MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Επιμένει στο ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ η τρόικα

Οι δανειστές της χώρας εκτιμούν ότι η εφορία δεν θα καταφέρει να εισπράξει τα 2,9 δισ. ευρώ και θεωρούν ότι θα πρέπει η ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων.

Από την πλευρά του το οικονομικό επιτελείου, σύμφωνα με το matrix24.gr παρουσίασε το τελικό σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων το 2014 το οποίο προβλέπει φόρου ύψους 3,9 δισ. ευρώ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Δηλαδή ο πήχυς κατεβαίνει στα 3,9 δισ. ευρώ από 4,2 δισ. ευρώ που ζητούσε η τρόικα. Το ποσό παραμένει ιδιαίτερα υψηλό για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους, εφόσον κατέχουν κατοικίες και αγροτεμάχια ή εντός σχεδίου οικόπεδα.

Τα δώρα του “Εβραϊκού Λόμπι” στο Σαμαρά

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει μέχρι το τέλος στο ξερίζωμα και στην απαξίωση της Χρυσής Αυγής διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στο American Jewish Committee.


«Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Θα κάνουμε τα πάντα. Οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής έχουν συλληφθεί για εγκληματική δραστηριότητα και θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο. Εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη που ξεκίνησε σωστά και θα τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο την υπόθεση», τόνισε.

Μπούμερανγκ επιστρέφει στην κυβέρνηση η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής - Κόλαφος δημοσκοπήσεων!

Κατέβασαν άρον άρον απο site της Νέας Δημοκρατίας ψηφοφορία εξαιτίας των αποτελεσμάτων! Την Κυριακή ολοκληρώνεται η μεγάλη δημοσκόπηση του tromaktiko.
 
Μπούμπερανγκ γυρίζει στην κυβέρνηση...
 η συντονισμένη επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής.
Αυτό προκύπτει απ’ όλες τις διαδικτυακές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο και καταδεικνύουν την καχυποψία μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού ότι η υπόθεση ήταν στημένη, υπό το φόβο προφανώς των ποσοστών του Λαικού Συνδέσμου στις Δημοτικές εκλογές. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί σε υψηλά ποσοστά τις δυνάμεις της, τη στιγμή που η Ν.Δ. καταγράφει στις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις μικρή αύξηση, στα όρια του στατιστικού λάθους. 

 

Πώς θα είναι η Ευρωζώνη ύστερα από 10 χρόνια

Τέσσερις κορυφαίοι οικονομολόγοι προβλέπουν το μέλλον και το ΔΝΤ προτείνει δημοσιονομική ενοποίηση.

Των Λεωνιδα Στεργιου και Κωνσταντινου Καρκαγιαννη

Η Ευρωζώνη το 2020 δεν θα μοιάζει σε τίποτα με αυτό που γνωρίζουμε σήμερα. Στην καλύτερη περίπτωση θα είναι πιο μικρή και αντιμέτωπη με σοβαρά δημογραφικά προβλήματα, ενώ στη χειρότερη θα βρίσκεται αντιμέτωπη με αλλεπάλληλες κρίσεις χρέους, πτωχεύσεις που θα την οδηγήσουν σε διάλυση. Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα τεσσάρων κορυφαίων οικονομολόγων που πήραν μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του think tank Centre for EuropeaReform σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης μέχρι το 2020.

Απο το 1824 είναι το ΔΝΤ στην Ελλάδα

H ιστορία δανεισμού της χώρας μας από τις «ξένες δυνάμεις» αρχίζει, πριν καν την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, με δύο γνωστά βρετανικά «δάνεια της Ανεξαρτησίας» το 1824 και το 1825 για τις ανάγκες της Επανά­στασης.

Αναγκαστήκαμε δυστυχώς να προπληρώσουμε ένα μεγάλο ποσόν από αυτά για τόκους και προμήθειες και παραγγελίες πολεμικού υλικού που ουδέποτε έφτασε στη χώρα μας.

Η αποδόμηση της ιδιωτικής «Δημοκρατίας» του κ. Βενιζέλου, Σαμαρά, και τα φαιδρά κατασκευάσματα.

Σημειώσεις σκηνοθέτη :

Η λέξη «Δημοκρατία» τελικά όπως όλα δείχνουν, είναι κάτι σαν Trade Mark….

Είναι μια λέξη ένα σήμα.... 
Πως λέμε «Τράπεζα της Ελλάδος» !

Το ακούει ο άλλος, και νομίζει ότι είναι, 
η κρατική τράπεζα των Ελλήνων.

Πού να φανταστεί, ότι είναι μια Ανώνυμη Ιδιωτική Εταιρία.!

Έτσι είναι και η «Δημοκρατία» των κυριών κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου...

Είναι μια «ιδιωτική» δημοκρατία ...

Διαβάστε το: Και όμως από το 1947 δεν άλλαξε τίποτε στην Ελλάδα !

Αρχές του 1947 η Αγγλική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει την ενίσχυση της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής.. ....επικράτησης στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Χάρρυ Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη , στέλνει το 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής. Μετά από έναν περίπου μήνα, ο Porter στέλνει επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, γράφοντας μεταξύ των άλλων: 

«Εδώ δεν υπάρχει κράτος ! Υπάρχει μόνο μία ιεραρχία πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλον...
Μοναδική τους έννοια , η κατάκτηση της εξουσίας.»

ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΘΑ ΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΕ 19,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ 17,4

Την ερχόμενη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού και το βέβαιον είναι ότι το 2014 θα αποτελέσει ένα ακόμη έτος λιτότητας για τους Έλληνες πολίτες.

Οι πολίτες θα κληθούν να καταβάλλουν αυξημένους φόρους αλλά το 2014 θα σημαδευτεί από περαιτέρω περιστολή των δαπανών σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως είναι η υγεία και η παιδεία.

Σενάριο... παράλυσης των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κινδυνεύει να παραλύσει από το πρωί της Τρίτης, καθώς επίσης εκατοντάδες χιλιάδες ομοσπονδιακών υπαλλήλων...να υποχρεωθούν σε άδεια άνευ αποδοχών, αν το Κογκρέσο αποτύχει να υιοθετήσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού το βράδυ της Δευτέρας.

Σε πιθανή αρνητική έκβαση της συνεδρίασης του Κογκρέσου οι αμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούνται «ως μη ουσιώδες δυναμικό» θα πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνουν στο σπίτι και να μην πάνε στις θέσεις εργασίας τους. Οι δημόσιοι οργανισμοί που απειλούνται να χάσουν προσωπικό είναι αυτοί που είχαν υποστεί το ίδιο «μαρτύριο» το 1995-1996 ήταν είχε προκύψει παρόμοιο δημοσιονομικό κενό.