MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμιος σάλος απο τα απόρρητα έγγραφα ΔΝΤ: Η διάσωση δεν έγινε για την Ελλάδα αλλά για την ευρωζώνη

Η Wall Street Journal αποκαλύπτει το δραματικό παρασκήνιο που οδήγησε στο καταστροφικό Μνημόνιο το 2010...

Κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ στις 9 Μαΐου 2010, που ενέκρινε το πρόγραμμα για την Ελλάδα, αρκετές χώρες- μέλη του Ταμείου εξέφρασαν την άποψη της ανάγκης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους από την πρώτη στιγμή της ένταξης της χώρας μας σε πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.

34 ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…ΠΡΑΞΗ 3η

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:

ΜΟΝΟ “Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. 

Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο. 

Μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Μείωση 7,2% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Αύγουστο του 2013, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2012, έναντι αύξησης 2,9% που σημειώθηκε κατά την... αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2012, παρουσίασε μείωση κατά 3,8%, έναντι μείωσης 3,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

Γιατί ο Προβόπουλος «άδειασε» τον Στουρνάρα;

Γράφει ο Ceteris Paribus

Τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση προσπαθούν να «ζεστάνουν» ξανά το σενάριο της εξόδου στις αγορές και της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού χωρίς τρίτο μνημόνιο, ο διοικητής της...
ΤτΕ κ. Προβόπουλος επέλεξε να συνταχθεί με το διεθνές μέτωπο που αμφισβητεί το κυβερνητικό σενάριο.

Α.Τσίπρας: "Να δώσει ο ίδιος ο Α.Σαμαράς εξηγήσεις για τις υποκλοπές σε βουλευτές"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ

Ως μπούμερανγκ επιστρέφει στην κυβέρνηση η χρήση της ΕΥΠ κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για να εξυπηρετήσει να νεοταξικά σχέδια της τρόικα:

Η Αριστερά αντιλαμβανόμενη ότι είναι "ο επόμενος στόχος", "σηκώνει" το θέμα και ο ίδιος ο Α.Τσίπρας ζητεί να προσέλθει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του ίδιου του προέδρου του κόμματος.


Ούτε βήμα πίσω ο Κασιμάτης: Να λογοδοτήσουν για τα εγκληματικά μνημόνια!

Το σχέδιο σε βάρος της χώρας συντελείται σε γνώση κάποιων πολιτικών της Ελλάδας.

Τους εγκληματικούς χειρισμούς την Ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα του χρέους από την αρχή μέχρι σήμερα , επανέλαβε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασσιμάτης.


«Σκέψου να ‘ταν το πάτωμα ασπρόμαυρο, και να ‘σουν το πιόνι ...»

Από τις σημειώσεις του σκηνοθέτη...

Το πρόβλημα με την «πολιτική ηγεσία» είναι ότι, δεν είναι πολιτική ηγεσία.

Όπως όλα δείχνουν , δεν είναι τίποτα άλλο από τα «παιδιά για τα θελήματα», των πλούσιων και των λεφτάδων.

Είναι κάτι, σαν τα στελέχη των πολυεθνικών εταιριών , που πλακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει την «προαγωγή», και θα έχει την εύνοια του «μεγάλου αφεντικού», με καλύτερες αποδοχές, και καλύτερες παροχές.

Έκθεση – «Βόμβα»: Η χώρα θα «πνίγεται» από το χρέος έως το 2020!

Από τα μέσα του 2014 δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο χρέος -Πρόταση για μείωση επιτοκίων και νέο «κούρεμα».

«Καταπέλτης» για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους αποτελεί η έκθεση που συνέταξε το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους με θέμα «το δημόσιο χρέος μετά το τέλος του μνημονίου (2014)», καθώς γίνεται λόγος για νέα μέτρα, ενώ χαρακτηρίζεται «ψευδαίσθηση» η επιστροφή της χώρας στις αγορές μετά το 2014.

«Αδειάζουν» τον Στουρνάρα οι εκθέσεις του γραφείου Προϋπολογισμού και του ΔΝΤ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του προϋπολογισμού για το 2014 που συνέταξε το υπουργείο Oικονομικών και ο Γιάννης Στουρνάρας έφαγε διπλό «άδειασμα» τόσο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και από το ίδιο το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής.

Η ανάπτυξη θα έρθει το 2014 και η οικονομία θα εμφανίσει μικρό αλλά βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 340 εκατ. ευρώ εφέτος, γράφει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού...
 

Γερμανική οφειλή στην Ελλάδα 510 δις ευρώ (αναλυτές BNP);

Τι οφείλει η σημερινή Γερμανία προς την Ελλάδα. 

Οφειλές που αποδέχονται γερμανοί αναλυτές και το Spiegel, αποτιμούν Γάλλοι οικονομολόγοι, προσπαθούν να τα αποσιωπήσουν οι "ντόπιοι" την ίδια στιγμή που εξοντώνουν τον Ελληνικό λαό και εκποιούν την χώρα. 
 

Δολοφόνησαν εν ψυχρώ (και εκ προμελέτης) την Ελλάδα!

Απόρρητα έγγραφα από τη συνεδρίαση του ΔΝΤ στις 9 Μαΐου 2010 στην Ουάσινγκτον, όπου αποφασίστηκε να δοθεί το πρώτο δάνειο στην Ελλάδα, τα οποία αποδεικνύουν ότι η χώρα μας θυσιάστηκε για να σωθούν οι τράπεζες της Γαλλίας και της Γερμανίας αλλά και των ΗΠΑ έφερε χθες στο φως η αμερικανική οικονομική εφημερίδα «The Wall Street Journal».

Tα 28 νέα μέτρα σοκ που θέλει η Τρόικα.

Διάβαστε τι μας περιμένει


Να τί ζητάει η Τρόικα για τα επόμενα χρόνια. 

Πρόκειται για 28 σκληρά μέτρα που έρχονται να αποτελειώσουν τους πολίτες σε ένα ήδη καθημαγμένο τοπίο....

Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε:

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ: Μέτρα 6,7 δις ευρώ ζητά το ΔΝΤ - Τα 3 δις μέσα στο 2014 - Μηδενικό το πρωτογενές πλεόνασμα

Νέα βόμβα για την κυβέρνηση από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που απαιτεί νέα μέτρα προβλέποντας την ανάγκη για ένα νέο "κούρεμα"...

Μέτρα της τάξεως των 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 2,9 δισ. ευρώ θα πρέπει να παρθούν μέσα στο 2014, οπότε και η χώρα μας εκτιμάται πως θα καταγράψει έλλειμμα της τάξης του 3,3% του ΑΕΠ, παρά την προβλεπόμενη επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,4%.

Όταν ο Βενιζέλος «έβγαζε λάδι» τον Άκη και τον Γιάννο

“ Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, το 2005 υπερασπίστηκαν με πάθος τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου στην εξεταστική επιτροπή για τα TOR M1  ”
 
Έτος 2005. Εφτά χρόνια πριν συλληφθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οχτώ χρόνια πριν ξεκινήσει η δίκη του, πολύ πριν δηλαδή κύκλοι του κόμματος Βενιζέλου ή του (πρώην) ΠΑΣΟΚ αρχίσουν να διακινούν δεξιά κι αριστερά ότι ο πρώην υπουργός και άλλοτε πανίσχυρος υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι «ντροπή για την παράταξη» υποστηρίζοντας ότι...