιτικών κομμάτων και κυρίως των δύο πρώην μεγάλων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που κυβέρνησαν τη χώρα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα η χώρα, αλλά και τα ίδια τα κόμματα να είναι χρεοκοπημένα.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν πάρει δάνεια από κρατικές τράπεζες βεβαίως-βεβαίως, ύψους 235 εκ ευρώ με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση του 2015. Την ίδια ώρα η Αγροτική Τράπεζα έχει χρηματοδοτήσει κόμματα με εγγυήσεις την κρατική επιχορήγηση του 2019 δηλαδή σε 8 χρόνια από τώρα (!), ενώ σήμερα τα ποσοστά τους έχουν ήδη κατακρημνιστεί και δεν είναι καθόλου σαφές τι ακριβώς θα προκύψει στις επόμενες εκλογές, τόσο για το πολιτικό σύστημα, αλλά και την Ελλάδα.

Προπαγάνδα, μια πανάρχαια μέθοδος χειραγὠγησης των λαών!

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

Περί Προπαγάνδας

«Ο καλύτερος τρόπος να ελέγχεις τους ανθρώπους είναι να τους φοβίσεις».
Νόαμ Τσόμσκι


«Εξήντα χιλιάδες επαναλήψεις κάνουν την αλήθεια».
Άλντους Χάξλει


«Στο παρελθόν οι άνθρωποι αλληλοεξοντώνονταν,
στον πολιτισμένο κόσμο αλληλοεξαπατώνται».

Σοπενχάουερ


Το 2002 στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, το κλίμα ήταν τεταμένο. Διάχυτη ήταν η ανησυχία για τις επιλογές της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με την μονομερή ανάληψη δράσης εναντίον του Ιράκ. Ο καπνός από τη καταστροφή των Δίδυμων Πύργων μύριζε ακόμηστα έγγραφα και λόγια των αμερικανών διπλωματών και πολιτικών. Η απόφαση είχε ληφθεί. Ο τότε Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, ήταν έτοιμος να δώσει τη συνέντευξη με την οποία θα ανακοίνωνε στον κόσμο την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να εισβάλουν στο Ιράκ.

Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών: Στα 70,4 δισ. ευρώ οι ανάγκες των 42 μεγάλων τραπεζών της ΕΕ

Την εκτίμηση ότι οι 42 μεγαλύτερες τράπεζες στην ΕΕ θα χρειασθούν επιπλέον κεφάλαια ύψους 70,4 δισ. ευρώ για να συμμορφωθούν με το νέο πλαίσιο κανόνων που θα εφαρμοσθεί σταδιακά έως το 2019, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ).

 
Οι αγορές και οι εποπτικές αρχές ασκούν πιέσεις στις τράπεζες να κινηθούν γρήγορα για να συμμορφωθούν με τους νέους παγκόσμιους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ, προκειμένου να διαλύσουν τις όποιες αμφιβολίες για την ανάπτυξή τους και να ενθαρρύνουν τους επενδυτές να αγοράζουν τα ομόλογα και τις μετοχές τους. Η ΕΑΤ υπολόγισε στην τελευταία επικαιροποίηση των εκτιμήσεων της ότι το έλλειμμα σε κεφάλαια των 42 τραπεζών στο τέλος του 2012 είχε μειωθεί κατά 29,1 δισ. ευρώ σε σύγκριση με έξι μήνες πριν. 

Κ.Λαγκάρντ: "Κόψαμε το... χέρι για να μην μεταδοθεί η μόλυνση στην Ευρωζώνη"

ΟΜΟΛΟΓΙΑ "ΧΑΣΑΠΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε μία κυνική ομολογία με όρους χειρουργείου προχώρησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, υποστηρίζοντας αναφορικά με τους χειρισμούς της τρόικας στην ελληνική κρίση πώς «ορθώς κόψαμε το χέρι για να μην μεταδοθεί η μόλυνση στην υπόλοιπη Ευρωζώνη».

Βάλανε με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, τότε του Γιώργου Παπανδρέου και σήμερα του Αντώνη Σαμαρά (δεν λείπει βέβαια από κανένα κάδρο και ο μέγιστος Ευάγγελος Βενιζέλος) την Ελλάδα στην κλίνη του Προκρούστη και άρχισαν να κόβουν όσο και απ’ όπου ήθελαν όχι για να επιβιώσει ο ασθενής, αλλά για να μην περάσει το μικρόβιο σε άλλη χώρα.

Τα καρτέλ στην Ελλάδα!

kartelΠως μας κλέβουν τα καρτέλ; Σε ποιους κλάδους είχαν στηθεί;  Παρά τη βαθιά ύφεση της οικονομίας και τη μείωση των εισοδημάτων τα καρτέλ συντηρούν την ακρίβεια με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για τα περιθώρια κέρδους και τις τιμές στο ράφι.

Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", οι τιμές για το καλάθι της νοικοκυράς όχι μόνο παραμένουν σε αδικαιολόγητα ύψη αλλά σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω των ολιγοπωλιακών πρακτικών που επικρατούν στους κύριους κλάδους της αγοράς, από τα καύσιμα, μέχρι τα τρόφιμα και τα ακίνητα.

Ακραίες καταστάσεις της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης

του Μάνδαλου Παναγιώτη

Τον τελευταίο καιρό, όλο και πληθαίνουνε δυστυχώς τα κρούσματα βίας και κοινωνικών εκρήξεων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μιας κρίσης, που μας έβαλαν ακριβώς οι δύο κυβερνούσες παρατάξεις που δυστυχώς τόσα...
χρόνια έφτασαν την οικονομία σε αυτά τα χάλια. Βεβαίως πέρασαν τόσοι υπουργοί οικονομικών και φυσικά καμία ευθύνη δεν αποδόθηκε, γιατί ποτέ δεν βγήκε ένας προϋπολογισμός και όλοι ήτανε ελλειμματικοί. Εταιρείες κρατικές, υπερκερδοφόρες σε μια νύχτα άλλαξαν χέρια σε τιμή που θα την έπαιρνε ακόμα και ζητιάνος, αφού στο κάτω-κάτω δεν σπατάλησαν ούτε ένα ευρώ, ενώ τα χρέη αποσβέστηκαν από τον πρώτο χρόνο …αυτό λέγεται υπερδώρο. Από την άλλη άτομα που έπρεπε να είναι στης φυλακής την αγκαλιά, τους κάνανε σε μια πενταετία ή δεκαετία έντιμους επιχειρηματίες.