MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΤΑΞΙΧΑΡΧΟΣ ΤΖΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ

«Η ΣΚΟΠΙΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ»

H ΕΛΑΣ απαγόρεψε την προγραμματισμένη συγκέντρωση των εφέδρων ΛΟΚατζήδων στην πλατεία Συντάγματος, αύριο Σάββατο «για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, έπειτα απο Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απο της 6 το πρωί του Σαββάτου μέχρι της 12 τα μεσάνυχτα δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση της υπαίθριας συνάθροισης της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» στο κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα απαγορεύεται στις οδούς Σταδίου (από τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας) – Φιλελλήνων – δεξιά Λ. Β. Αμαλίας – αριστερά Λ. Β. Όλγας – αριστερά Λ. Β. Κωνσταντίνου – αριστερά Λ. Β. Σοφίας – δεξιά Πλουτάρχου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – Κανάρη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Καποδιστρίου – αριστερά Γ’ Σεπτεμβρίου –δεξιά Σατωβριάνδου – Σωκράτους – αριστερά Λυκούργου – αριστερά Αθηνάς (μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Οι ευθύνες της δικαστικής εξουσίας

Του Γιώργου Ν. Οικονόμου*


Για τη γενικευμένη κρίση και χρεοκοπία αποδίδονται ευθύνες συνήθως στην κυβερνητική, νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, ενώ αποσιωπώνται οι μεγάλες ευθύνες της δικαστικής, που αποτελεί τον τρίτο πόλο της θεσμικής κρατικής εξουσίας.

 Η ελληνική περίπτωση παρακμής θυμίζει εν πολλοίς τη δυσώδη κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Ιταλία στο τέλος της δεκαετίας του ’80, όταν άρχισε με τον εισαγγελέα Ντι Πιέτρο η δικαστική επιχείρηση «Καθαρά χέρια» για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος.

Στα τάγματα εφόδου ο Αντώνης Σαμαράς!

Ιούλιος 1983: Όταν ο Σαμαράς έσπαγε τα τζάμια στο κτίριο διοίκησης Χωροφυλακής

Αναμνήσεις από την εποχή που ο Αντώνης μας πάλευε ως απλός οργισμένος στρατιώτης πρώτης γραμμής (αλλά χωρίς συνέπειες) στο κομματικό μετερίζι και δερνόταν με αυτούς που σήμερα συγχουντεύει γεμάτος μνημονιακή σοφία.



 Ακριβώς πριν από 30 χρόνια, οι μελλοντικοί χουνταίοι του Παπαδήμου, όταν έκαναν τουρνέ ξεχωριστά και εναλλάξ πριν συνασπιστούν λόγω “κρίσης”, έπαιζαν το “εμφυλιοπολεμικό” φόβητρο για να επικρατήσουν. 

Σαν σήμερα - Ιωάννης Καποδίστριας

Ιωάννης Καποδίστριας
(1776 – 1831)

Έλληνας πολιτικός και διπλωμάτης. Διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, το οποίο ίδρυσε εκ θεμελίων και με την προσωπική του περιουσία.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Φεβρουαρίου 1776 την περίοδο της Ενετοκρατίας. Ο πατέρας του Αντώνιος - Μαρία καταγόταν από οικογένεια ευγενών, καθώς ένας από τους πρόγονούς του είχε λάβει τον τίτλο του Κόμη από τον Δούκα της Σαβοΐας Κάρολο Εμμανουήλ τον Β'. Ο τίτλος εισήχθη στη «Χρυσή Βίβλο» (Libro d' Oro) των ευγενών της Κέρκυρας το 1679 και έλκει την καταγωγή του από το ακρωτήριο Ίστρια της Αδριατικής, το σημερινό Κόπερ της Σλοβενίας. Η οικογένεια της μητέρας του Διαμαντίνας (Αδαμαντίας) Γονέμη, ήταν επίσης εγγεγραμμένη στη «Χρυσή Βίβλο» από το 1606.

Δηλαδή αποδέχονται ότι καταγράφει συνομιλίες βουλευτών η ΕΥΠ ;

"Μίλησε" το βαλιτσάκι της ΕΥΠ για την παράνομη δράση της ΧΑ. Το "όπλο" των νόμιμων συνακροάσεων έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για κυκλώματα εκβιαστών. 

Ο κοριός της ΕΥΠ έχει καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες που εμπεριέχονται στο φάκελο της εισαγγελικής έρευνας και δένουν το χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "τα Νέα".

ΗΠΑ: Αγωγές κατά εννέα κορυφαίων τραπεζών για πώληση προβληματικών ομολόγων

ΗΠΑ: Αγωγές κατά εννέα κορυφαίων τραπεζών για πώληση προβληματικών ομολόγων H εποπτική Αρχή κατέθεσε αγωγή κατά εννέα αμερικανικών τραπεζών
Εποπτική Αρχή κατέθεσε αγωγή κατά εννέα αμερικανικών τραπεζών σχετικά με την πώληση προβληματικών ομολόγων αξίας 2,4 δισ. δολαρίων. H αμερικανική εποπτική αρχή κατέθεσε αγωγές εναντίον της Morgan Stanley και άλλων οκτώ τραπεζών για την πώληση προβληματικών ομολόγων με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια, ύψους σχεδόν 2,4 δισ. δολαρίων, σε δύο πιστωτικές ενώσεις (corporate credit unions), οι οποίες αργότερα χρεοκόπησαν.

Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση των Εφέδρων στο κέντρο της Αθήνας

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης που είχε προγραμματίσει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» για αύριο στο κέντρο της Αθήνας.

Πριν από λίγα λεπτά εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από το Αρχηγείο που αναφέρει χαρακτηριστικά:

ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Γερμανοί διαθέτουν όλα τα στοιχεία για την εγκληματική δράση οργανωμένου κυκλώματος Ελλήνων. Εκβιάζουν το ίδιο κύκλωμα για να ξεπουλήσει τη χώρα. 

Σημίτης, Παπαντωνίου, Καραμανλής, Αλογοσκούφης, Στουρνάρας, Προβόπουλος, Σαμαράς, δικαστικοί, κρατικοί, τραπεζικοί, επιχειρηματίες, όλοι μέλη της ίδιας μυστικής εταιρείας. 

"Τρομάζουν" οι αριθμοί για την πιστωτική "ασφυξία"


Του Κωνσταντίνου Μαριόλη

Συνεχίζεται η άτυπη "απομάκρυνση" των τραπεζών από τις βασικές τους λειτουργίες, λόγω της κρίσης, καθώς μέσα στο περιβάλλον σφοδρής ύφεσης που κυριαρχεί την τελευταία πενταετία, αναγκάστηκαν, στην ουσία, να... κλείσουν τις στρόφιγγες του δανεισμού.


Την ίδια ώρα, οι νέες καταθέσεις που εισέρχονται στο σύστημα αποτελούν... είδος προς εξαφάνιση, "στερεύοντας" την πιο παραδοσιακή πηγή χρηματοδότησης των πιστωτικών ομίλων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, οι ελληνικές τράπεζες έχουν απολέσει περί τα 90 δισ. ευρώ καταθέσεων, αν ληφθούν υπόψη οι επιστροφές που σημειώθηκαν από πέρσι το καλοκαίρι.


Πυρά κατά της κουστωδίας του Ερντογάν…

Πριν από λίγη ώρα, πυροβολισμοί ρίχτηκαν εναντίον της πομπής αυτοκινήτων που συνοδεύει τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, στη γέφυρα της Κωνσταντινούπολης. Για την ακρίβεια, η ομάδα ασφαλείας του Τούρκου πρωθυπουργού, ήλεγχε τον χώρο από τον οποίο θα περνούσε.

Ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή περισυλλέχτηκε μεγάλος αριθμός από κάλυκες. Μετά το επεισόδιο, η πομπή του Ερντογάν πέρασε κανονικά και χωρίς πρόβλημα από το σημείο, με αυξημένα μέτρα ασφάλειας.

ΠΡΟΚΑΛΥΨΗ Η ΜΙΝΤΙΑΚΗ "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΚΑΤΑ Χ.Α. Βόμβα τρόικας: "Ανοίξτε ασφαλιστικό και μειώστε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα"

Θέμα ασφαλιστικού «ανοίγει» η τρόικα και στρώνει το χαλί για να ζητήσει νέα μέτρα δις ευρώ για την περίοδο 2015-2016 που ανακύπτει χρηματοδοτικό κενό.

Η απαίτηση-βόμβα των δανειστών διατυπώνεται εν μέσω μίας επικοινωνιακής καταιγίδας σε βάρος της Χρυσής Αυγής και του «πραξικοπήματος» που θα έκαναν οι Έφεδροι Καταδρομείς.

Τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων και η προπαγάνδα που γίνεται για να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα και να πληγεί ο Λαικός Σύνδεσμος εν’ όψει και των δημοτικών εκλογών αποτελούν ένα προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι νέες αξιώσεις της τρόικας και να «θαφτεί» η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση του μνημονίου.

Το χρονοδιάγραμμα για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων

Nέος βηματισμός στον τομέα της ενέργειας

Το χρονοδιάγραμμα για την έρευνα και αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων παρουσίασε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης.

Η Ελλάδα φαίνεται να διαθέτει σημαντικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες έρευνες» τόνισε ο κ. Μαθιουδάκης μιλώντας στο δεύτερο «Annual Balkans Oil & Gas 2013 Summit» και πρόσθεσε ότι «η επαλήθευση αυτών των ενδείξεων θα δώσει νέο βηματισμό στον τομέα της ενέργειας και της οικονομίας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, ενώ θα ενδυναμώσει τις προοπτικές ολόκληρης της Ευρώπης για οικονομική ευημερία και ενεργειακή ασφάλεια».

Ρεν: Έρχεται η απελευθέρωση των απολύσεων

Η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα συζητούν από το καλοκαίρι την αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας με απώτερο στόχο να διευκολυνθούν οι μαζικές απολύσεις, παραδέχτηκε χθες, Πέμπτη, ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν.

Η παραδοχή Ρεν σχετικά με την απελευθέρωση των απολύσεων ήρθε έπειτα από  σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή.

Ο κ. Χουντής ρώτησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο αν θα υπάρξουν αλλαγές στο σχετικό «νομικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις, στην κατεύθυνση της αύξησης του ορίου που υπάρχει για τον αριθμό των ομαδικών απολύσεων ανά μήνα, αλλά και της κατάργησης του δικαιώματος βέτο των αρμόδιων αρχών» (δηλαδή της κατάργησης της υποχρέωσης να απαιτείται η έγκριση του Υπουργείου Εργασίας για ομαδικές απολύσεις από επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους).

Στηρίζει την προκήρυξη των εφέδρων καταδρομέων η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών

Ανησυχία προκαλεί ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών. Σύμφωνα με αυτήν οι απόστρατοι συντάσσονται με την προκήρυξη των έφεδρων καταδρομέων, ενώ η στήριξή τους δεν μένει μόνο στα λόγια, καθώς θα συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση της ΚΕΕΔ στο Σύνταγμα.

Η Α.Κί.Σ θεωρεί ότι η προκήρυξη των καταδρομέων εκφράζει όχι μόνο τα μέλη της Κίνησης, αλλά και όλους τους Έλληνες, αναφέροντας σε σημείο της ανακοίνωσης: «Στην πρόσκληση/προκήρυξη τους οι έφεδροι δεν λένε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που φωνάζει εδώ και δύο χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού,εκφράζοντας την αγανάκτηση του μέσου Έλληνα για αυτά που υφίσταται η κοινωνία μας».

Στήνουν παγίδα στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Κάθε φορά που γίνεται κάποια συνεδρίαση του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΝΑΤΟ οι διεθνείς προστάτες των Σκοπιανών αλλά και τα γνωστά παπαγαλάκια του ενδοτισμού στα εθνικά θέματα εντός Ελλάδος, διαρρέουν δήθεν εμπιστευτικές πληροφορίες ότι... χάσαμε το όνομα και ότι είναι μάταιος ο αγώνας των Ελλήνων για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας.

Προσπαθούν να μας σπάσουν το ηθικό για να αποδεχθούμε την ανιστόρητη, απαράδεκτη και επικίνδυνη, για την ειρήνη στα Βαλκάνια, απαίτησή τους να δεχθούμε τον όρο Μακεδονία στην οριστική ονομασία της γειτονικής Κεντροβαλκανικής Χώρας .
Τα κάνουν αυτά γιατί γνωρίζουν ότι εάν δεν αναγνωρίσει η ίδια η Ελλάδα την γειτονική Κεντροβαλκανική χώρα με το όνομα Μακεδονία αυτή θα είναι πάντα μία «Μαϊμού Μακεδονία» και ας την έχουν αναγνωρίσει όλες οι χώρες του κόσμου.

Φόβοι για χρηματοδοτικά κενά σε μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης

Οι επικείμενοι έλεγχοι αντοχής που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης ενδέχεται να αποκαλύψουν ότι ορισμένες εξ αυτών πρέπει να καλύψουν μεγάλα χρηματοδοτικά κενά, προειδοποίησε σήμερα ένας από τους βασικούς διαμορφωτές πολιτικής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της ΕΕ στο πεδίο αυτό, ο Ιβ Μερς.

Η ΕΚΤ θα αναλάβει την απευθείας εποπτεία των 130 μεγαλύτερων τραπεζών της ευρωζώνης —περιλαμβανομένων πιστωτικών ιδρυμάτων όπως η Deutsche Bank, η Societe Generale και η Santander— από το Νοέμβριο της επόμενης χρονιάς κι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε έναν έλεγχο της ποιότητας των πόρων τους (Asset Quality Review, AQR) προκειμένου να επαληθεύσει ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες πριν το πράξει.

Απίστευτη συνέντευξη Kissinger: «Αυτοί θα εμπλακούν σε πόλεμο πολύ σύντομα»

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

Ποιες οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έκανε ο Χένρι Κίσινγκερ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη; 

Μια αξιοσημείωτη ομολογία του πρώην Γενικού Γραμματέα του κράτους, της εποχής Νίξον, Henry Kissinger, αποκαλύπτει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και ιδίως στη Μέση Ανατολή. 

Μιλώντας από το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο ηλικιωμένος πολιτικός, ο οποίος θα είναι 89 χρονών τον Μάιο, είναι πολύ μπροστά με τις αναλύσεις του για την τρέχουσα κατάσταση των παγκόσμιων γεγονότων Γεωπολιτικής και οικονομικών. 

Εθνικές εκλογές αν παραιτηθεί η Χρυσή Αυγή

Αναπόφευκτες θα πρέπει να θεωρούνται οι εθνικές εκλογές στην περίπτωση που τελικά η Χρυσή Αυγή αποφασίσει να προχωρήσει στην παραίτηση σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τη μη διεκδίκηση των κενών βουλευτικών θέσεων από τους επιλαχόντες.

Η τοποθέτηση άλλωστε του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στο περιστύλιο της Βουλής, αφήνει ορθάνοιχτο αυτό το ενδεχόμενο παραίτησης, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό επίπεδο.

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου έχει σχεδόν ειλημμένη την απόφαση πρόωρων εκλογών μέσα στο 2013, πιθανότατα τον Νοέμβριο, που είναι και ο τελευταίος μήνας πριν από την εξάντληση της 18μηνης προθεσμίας για διεξαγωγή των εκλογών με λίστα, σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια.

Δείτε τους 17 Έλληνες κροίσους που χρωστούν 10,6 δις ευρώ και είναι ανέγγιχτοι!

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

Τα χρέη τους στις πλάτες μας

H υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας…

Ποιος θα το περίμενε όμως, ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, βαριά ονόματα της ολιγαρχίας του πλούτου στη χώρα μας, θα ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη; Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ’ εντολή της τρόικας, έχουν «παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ;

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΟΥΠΟΝΙΑ!


Βενζίνη με δελτίο, απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων ή ιδιωτικών αεροσκαφών κ.λπ., ακύρωση δρομολογίων πλοίων, περιορισμός του χρόνου λειτουργίας καταστημάτων και των φωτεινών επιγραφών τους και σειρά άλλων απαγορεύσεων προβλέπει το Σχέδιο Μέτρων Εκτακτης Ανάγκης (ΣΜΕΑ) που εγκρίθηκε με πράξη του υπουργικού συμβουλίου. 


Με τη συγκεκριμένη απόφαση υλοποιούνται στην ουσία οι προβλέψεις νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο με την οποία ενσωματώνονται στο ελληνικό δίκαιο οι κοινοτικές οδηγίες για την ασφάλεια ανεφοδιασμού στην ενέργεια. Στο ΣΜΕΑ αναφέρεται με λεπτομέρεια πότε πρέπει να εφαρμοστούν τα έκτακτα μέτρα για τον εφοδιασμό της αγοράς καυσίμων, πότε εφαρμόζονται εθελοντικά μέτρα, πότε είναι υποχρεωτικά καθώς και πώς συνεργάζονται τα εμπλεκόμενα υπουργεία (Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Ναυτιλίας κ.λπ.).

Ανήθικη επίθεση της κυβέρνησης στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας!


Ψάχνουν για «σταγονίδια» για να κρύψουν το «ποτάμι» του κυβερνητικού φασισμού.

Παγκόσμια πρωτοτυπία η επίθεση της κυβέρνησης στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Φοβούνται και την σκιά τους όλοι εκείνοι που καταπάτησαν με σχέδιο και κατ’ επανάληψη το Σύνταγμα και που λειτούργησαν αποκλειστικά προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων και εις βάρος της χώρας.

H έρευνα για "σταγονίδια φασισμού" στις Δυνάμεις Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας, δεν είναι μόνο υποκριτική, αλλά στιγματίζει επικίνδυνα τον θεσμικό τους ρόλο και προδιαθέτει την ύπαρξή τους ως μη συνταγματική και ως πιθανή αιτία ανατροπής του πολιτεύματος.