MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Kαυτό και τσουχτερό gallop για τα media: «Τα κανάλια είναι εθνικοί προδότες»

Ή όπως είπε και  ο Δήμος Σταρένιος (video παρά κάτω)  
«Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας».

Δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Κυριακή στην εβδομαδιαία αντιμνημονιακή εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ και διεξήχθη από την ΕΔΕ (Ελληνική Δημοσκοπική Εταιρεία) σε δείγμα 1000 ανθρώπων, με υπολογιζόμενο στατιστικό λάθος, 1,65%. 


Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα media και την τηλεόραση της πατρίδας τους;

Η δικαστική εξουσία, κινείται ανεξάρτητα και αυτοβούλως...


Σημείωση σκηνοθέτη :


Είναι φανερό επίσης , πώς η δικαστική εξουσία, κινείται ανεξάρτητα και αυτοβούλως.



Οι «Έλληνες» δικαστές οι αρεοπαγίτες και όλοι οι εισαγγελείς , ενεργοποιούνται αυτομάτως, αυτεπάγγελτα και άμεσα , προκειμένου να διασφαλισθεί η Δημοκρατία σε αυτόν τον έρημο τόπο.



Όπως επίσης και στις περιπτώσεις :

H προπαγάνδα, το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)
Δημοσιεύτηκε από

Ένα άρθρο του Ε.Παπάνη, Επίκ. Καθηγητή Κοινωνιολογίας Παν. Αιγαίου.

Σκοπός της προπαγάνδας είναι να αλλάξει δραστικά τις απόψεις των άλλων αντί απλώς να μεταδώσει γεγονότα. 

Για παράδειγμα, η προπαγάνδα μπορεί να επιστρατευτεί προκειμένου να προϊδεάσει θετικά ή αρνητικά σε σχέση με κάποια ιδεολογική θέση, αντί να παρουσιάσει την ίδια την θέση.

Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική – Μόνη λύση η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – Η οικονομία της χώρας συνεχίζει να επιδεινώνεται δραματικά

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική και πλέον η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι η μόνη λύση για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο. 

Το timing θεωρείται σωστό καθώς η εκλογική πλέον περίοδο στην Γερμανία έχει λήξει. 

Αυτό επισημαίνει σε ανάλυση της η οικονομική – διαδικτυακή πύλη Vox η οποία έχει συσταθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής (www.CEPR.org). 


Γ.Στουρνάρας, Γ.Σταθάκης και Ν.Χριστοδουλάκης μιλούν για την κρίση

«Σύγκλιση» για την αναγκαιότητα πρωτογενούς πλεονάσματος, δραστικής μείωσης του δημόσιου χρέους και δημιουργίας νέου αναπτυξιακού μοντέλου, αλλά «χάσμα» θέσεων και πολιτικών επιλογών σε καυτά κοινωνικά και οικονομικά πεδία, ανακύπτουν από τις τοποθετήσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη και τον πρώην υπουργού Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη.

Οι τρεις συμμετείχαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που οργάνωσε η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους μιλώντας για την Ελλάδα μετά το μνημόνιο.

Ακολουθούν μερικές από τις τοποθετήσεις τους…

Η «ανησυχία» της Παγκόσμιας Τράπεζας για τους λαούς και το «αβγό του Κολόμβου»


Πληροφορηθήκαμε από δύο ξένες πηγές, τις ιστοσελίδες Sofia Globe και Balkans.com ότι...
  • Η τράπεζα της παγκοσμιοποίησης προειδοποιεί τις χώρες – θύματα για… το οξύ δημογραφικό τους πρόβλημα.
  • Ως «βόμβα έτοιμη να εκραγεί» περιγράφει το δημογραφικό πρόβλημα της Βουλγαρίας η Παγκόσμια Τράπεζα.
Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε αυστηρά την κυβέρνηση της Βουλγαρίας, υπογραμμίζοντας ότι το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα πρόκειται να έχει άμεσες και σοβαρές συνέπειες στην οικονομία της.

Ποιο «Συνταγματικό τόξο», αφού κανείς δεν σέβεται το Σύνταγμα;

Ο όρος εφευρέθηκε επειδή δεν μπορούσε να γίνει χρήση «κοινοβουλευτικού τόξου», ακόμη και «δημοκρατικού», για αυτά θα δημιουργούσαν αμφισβητήσεις.

Δεν γνωρίζω ποιος εφεύρε τον νεοεμφανιζόμενο όρο «συνταγματικό τόξο» (νομίζω πως είναι ο κ. Ευ.
Βενιζέλος), προκειμένου να θέσει από την μια πλευρά όλα τα κόμματα που -δυνητικά- σέβονται το Σύνταγμα, και από την άλλη την Χρυσή Αυγή.
 
Είναι προφανές, πως εφευρέθηκε ο όρος, επειδή δεν μπορούσε να γίνει χρήση «κοινοβουλευτικού τόξου», ακόμη και «δημοκρατικού», επειδή θα δημιουργούσε αμφισβητήσεις, ενώ το «συνταγματικό τόξο» μπορεί να γίνει αποδεκτό, «την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι».
 

Στο σφυρί μικρές και μεγάλες περιουσίες σε όλη την Ελλάδα

Από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο και από την Αλεξανδρούπολη έως τα Χανιά πωλούνται ξενοδοχεία, ενεργειακές, χρηματιστηριακές, εταιρείες παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, υποδομές, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, συμμετοχές τραπεζών σε αυτοκινητοδρόμους, νησιά, έως και... θαλαμηγοί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», μεγάλο μέρος των πωλητηρίων έχει μπει από τις τράπεζες σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους από την αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων των ιδιοκτητών τους.

Αποκλείει εκλογές η κυβέρνηση

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
 
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, διευρευνώνται οι συνταγματικές δυνατότητες για να αποφευχθούν ακόμη και οι περιφερειακές εκλογές σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Αποκλείει κατηγορηματικά η κυβέρνηση το ενδεχόμενο εκλογών, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και μετά από τη συνάντηση που είχαν το Σάββατο στη Νέα Υόρκη ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ετοιμάζεται σοκ αθρόων απολύσεων στις τράπεζες

Η τρόικα κατέστησε σαφές στις διοικήσεις των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών ότι από τώρα έως και το τέλος του 2017 θα πρέπει να έχουν μειώσει τους εργαζόμενους τους κατά 20.000

Θα πρόκειται για την μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας στον τραπεζικό κλάδο, σχεδόν, από συστάσεως του. 

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η τρόικα κατέστησε σαφές στις διοικήσεις των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών ότι από τώρα έως και το τέλος του 2017 θα πρέπει να έχουν μειώσει τους εργαζόμενους τους κατά 20.000. 

Πιο σκοτεινό από ποτέ το μέλλον της Ελλάδας - Να μάθετε να ζείτε στην κόλαση της λιτότητας, ξεχάστε το κούρεμα!

Ο επικεφαλής του ταμείου διασώσεων της ευρωζώνης αμφισβήτησε τις επίσημες εκτιμήσεις για το πόσο μεγάλο είναι το πραγματικό βάρος του χρέους της Ελλάδας πάνω στην οικονομία, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η ευρωζώνη απομακρύνεται από τις προηγούμενες δεσμεύσεις της για μείωση του χρέους της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην The Wall Street Journal, ο Klaus Regling, επικεφαλής του European Stability Mechanism, δήλωσε ότι οι στόχοι για μείωση του ελληνικού χρέους, που αποτέλεσαν το κεντρικό σημείο αναφοράς για το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας, «δεν έχουν νόημα.»

Παραιτήθηκαν οι υπουργοί του Μπερλουσκόνι-Σε νέα πολιτική κρίση οδηγείται η Ιταλία

Οι υπουργοί του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση συνασπισμού της οποίας ηγείται ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του Λαού της Ελευθερίας Αντζελίνο Αλφάνο. 
 
Οι πέντε υπουργοί ακολούθησαν τη συμβουλή του Μπερλουσκόνι που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτο» το τελεσίγραφο του Λέτα, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Μ. Δημητρακόπουλος-"Δεν στέκουν νομικά οι διώξεις κατά της Χ.Α."

Ο γνωστός ποινικολόγος Μ. Δημητρακόπουλος, με παρέμβαση του στο δελτίο του ΑΝΤ1 αφού πρώτα τόνισε οτι προέρχεται από κεντροαριστερή οικογένεια και έχει φίλους εβραϊκού θρησκεύματος αποκάλυψε οτι δεν στέκουν νομικά οι διώξεις κατά του Γ.Γ. και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για σύσταση "εγκληματικής οργάνωσης".