MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΔΝΤ: Νέο κούρεμα και νέα μέτρα

REUTERS/ISSEI KATO

Σύμφωνα με την έκθεση, η περαιτέρω προσαρμογή της Ελλάδας ως το 2016 θα απαιτήσει επιπλέον μέτρα συμπεριλαμβανομένων παρεμβάσεων στην φορολογική διοίκηση, τα οποία αντιστοιχούν με το 3,5% του ΑΕΠ.

Δεδομένο θεωρεί το ΔΝΤ ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους και καλεί την Ευρώπη να το δρομολογήσει, όπως τονίζεται στην έκθεσή του Fiscal Monitor, ενώ προσθέτει πως μέχρι το 2016 η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας θα αγγίξει το 3,5% του ΑΕΠ ή τα 6,8 δισ. ευρώ.  


Περίεργες φήμες για "κούρεμα" στις καταθέσεις Ταμείων, Οργανισμών και ΜΚΟ

Μια περίεργη ανησυχία που ξεκινά από την απουσία του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα από την ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, δημιουργεί καταστροφολογικά σενάρια τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα.

Όπως αποκαλύπτει το kentrinews.gr η απουσία αυτή σε συνδυασμό με την έντονη κινητικότητα που έχει επιδείξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τις επισκέψεις του σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ  έχουν δημιουργήσει ένταση σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία της Αθήνας.

Συγκλονιστικό άρθρο Αμερικανού αριστερού δημοσιογράφου για διώξεις κατά ΧΑ

"GREG PALAST SPEAKING..."

Ο γνωστος Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, Greg Palast  αφιερώνει σήμερα την πρώτη σελίδα (gregpalast.com) του υψηλής επισκεψιμότητας και με μεγάλη επιρροή στις ΗΠΑ ιστότοπού του στις διώξεις του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και πραγματικά εκπλήσσει με τα πολιτικά του συμπεράσματα!

Δεν είναι το Μνημόνιο ο εχθρός μας. Είναι οι Μνημονιοφύλακες

Από την πρώτη στιγμή που που προέκυψε το Μνημόνιο, ως η (κατά την κυβερνώσσα Ολιγαρχία) ενδεδειγμένη  λύση στο πρόβλημα τής (τότε επικείμενης και τώρα βιούμενης από τους πολίτες της) πτώχευσης της Χώρας, φωνάζω ("φωνή βοώντος εν τη ερήμω") ότι το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας, δεν είναι το “Μνημόνιο”, αλλά οι Μνημονιοφύλακες, για δύο, κυρίως, λόγους:

Άνοιξαν μόνοι τους την «πόρτα της κόλασης» που τους περιμένει

Βρίσκονται σε πανικό. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η απόφαση για… απόδοση κατηγορίας επί εσχάτης προδοσίας στην «Χρυσή Αυγή». 

Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, αλλά είναι τραγέλαφος και ουσιαστικό άνοιγμα της πόρτας που οδηγεί στην κόλαση, η αλλαγή πλεύσης από την «κατηγορία» στην «Χρυσή Αυγή» περί «εγκληματικής οργάνωσης» (αν ήταν τέτοια, θα είχαν ήδη συλληφθεί όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη της οργάνωσης) στην νέα κατηγορία περί «εσχάτης προδοσίας». 

Οι τελευταίες ώρες του Τσε Γκεβάρα

Σαν σήμερα, 9 Οκτωβρίου 1967, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη ζούγκλα της Βολιβίας το -μετέπειτα- παγκόσμιο σύμβολο της επανάστασης Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα. 

Στην υπόθεση εμπλεκόταν φυσικά η CIA, που παρείχε στον βολιβιανό στρατό όλη την απαραίτητη βοήθεια για να στηθεί η διαβόητη ενέδρα εναντίον του, που θα οδηγούσε στη σύλληψη του Τσε και των λιγοστών συντρόφων που είχαν παραμείνει στο πλευρό του.

Asmussen: Είναι ακόμη πιθανό να πληγούν οι καταθέτες

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Joerg Asmussen μιλώντας στο CNBC προειδοποίησε ότι οι καταθέτες είναι ακόμη πιθανό να πληγούν  εάν ένα ευρωπαϊκό πιστωτικό ίδρυμα καταρρεύσει στο μέλλον, αλλά υποστήριξε πως αυτό θα αποτελέσει την έσχατη λύση.
 

Στη συνέντευξη ο Asmussen δήλωσε ότι οι καταθέτες θα υποστούν ζημιές μόνο «σε πολύ σπάνιες και απίθανες καταστάσεις, διότι θα επηρεαστούν προηγουμένως όλες οι άλλες liability classes.»
 

Προβόπουλος: «Ακόμη δύο χρόνια ύφεσης»

Οι τράπεζες στην Ελλάδα, θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν επαρκή κεφάλαια για να αντέξουν άλλα δύο χρόνια ύφεσης υπό το δυσμενές σενάριο των τεστ αντοχής, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος σε συνέντευξή του στο Reuters.

Οι ελληνικές τράπεζες βλέπουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να διογκώνονται στο 28% των συνολικών βιβλίων δανείων τους, καθώς έξι χρόνια συνεχούς ύφεσης έχουν μειώσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 25%, αφού το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας απαιτούσε τη μείωση των μισθών και την αύξηση των φόρων.


Απίστευτο!!! Γίνονται αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα;..Παραγράφονται τα αδικήματα για τη λίστα Λαγκαρντ!

Η διαβόητη πια λίστα Λαγκάρντ, η λίστα του Λιχτενστάι, του Λουξεμβούργου, τα ακίνητα στο Λονδίνο, η λίστα με τα εμβάσματα στο εξωτερικό... η λιστομαχία των δύο τελευταίων ετών με ποσά δισεκατομμυρίων που έκαναν φτερά, που είχαν κρυφτεί απ' την εφορία και ό,τι άλλο φαίνεται πως απλά ήταν για τα μάτια του κόσμου. 
 
Ένα έγγραφο του ΣΔΟΕ είναι αποκαλυπτικό.
 

Δεν υπάρχουν ένοχα μυστικά, τα πάντα είναι μπίζνες!

To 1923 εκδηλώθηκε στο Μόναχο το λεγόμενο «πραξικόπημα της μπυραρίας». 

Ο Χίτλερ συνελήφθη αλλά παρότι οι νόμοι της (αστικής κοινοβουλευτικής) Δημοκρατίας της Βαϊμάρης προέβλεπαν ακόμα και την ποινή του θανάτου για το έγκλημά του, έμεινε στη φυλακή – σε υπερπολυτελές κελί - μόλις 8 μήνες, πλήρωσε 500 μάρκα πρόστιμο, και αφέθηκε ελεύθερος. Δέκα χρόνια αργότερα και αφού είχε αξιοποιήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες της (αστικής κοινοβουλευτικής) Δημοκρατίας της Βαιμάρης, ο Χίτλερ διορίστηκε Καγκελάριος.

Κομισιόν: "Αυξήστε τους φόρους σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο"

Αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης ζητά η Κομισιόν από την Ελλάδα. 

Η νέα αυτή αξίωση, όπως διατυπώνεται στην έκθεση για τις τάσεις της φορολογίας στην Ε.Ε., αποδεικνύει πώς οι άνθρωποι θέλουν να μας «ρουφήξουν» το αίμα και να μας τελειώσουν ως λαό. Και το χειρότερο είναι πώς έχουμε κυβέρνηση υποτελών που θεωρεί πως θα σώσει τους Έλληνες εκτελώντας τις εντολές των δανειστών.

Ντοκουμέντο απο το 1964: Πώς «αναρρύθμισαν» τα διαγραμμένα προπολεμικά χρέη!

Με τη βοήθεια αυτού του ντοκουμέντου, οποιοσδήποτε θα μπορέσει να κατανοήσει ότι δεν μιλάμε για "θεωρία" αλλά για συνωμοσία πραγματική!

Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όλα τα χρέη των εμπλεκόμενων χωρών διεγράφησαν.

Όμως, το 1964, με Πρωθυπουργό τον Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και Υπουργό Οικονομικών Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, εγινε μια «ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ», δηλαδή επανέφεραν τα προπολεμικά διαγραμμένα χρέη, και μάλιστα υπερδιογκωμένα, με περίοδο αποπληρωμής 42-45 έτη (λήξη: 2009). 

Απόρρητα έγγραφα: Η Ελλάδα δίχαζε από το 2010 το ΔΝΤ

Το ένα τρίτο σχεδόν των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εκπροσωπούν περισσότερες από 40 χώρες εκτός της Ευρώπης, αμφισβήτησαν έντονα το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal».

Το δημοσίευμα παραθέτει αποσπάσματα από τα απόρρητα πρακτικά της... συνεδρίασης του ΔΣ του ΔΝΤ στις 9 Μαΐου 2010 στην Ουάσιγκτον που είναι σε γνώση της εφημερίδας.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Η Wall Street Journal έκανε μία αποκάλυψη – βόμβα, φέροντας στην επιφάνεια απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ κατά την διάρκεια συζήτησης για το πρόγραμμα “διάσωσης” της Ελλάδας. 

Μέσα από αυτά τα έγγραφα αποκαλύπτεται πως τουλάχιστον το 1/3 των μελών αντέδρασε σφόδρα στο διαφαινόμενο κακούργημα, υποστηρίζοντας ευθεως ότι κάτι τέτοιο θα κατάστρεφε την χώρα! 

Η αγριότερη πολιτική που έχει εφαρμοστεί μεταπολεμικά σε χώρα της Δύσης

(Αναδημοσίευση Άρθρου)

Κανείς δεν μένει αλώβητος
 
Τρία εφιαλτικά μνημονιακά χρόνια συμπληρώθηκαν αυτό το καλοκαίρι. Και ήρθε η ώρα του πρώτου ολοκληρωμένου απολογισμού για την καταστροφική πολιτική της αγριότερης λιτότητας που έχει εφαρμοστεί μεταπολεμικά σε χώρα της Δύσης. 

Ισραηλινός Τύπος: "Αντισημίτες Μ.Βορίδης, Α.Γεωργιάδης & Ε.Βενιζέλος"!

"ΣΚΙΕΣ" ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

"Σκιές" στην συνεδρίαση του ελληοϊσραηλινού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας ρίχνει δημοσίευμα της μεγαλύτερης ισραηλινής εφημερίδας Yediot Ahronot, με την οποία ούτε λίγο-ούτε πολύ εγκαλεί ως "αντισημίτες" τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μ.Βορίδη, τον υπουργό Υγείας Α.Γεωργιάδη και τα "σκάγια" παίρνουν και τον ... Ε.Βενιζέλο!