MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Στοιχεία χρονοστρατηγικής

Του Νίκου Λυγερού

Δίχως χρονοστρατηγική δίνουμε έμφαση στο χώρο και θεωρούμε ότι η κυριαρχία του επαρκεί για τη συνέχεια, ενώ εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο μόνο και μόνο η συνεκτικότητα, η οποία δεν εξασφαλίζει τίποτα για το μέλλον, διότι επικεντρώνεται μόνο και μόνο στο παρόν σαν να ήταν αιώνιο.

Μπορούμε να εντοπίζουμε αυτήν την τάση σε όλα τα ισχυρά συστήματα που καταλήγουν και στο έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και βέβαια στη γενοκτονία, διότι είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουν για να εξαφανίσουν οποιαδήποτε αμφισβήτησή τους. 

Δέκα μέρες μακριά από τη χρεοκοπία βρίσκονται οι ΗΠΑ

Δέκα μέρες πριν λήξει η προθεσμία για την αύξηση του ορίου δανεισμού της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών...

Ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή, Τζον Μπένερ, εξέδωσε μία σαφή προειδοποίηση προς τον αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας τον να καθήσει στο τραπέζι στο διαπραγματεύσεων. Διαφορετικά, όπως είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρεοκοπήσουν.
 

Στουρνάρας ο τιτανοτεράστιος...καμαρώστε τον!

Υπάρχει μια τεράστια «επιτυχία» του Ι. Στουρνάρα που δεν προβλήθηκε όσο της άξιζε, ούτε όταν πραγματοποιήθηκε, ούτε και σήμερα.

Η επιτυχία αυτή αφορά την περίοδο που ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Εμπορική Τράπεζα (2000-2004). 
 

Σόρος: Μειώστε το ελληνικό χρέος για να έρθει ανάκαμψη

Την ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μέσω κουρέματος του επίσημου τομέα επεσήμανε ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζωρτζ Σόρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε... στο Der Spiegel.

«Όλοι ξέρουν ότι το χρέος της χώρας δεν μπορεί να αποπληρωθεί», τόνισε ο κ. Σόρος, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα.

«Δημοκρατική» ενημέρωση και ελληνικός μικρόκοσμος

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι η ενημέρωση στην τηλεόραση δεν είναι τίποτα άλλο από παραπληροφόρηση. 

Τα σημαντικά θέματα αποκρύπτονται και υπερτονίζονται άλλα δευτερευούσης σημασίας με τρόπο μάλιστα κουτσομπολίστικο και μονόπλευρο. 

Μόνο μέσω διαδικτύου δύνανται να ενημερωθούν, όσοι πολίτες γνωρίζουν έστω τον στοιχειώδη χειρισμό ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή για τις διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα και την χώρα μας.

JP Morgan: Τελειώνετε με την δημοκρατία!

Από ποιούς παίρνει γραμμή ο Αντώνης Σαμαράς;

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, την Δευτέρα 30-9-2013 συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με κορυφαία στελέχη της JP Morgan, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλός της Jamie Dimon.

Τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της μεγάλης δημοσκόπησης του TROMAKTIKO. Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό!

Με πάνω απο 43.000 συμμετοχές ολοκληρώθηκε η μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση απο το πιο δημοφιλές Ελληνικό blog. Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια.


Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ψήφου:
Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 1% στις εκλογές του 2012. 

Το νέο φορολογικό σύστημα: Απ' όπου τ' αρπάξουμε!

Είναι βέβαιο και το βλέπουμε όλοι μας πως όσο αυξάνονται οι φόροι, με δεδομένες την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και την ύφεση, τόσο και νέες μεγάλες μερίδες του λαού τίθενται εκτός φοροδοτικής ικανότητας.

Πανικόβλητες, τρόϊκα και κυβέρνηση σπεύδουν κάθε φορά να θεσπίσουν στην ουσία νέο ευκαιριακό φορολογικό σύστημα με τη λογική του "απ' όπου τ' αρπάξουμε". 

Ο Snowden, ο Orwell και η ακατονόμαστη προέλευση του κράτους παρακολούθησης

Ο Alan Rusbridger είναι ο συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας ‘The Guardian’, της μεγαλύτερης φιλελεύθερης εφημερίδας της Βρετανίας. 
 
Όπως και πολλοί φιλελεύθεροι, έτσι και αυτός είναι ένα καλό παράδειγμα της τεράστιας διαφοράς μεταξύ της νοημοσύνης και της σοφίας. Μιλάει λοιπόν για τον Edward Snowden και την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, τη γνωστή NSA(National Security Agency).
 

Εν όψει της «μεγάλης λύσης»;

Πριν από λίγες ημέρες η τρόϊκα αναχώρησε από την Ελλάδα, χωρίς πολλές φασαρίες,  και έκτοτε αγνοείτε  η τύχη της. 

Όπως και η ημερομηνία επιστροφής της. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φωνάζουν ότι στην  Ελλάδα πρέπει να δοθεί πρόσθετος πολιτικός χρόνος και να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση. 

Με την ανεργία να καλπάζει προς το 28% και την κοινωνία βυθισμένη στη φτώχεια μια Ευρωπαϊκή χώρα μετατρέπεται σε παρία. Επιπλέον, η Ελλάδα θα ασκεί την Προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ προς το τέλος του εξαμήνου είναι προγραμματισμένες και οι Ευρωεκλογές.


Η Άγκυρα έθεσε επίσημα θέμα τουρκικής μειονότητας και στα Δωδεκάνησα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

Ζήτημα "τουρκικής μειονότητας" στη Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα, θέτει με τον πιο επίσημο τρόπο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις "ανεπίσημες" δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου και του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογαν και εκμεταλλευεόμενο την παντελή ανυπαρξία της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΒΑΖΟΥΝ "ΧΕΡΙ" ΣΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ

Δεσμεύουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο για την αποπληρωμή του χρέους
Κυβέρνηση και δανειστές επιχειρούν να δεσμεύσουν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που υπάρχει στην ελληνική ΑΟΖ. 

Τα έσοδα που θα προκύψουν από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, απο το 2023 και μετά όπως εκτιμάται, θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του δεύτερου πακέτου στήριξης ύψους 130 δις ευρώ που έλαβε η χώρα μας, το οποίο η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει σε ομόλογο διάρκειας 50 ετών.