MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Το μεγάλο ξεπούλημα τώρα αρχίζει

Μεγάλοι οι εθνικοί κίνδυνοι από τις συζητήσεις με τους "καρχαρίες" 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Βρισκόμαστε σαν χώρα σε μία κρίσιμη ιστορικά καμπή, στην οποία βιώνουμε μία πρωτοφανή σε μέγεθος οικονομική κρίση, αλλά ταυτόχρονα «ανακαλύφθηκαν» από τους πολιτικούς μας τα ενεργειακά κοιτάσματα, τα οποία είναι άκρως ενδιαφέροντα και συγκεντρώνουν την προσοχή τόσο της Ευρώπης (ιδιαίτερα της ενεργειακά εξαρτημένης Γερμανίας) όσο και των ΗΠΑ (που αποτελούν τον κυρίαρχο παγκόσμιο «παίκτη» της ενέργειας).

Οι «βαλτοί» και τα «πιόνια»...

...και ποιος ο ρόλος τους στην κοινωνία 

Πλέον είναι κοινώς αποδεκτό, τουλάχιστον στους περισσότερους Έλληνες, ότι οι εξελίξεις στην χώρα μας δεν ξετυλίγονται και τόσο ανεξάρτητα. 

Στην πολιτική σκηνή ο καθένας παίζει τον ρόλο του και υπάρχουν αυτοί, οι οποίοι εν γνώσει τους συνεργάζονται με την παγκόσμια διαπλοκή και αυτοί που εν αγνοία τους γίνονται πιόνια του συστήματος και σε τελική ανάλυση υποβοηθούν τα όποια σχέδια στρέφονται κατά του λαού. 

17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ KAI ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;

Aν δεν βρεθεί λύση... Τότε είναι πολύ πιθανό, να βιώσουμε την κατάρρευση της μεγαλύτερης δύναμης του πλανήτη... διότι αν η Αμερική καταρρεύσει οικονομικά και επίσημα, τότε ο εκθρονισμός της είναι βέβαιος. 

Βέβαια μην νομίζετε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμπαρασύρει τις υπόλοιπες χώρες στον κόσμο, ακόμα και τις μεγάλες δυνάμεις. Σε αυτή την κατάρρευση όλοι θα έχουν απώλειες. 

Προϋπολογισμός νέας επιδρομής εναντίον όλων των Ελλήνων!

Ακόμη περισσότεροι φόροι. Ακόμη χαμηλότεροι μισθοί. Νέες μειώσεις συντάξεων. Χειρότερη περίθαλψη. Χειρότερη παιδεία. Συνολικά δηλαδή περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. 

Αυτές όλες οι συμφορές στη γλώσσα της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου ονομάζονται... «πρωτογενές πλεόνασμα» και «ανάπτυξη»! 

Ετσι τουλάχιστον αποτυπώνονται στο πραγματικά άνευ σημασίας προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, καθώς θεωρείται εκ των προτέρων βέβαιη η επιδείνωση για τους πολίτες όλων των θεμελιωδών του μεγεθών. Αυτό μας υπαγορεύει η πείρα.

Κλείνουν και ναυτιλιακές στην Ελλάδα

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από την επιχειρηματική δραστηριότητα της ελληνικής, μικρότερης κυρίως, πλοιοκτησίας καθώς όπως προκύπτει... 1 στους 4 εφοπλιστείς που επιχειρούσαν το 1998 έχει αποσυρθεί. 

Είκοσι οκτώ ναυτιλιακές έκλεισαν το 2012 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των επιχειρήσεων που έκλεισαν από το 2011 στις 72. 

Οι εξελίξεις αυτές καταγράφονται στην ετήσια έρευνα της συμβουλευτικού και ερευνητικού οίκου Petrofin.


ΕΛΠΕ: Το μυστήριο των «χαμένων» 72 εκατ. λίτρων καυσίμων

Μια σκοτεινή υπόθεση, που ανάγεται στην περίοδο 2001-2005, και για την οποία πάντως το υπουργείο Οικονομικών έχει διευκρινίσει ότι δεν αφορά λαθρεμπορία καυσίμων, φέρνει τη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων αντιμέτωπη στις δικαστικές αίθουσες με το Ελληνικό Δημόσιο.

Η πρώτη σχετική δίκη έγινε τον Ιανουάριο και μέσα στο επόμενο διάστημα τα ΕΛ.ΠΕ. περιμένουν την κρίσιμη απόφαση, όχι μόνο για τα εκατομμύρια ευρώ που διακυβεύονται, αλλά και για την αποκατάσταση της... εταιρικής τιμής του ομίλου, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κοινή γνώμη αντιδρά έντονα σε κάθε δημόσια συζήτηση για φοροδιαφυγή των ισχυρών.

2014: Παράταση της κατάρρευσης ή σωτηρία;

1) 2014: Παράταση της κατάρρευσης ή σωτηρία;

Σε εισπρακτικές εταιρείες σχεδιάζει να αναθέσει η κυβέρνηση την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών, ευελπιστώντας να καλύψει την μαύρη τρύπα που δημιουργεί στον προϋπολογισμό το ασφαλιστικό έλλειμμα.


Και με τους χιλιάδες  υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων που μέχρι σήμερα είναι επιφορτισμένοι να εισπράττουν εισφορές και να μην δίνουν συντάξεις, τι θα κάνει; Θα τους απολύσει  για ανεπάρκεια και για εξοικονόμηση κόστους;

 

Δείτε ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το 2014! Ποιος κυβερνά αυτή την χώρα;;

Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος

Στην εγκύκλιο που έχει στείλει ο κύριος Στουρνάρας και η κυβέρνηση του σε όλα τα υπουργεία πριν την σύνταξη του κρατικού προύπολογισμού έβαλε ανώτατο πλαφόν δαπανών ανα υπουργείο.


Εκείνο όμως που έχει μεγάλη αξία και πρέπει να τονιστεί είναι το γεγονός πως το υπουργείο οικονομικών θα διαθέσει δαπάνη ύψους 110.000.000 ευρώ για έξοδα εκταμίευσης δανείου του μηχανισμού στήριξης των τραπεζών EFSF.


Βόμβα ΔΝΤ: Ήξεραν από το 2010 πως το ελληνικό πακέτο "δεν βγαίνει"

Την άποψη πως το πρόγραμμα που τελικώς εγκρίθηκε για την χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας το 2010 ήταν εκ προοιμίου “καταδικασμένο” να μην πετύχει και επιπρόσθετα θα βάραινε υπερβολικά τους Έλληνες πολίτες χωρίς... ουσιαστικά οφέλη είχαν τα μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ασχέτως εάν τελικώς ενέκριναν το πακέτο έχοντας κατά νου τις πιέσεις από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και δη τους Γερμανούς!

Η άρνηση του εγκλήματος, από έναν δολοφόνο! Ο προκλητικός Στουρνάρας!

ο παρακάτω βίντεο είναι από την χθεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, Ενικος, με προσκαλεσμένο τον Υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Στουρνάρα.

Πολίτης παίρνει τον λόγο, και του διαβάζει μία επιστολή(πραγματική).....
Ακούμε εν συντομία την ιστορία ενός νέου ζευγαριού, που δούλευαν μαζί σε Εμπορικό κέντρο.

Αύξηση του κινδύνου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ε.Ε.

Το ποσοστό των Ελλήνων που πληρούσε ένα από τα κοινοτικά κριτήρια για τον κίνδυνο φτώχειας ανήλθε το 2011 στο 31%, ενώ... ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ήταν 24,3%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. 

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία με 49,1% και στη Ρουμανία με 40,3%.