MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Βίος και Πολιτεία του Γιάννη Στουρνάρα

Ο Γιάννης Στουρνάρας (Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)
Ο Γιάννης Στουρνάρας


“ Θα μπορούσε να έχει λάβει το βραβείο του "Δημοσίου υπαλλήλου των τελευταίων 30 ετών" ”

Periodista


Όσοι έχουν γνωρίσει τον Γιάννη Στουρνάρα από κοντά συμφωνούν στο εξής: «Δεν τον λες ευφυή και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί ποτέ να διαχειριστεί πληροφορίες και αναλύσεις πέραν από εκείνες που του υποδεικνύουν. Επίσης ενώ έχει κάνει καλές σπουδές στα οικονομικά, δεν διαθέτει αυτό που λέμε οικονομική σκέψη».

Ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παρότι δείχνει να μισεί θανάσιμα τον δημόσιο τομέα, θα μπορούσε να λάβει το βραβείο του «Δημοσίου Υπαλλήλου της 30ετίας». Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο τεχνοκράτης και αγαπημένο παιδί του Κώστα Σημίτη, τοποθετείται εδώ και περίπου 30 χρόνια μόνο σε δημόσιες θέσεις από τις οποίες λαμβάνει παχυλούς μισθούς. Τόσο παχυλούς, ώστε μπορεί να διαμένει σε έπαυλη στην Κηφισιά, αλλά και να διαθέτει πολυτελέστατη βίλα στη Σύρο, δίπλα ακριβώς από τη βίλα του κουμπάρου του Γιάννου Παπαντωνίου.


Το τελειο Εγκλημα ειναι αυτο ... που ειναι Nομιμο

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

ΝΟΜΙΜΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Δυστυχως αυτοι που οδηγησαν την χωρα μας στο Mνημονιο και οσοι μας εβαλαν χοντρά και βαθειά στο σπιράλ του οικονομικου θανατου, επιμενουν να το παιζουν ΣΩΤΗΡΕΣ. Σωτηρες, πυροσβεστες και διασωστες, οι αθλιοι ‘’εφιαλτες’’ που ανοιξαν την κερκοπορτα!

Στην πραγματικοτητα ολοι αυτοι, οι ‘’εφιαλτες’’ που υπογραψανε πιστη εφαρμογη του μνημονιου και κλεψανε απατηλα την ψηφο του ‘’σοκαρισμενου’’ και ‘’εκβιαζωμενου’’ απο τα προδοτικα Μεσα Μαζικης Εξαθλιωσης Ελληνικου λαου, εκτελουν τις εντολες των δυναμεων κατοχης (διεθνεις τοκογλυφοι) και παραγουν Δικαιο Δυναμεων Κατοχης, το οποιο πρεπει να δημιουργησει οικονομικα αποθεματα πολυ συντομα που θα πρεπει να επιστρεψουν, με ολους τους τοκους, στα ταμεια της διεθνους τοκογλυφιας, κυριως στα Γερμανικα τραπεζιτικα ταμεια.

Bild: Η Γερμανία είναι το μεγαλύτερο «πορνείο» της Ευρώπης

Με αφορμή την περίπτωση του χωριού Σααρμπρούκεν στο οποίο λειτουργούν περισσότεροι από 1.000 οίκοι ανοχής η γερμανική εφημερίδα Bild «αγγίζει» τη βιομηχανία του πληρωμένου έρωτα στη χώρα.

Ο τίτλος του άρθρου της είναι αποκαλυπτικός:
«Όχι μόνο στο Σααρμπρούκεν. Η αγορά του πληρωμένου έρωτα έχει «εκραγεί». Γι' αυτό και η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος οίκος ανοχής στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάθε μέρα περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άντρες αναζητούν τον πληρωμένο έρωτα με αποτέλεσμα οι «ροζ» επιχειρήσεις να έχουν ετήσιο τζίρο ένα ποσό της τάξης των 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 

Γερμανοί ''βομβαρδίζουν'' την Ελλάδα με αγωγές

Γερμανοί ''βομβαρδίζουν'' την Ελλάδα με αγωγές
Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων επιβεβαιώνει τις αγωγές Γερμανών ομολογιούχων κατά της Ελλάδας και επικαλείται μάλιστα σχετική ανακοίνωση από τη γερμανική ένωση για την προστασία των ομολογιούχων.

Από την ανακοίνωση προκύπτει πως 1.000 Γερμανοί, μέλη της ένωσης, καταθέρουν ήδη αγωγές σε τοπικά δικαστήρια της Γερμανίας.

Γιατί προκάλεσε «ταραχή» ο Δελαστίκ;

Το άρθρο του Δελαστίκ, «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία» τάραξε πάρα πολλούς και προκάλεσε και αμηχανία μέσα στους κόλπους της «αριστεράς».

Ο Δελαστίκ ένα προβεβλημένο στέλεχος αυτής της «αριστεράς» και με ισχυρό βεληνεκές επιρροής στους κόλπους της, επέφερε θανάσιμο κτύπημα στα «αντιφασιστικά» στερεότυπά της: Άνοιξε μια μεγάλη ρωγμή στην «αντιφασιστική» μυθολογία που μας κατακλύζει, σαν τυφώνας…

Ο Δελαστίκ θέτει ΕΥΘΕΩΣ το ζήτημα της δολοφονικής προβοκάτσιας στην, εν ψυχρώ, εκτέλεση του Φύσσα. 

Και όχι μόνο αυτό. Αλλά τεκμηριώνει ΠΟΛΙΤΙΚΑ και το ενδεχόμενο η προβοκάτσια αυτή να έχει οργανωθεί από υψηλά κέντρα εξουσίας, να είναι ένα «συμβόλαιο θανάτου» που εκτέλεσε ο Ρουπακιάς, έξω και υπεράνω της Χρυσής Αυγής.

«Τρυπάνι» στην κυπριακή ΑΟΖ ετοιμάζουν οι Τούρκοι


Το «πράσινο φως» από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ αναμένει το σεισμογραφικό σκάφος Barbaros, που δραστηριοποιείται στις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προκειμένου να «εισβάλλει» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κάτι τέτοιο αναμένεται εντός των επομένων 20 - 25 ημερών, σύμφωνα με δήλωση του Κύπριου υπουργού Αμύνης Φώτη Φωτίου. Προς επίρρωση αυτών των σεναρίων, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, η οποία επικαλείται δηλώσεις του κ. Γιλντίς, αναφέρει την θέση πλεύσης του Barbaros στα ανοικτά των ακτών της Μερσίνας. Από την στιγμή που ο Τούρκος υπουργός λάβει το «οκ» από τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, θα διαταχθεί η πλεύση του σκάφους εντός των υδάτων της κυπριακής ΑΟΖ, βόρεια ή νότια της Μεγαλονήσου.

Η Washington Post "φωτογραφίζει" υποτιθέμενο πραξικόπημα στην Ελλάδα

Ένα υποτιθέμενο πραξικόπημα ενάντια στη σημερινή, δικομματική κυβέρνηση της Ελλάδας «φωτογραφίζουν» πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στα οποία και η Washington Post.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της η Washington Post αναφέρεται στην εισαγγελική έρευνα που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και προέτρεπε τους πολίτες να συμπαραταχθούν με το στρατό και να ρίξουν την κυβέρνηση και στην έρευνα που θα διενεργήσει η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα νέα μέτρα «φωτιά» που ζητά η τρόικα.

Τα νέα μέτρα «φωτιά» που ζητά η τρόικα.Ένα δείγμα γραφής από τα όσα ζητάνε οι δανειστές:

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ.

Αύξηση των εισιτηρίων του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών.

Διατήρηση της «έκτακτης» εισφοράς αλληλεγγύης για τρία ακόμα χρόνια.

Περικοπές σε μισθούς, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Αύξηση τελών κυκλοφορίας.

Νέο σύστημα υπολογισμού αντικειμενικών τιμών, που θα..φέρει αυξήσεις σε αρκετές περιοχές.

Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο νερό.

Γελάει ο κόσμος με τον τιμοκατάλογο του κυλικείου της Βουλής! Δείτε τον τιμοκατάλογο του κυλικείου της Βουλής και θα πάθετε ΣΟΚ ...!!!

Μας κάνουν πλάκα τελικά οι “Ηγέτες” μας, αφού στο κυλικείο του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο ελληνικός καφές κοστίζει μόλις…0,15 λεπτά του ευρώ (0,10 καφές + 0,05 ποτήρι)!


Ο κατάλογος που βλέπεται πιο κάτω είναι ο τελευταίος που κοινοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου, δείχνοντας για άλλη μια φορά στον ελληνικό λαό πόσο θέλουν οι Κυβερνώντες να προστατέψουν τα…χαμηλά μισθολόγια των βο(υ)λευτών μας. Δείτε λοιπόν πιο κάτω για τι τιμές μιλάμε…

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επαναλάβουν την 11η Σεπτεμβρίου; Ποια πιθανά σενάρια πιστεύουν οι Ρώσοι ότι μπορεί να παιχτούν στις ΗΠΑ μέσα στον Οκτώβριο!

Πάνω απ 'όλα το έλαβε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών. Φυσικά, το Πεντάγωνο αισθάνθηκε λίγο αδέξια - και είδαμε μια σοβαρή κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο, η οποία επέτρεψε στους στρατιωτικούς να απαιτήσουν πρόσθετη χρηματοδότηση.

Στη συνέχεια, εντελώς ακατάλληλη, ζωγραφισμένη η απομόνωση του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, η οποία έχει επηρεάσει όλες τις δυνάμεις ασφαλείας. Και κατά κάποιο τρόπο, ξαφνικά υπήρξε μια δυνατή νέα επίθεση - η έκρηξη στο Μαραθώνιο της Βοστώνης. Όμως, κατά την επίθεση ήρθαν πολλές ερωτήσεις -που έγιναν πολύ αδέξια.

«Οικονομική φυλάκιση» για όσους δεν υπακούν…

Αντί να πέσει η φορολογία και να ζωντανέψει η αγορά, η κυβέρνηση ψάχνει χίλιους δυο τρόπους να εκβιάσει τους φοροοφειλέτες να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στο Δημόσιο, χωρίς να εξετάζει αν μπορούν όλοι.

Έτσι, την ώρα που η κοινή γνώμη «βομβαρδίζεται» με «δημοκρατικά» μανιφέστα, στο ΥΠΟΙΚ πρότειναν το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ για όσους δεν δύνανται εκ των πραγμάτων να πληρώσουν τους σοβιετικούς φόρους. 

Μαύρη τρύπα 132 εκατ. ευρώ στο 8μηνο από τα τέλη κυκλοφορίας!

8minoΑυξάνεται συνεχώς το έλλειμμα στον προϋπολογισμό από τα Τέλη Κυκλοφορίας καθώς στο 8μηνο ανέρχεται σε 132 εκατ. ευρώ!

 

Αυξάνεται αντί να μειώνεται το έλλειμμα που καταγράφεται στο μηνιαίο δελτίο εκτέλεσης του προϋπολογισμού από τα Τέλη Κυκλοφορίας και σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στο 8μηνο άγγιξε τα 132 εκατ. ευρώ έναντι 258 εκατ. ευρώ που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο!

Νέα αύξηση των χρεών προς το Δημόσιο

Συνεχής είναι η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, τους πρώτους οκτώ μήνες του 2013 το σύνολο των χρεών ανέρχεται στα 56,8 δισ. ευρώ, ενώ μόνο τον Αύγουστο προστέθηκαν άλλα 500 εκατ. ευρώ. Από τα 56,5 δισ. ευρώ, τα 52,3 αφορούν σε οφειλές που δημιουργήθηκαν πριν την 1η Ιανουαρίου 2013 και 4,5 δισ. ευρώ σε νέα χρέη, που συσσωρεύτηκαν μέσα στο έτος.

Στο 1,3 δισ ευρώ "φούσκωσαν" τα φέσια στη ΔΕΗ - Πως η στάση πληρωμών "διαχέεται" σε όλη την αγορά ενέργειας και υπονομεύουν τις αποκρατικοποιήσεις

"Φουσκώνουν" οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ρεύματος στην ΔΕΗ και πλέον έχουν φθάσει το 1,3 δισ ευρώ ! Μάλιστα το τελευταίο δίμηνο παρατηρείται αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με ρυθμό 10% στα οικιακά τιμολόγια...

Σύμφωνα με την "Καθημερινή" η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει εκ νέου οικονομική ασφυξία στην Επιχείρηση, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να καθυστερεί την καταβολή οφειλών της προς τον λειτουργό της αγοράς ΛΑΓΗΕ και τον διαχειριστή του συστήματος, ΑΔΜΗΕ.

Το μέγεθος της προδοσίας τους ! Προετοιμασίες βίαιης καταστολής εξεγέρσεων;

Χωρίς καμία αμφιβολία η Ελλάδα, μετά από έξι σχεδόν χρόνια τρομακτικής ύφεσης, τα οποία έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία των Πολιτών της στα όρια της απόγνωσης, στη συλλογική κατάθλιψη και σε μαζικές αυτοκτονίες, βυθίζεται ξανά στο βαθύ σκοτάδι – γεγονός που δυστυχώς οφείλουμε να επισημάνουμε παρά το ότι γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι Έλληνες «διψούν» για κάποιες καλές ειδήσεις.
Η κατάσταση αυτή είναι φυσικά γνωστή καλύτερα από εμάς, τόσο στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, όσο και στους ξένους εισβολείς – αφού διακρίνονται ολοκάθαρα οι προετοιμασίες βίαιης καταστολής τυχόν μεγάλων κοινωνικών αναταραχών και εξεγέρσεων, εν όψει των νέων μέτρων λεηλασίας της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων.

«Εμπρηστικό» κάλεσμα εφέδρων σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» μπορεί να προκάλεσε αναστάτωση με ανακοίνωση στην οποία ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης και όχι μόνο, κάτι για το οποίο διετάχθει προκαταρκτική εξέταση από τον Άρειο Πάγο, αλλά ακόμη πιο ανησυχητική είναι... η πρόσκληση σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το ερχόμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Στην σχετική της ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, η ΚΕΕΔ, καλεί τους Έλληνες πολίτες σε «αντεπίθεση» «για την αποκατάσταση της Εθνικής μας κυριαρχίας, όπως ορίζει το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος.»

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Ε.Ε. στη Σλοβενία

B9EE7831C90B19B2880C8BAB766907FA.jpgΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε τη Σλοβενία για την αδυναμία του τραπεζικού της τομέα και την ανάγκη λήψης διαρθρωτικών μέτρων, στην ετήσια έκθεση ανταγωνιστικότητας που δημοσιεύθηκε, στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε όρους ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας, η Σλοβενία κατατάχθηκε στην ομάδα των χωρών της μεσαίας βαθμίδας. Πρόκειται για χώρες που έχουν καλές επιδόσεις σε ορισμένα πεδία, ενώ αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε άλλα. Η ανταγωνιστικότητα των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνεται στη βάση δέκα δεικτών.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ "ΖΗΤΑΔΕΣ"


Επιστολή «φωτιά» έστειλαν τα στελέχη της επίλεκτης ομάδας «Ζ» στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νικο Δένδια αναφορικά με την ποιότητα της ηγεσίας της ομάδας, μετά το περιστατικό του ελέγχου από άνδρες της ομάδας σε δύο κοπέλες γνωστές στην αποκαλούμενη  κοσμική Αθήνα. 

Ο έλεγχος των δύο κοριτσιών αντί για επιβολή προστίμου κατέληξε σε αυτόγραφα και αναμνηστικές φωτογραφίες κάτι που προκάλεσε απανωτές αναταράξεις στην ΕΛΑΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ/ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Από το http://keed-hellas.blogspot.com
(Σελίδα (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων)

Υπάρχει σε εξέλιξη ένα επικοινωνιακό τέχνασμα από πλευράς Μ.Μ.Ε. αυτές τις ημέρες. Προσπαθούν να συνδέσουν τη λειτουργία ομάδων από Έφεδρους των Ειδικών Δυνάμεων, με κόμματα και οργανώσεις.

 Ενοχλεί πάρα πολύ ο πατριωτισμός και η Πίστη στις Αξίες και τα Ιδανικά μας. Υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα εκείνοι οι οποίοι έχουν σαν τρόπο ζωής την εκπαίδευση και τη διατήρηση επιπέδου ετοιμότητας, ώστε να είναι χρήσιμοι σε οποιοδήποτε επίσημο κάλεσμα για την υπεράσπιση της Πατρίδας μας. 

Υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που κόντρα στο ρεύμα και στη μόδα των καιρών, συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτήν τη Χώρα. Εάν στον Πόντο, στην Μικρά Ασία, στην Κύπρο υπήρχε οργανωμένη Εφεδρεία, δεν θα είχαμε ούτε ένα μέτρο γης εν αναμονή σήμερα. Ο πατριωτισμός δεν μαντρώνεται σε κομματικά πλαίσια, τα οποία δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα σε όσους λειτουργούν υπό την σκέπη της Γαλανόλευκης.


ΔΝΤ: Σήμα κινδύνου για το χρέος της Αλβανίας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον ανησυχητικό, όπως λένε, ρυθμό αύξησης του δημόσιου χρέους της Αλβανίας κρούουν στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), τα οποία συναντήθηκαν... με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών για την εξέταση των μεγεθών του προϋπολογισμού.

Επικαλούμενο στελέχη του αλβανικού υπουργείου, το πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ μετέδωσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο πλευρών βρέθηκε η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και της κοινωνικής ασφάλισης.

Το Jumbo απολογείται γιατί έστειλε στα δικαστήρια πολίτη που έκλεψε μαρκαδόρους.


Στα δικαστήρια έστειλε το Jumbo έναν άνδρα ο οποίος συνελήφθη να κλέβει μαρκαδόρους από το κατάστημα του Βόλου, προκαλώντας οργή στα social media.

Αρκετοί χρήστες του facebook, μπήκαν στη σελίδα του καταστήματος και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για το συμβάν, με το Jumbo να εκδίδει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο άνδρας που συνελήφθη έχει αφαιρέσει επαλειμμένα προϊόντα από το κατάστημα.




Γιατί απέτυχαν τελικά τα προγράμματα λιτότητας στην Ελλάδα;;;

«Νίπτει τας χείρας του» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην αποτυχία των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα! 

Τι και αν η κυρία Λαγκάρντ και οι συνεργάτες της, ήταν και οι εμπνευστές των σκληρών μέτρων και των αυστηρών συντελεστών, σχεδόν τρία χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο και αμέτρητες θυσίες από τον ελληνικό λαό, υποστηρίζουν πως δεν φταίνε αυτοί για την αποτυχία της χώρας μας αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις!

Με έκθεση της Ουάσιγκτον που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα, το ΔΝΤ προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του όσον αφορά τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα πως το πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκε με θέρμη από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Υπήρξε πολύ μεγάλη αντίσταση πολιτική και κοινωνική στην εφαρμογή των προγραμμάτων τονίζει το ΔΝΤ, επισημαίνοντας πάντως πως ειδικά στην Ελλάδα υιοθετήθηκαν από πολύ νωρίς σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, γεγονός που σκότωσε όπως λένε την οικονομία!

Ντάνιελ Κον Μπεντίτ: Διορθώστε τα λάθη σας προς την Ελλάδα


Κραυγή αγανάκτησης και κάλεσμα προς την Ευρώπη ν' αναλάβει τις ευθύνες της και να διορθώσει τα λάθη της προς την Ελλάδα, ήταν μέσα από το ραδιόφωνο Europe1, η πρωινή παρέμβαση του Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, από την Αθήνα, όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες.

«H Eλλάδα υποφέρει, η ελληνική κοινωνία υποφέρει. Οι άνεργοι έχουν φθάσει το 28% και οι φτωχοί τα 3,4 εκατομμύρια σε σύνολο 11 εκατομμύρια κατοίκων. Οι τραγικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας γίνονται καθημερινά όλο και πιο αισθητές, στην υγεία, στη στέγαση την παιδεία. Πίσω από τα νούμερα είναι οι άνθρωποι, οι άρρωστοι που δεν δέχονται περίθαλψη, οι όλο και περισσότεροι άστεγοι, οι εκπαιδευτικοί που δεν πληρώνονται πλέον, οι οικογένειες χωρίς οικονομικούς πόρους, τα παιδιά που δεν τρώνε παρά μια φορά την ημέρα» υπογράμμισε ο Γαλλο-γερμανός πολιτικός.

Ο Στουρνάρας έγινε διεθνώς ρεζίλι στο BLOOMBERG!


Ο Στουρνάρας έγινε διεθνώς ρεζίλι στο BLOOMBERG!
Οι δημοσιογράφοι του Bloomberg ξαφνιάστηκαν ακούγοντας τον υπουργό της πτωχευμένης και εξαθλιωμένης Ελλάδας να επαναλαμβάνει σαν ανδροειδές το ίδιο μοτίβο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα! 

Τον έβαλαν στη θέση του, και ξαφνιάστηκε αυτός μετά (6:00) ενώ έγινε και ρεζίλι.


Πρόβαλαν παράλληλα πίνακες ομολόγων που έδειχναν την αντίθετη εικόνα από αυτά που έλεγε!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως ο Στουρνάρας έγινε διεθνώς ρεζίλι στο BLOOMBERG!


Έχει διαλύσει το σύμπαν, ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, παιδεία, υγεία ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμούς, προκειμένου να εμφανίσει "πρωτογενές πλεόνασμα".

«Καμπανάκι» για τη δημοκρατία σε Ελλάδα-Ουγγαρία -Μελέτη του think tank Demos

Μια νέα μελέτη για την Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει πως η Ελλάδα και η Ουγγαρία εμφανίζουν την πιο ανησυχητική οπισθοδρόμηση σε ότι αφορά τις δημοκρατικές αξίες, ενώ τονίζει πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στην Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το think tank Demos για την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρει πως η τρέχουσα οικονομική κρίση έχει αυξήσει τις αντιδημοκρατικές τάσεις, όμως αυτός δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας.
 
Η ΕΕ θα πρέπει να ενστερνιστεί τον ρόλο της ως φύλακας της Δημοκρατίας, τονίζει η μελέτη, και όχι να θεωρεί εαυτόν αποκλειστικά ένα οικονομικό μπλοκ.
Σύμφωνα με την έκθεση, υπάρχουν πέντε σοβαρά σημεία δημοκρατικής «οπισθοδρόμησης»:

Κατέρρευσαν οι επενδύσεις στα ακίνητα

Κάτω από τα επίπεδα του 2000 η δαπάνη στην κατασκευή, ενώ έχουν μειωθεί δραματικά τιμές και αριθμός μεταβιβάσεων
 
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 10:03
UPD:10:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Απόλυτη κατάρρευση των ακινήτων καταγράφεται στα τελευταία χρόνια, καθώς η δαπάνη επενδύσεων στην κατασκευή ακινήτων στο β’ τρίμηνο του 2013 έπεσε κάτω από τα επίπεδα του έτους 2000.

Η βία και ο μύθος των ξένων επενδύσεων

Είμαστε φανατικά αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται – έχοντας την άποψη ότι, δεν μπορεί να αιτιολογηθεί ούτε από τη φτώχεια, ούτε από την εξαθλίωση, ούτε από την αδικία, ούτε από οτιδήποτε άλλο.


Βέβαια, δεν εννοούμε μόνο τη σωματική βία αλλά, επίσης, την ψυχολογική, η οποία είναι επί πλέον «παρά φύσει» – αφού η σωματική βία, στην ευρύτερη έννοια της, με αιτία την επιβίωση (τροφή, άμυνα κλπ.), αποτελεί τον κανόνα στο «ζωικό βασίλειο»: στη Φύση λοιπόν.


Στα πλαίσια αυτά η πολιτική βία (μέτρα εξαθλίωσης και λεηλασίας, ανεργία), η κοινωνική (περιθωριοποίηση, αδικία, ατιμωρησία των πολιτικών), καθώς επίσης η βία που ασκούν ορισμένα ΜΜΕ (σκόπιμη παραπληροφόρηση, συκοφάντηση των θυμάτων τους και χειραγώγηση του κοινού τους), ευρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κλίμακας των αντιθέσεων μας – ενώ ακολουθούν φυσικά πολλές άλλες μορφές ψυχολογικής βίας.