MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Οικονομική αφαίμαξη για τον λαό και οι εφοπλιστές «αφορολόγητοι»

Βάρη 5 δισ. ευρώ θα σηκώσουν οι Έλληνες πολίτες σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολιγισμού για το 2014, ενώ το ισχυρότερο εφοπλιστικό κεφάλαιο στον πλανήτη δεν θα πληρώσει ακόμα μία φορά ούτε φόρο εισοδήματος.

Η ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών αποτυπώνεται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.


Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. : Η αλήθεια

Διαβάστε προσεκτικά πώς θα ζούμε στη Μακεδονία και τη Θράκη σε λίγα χρόνια. Δεν είναι εικασίες, είναι πραγματικότητα, τεκμηριωμένη από τη μελέτη που κατέθεσε η ΙΔΙΑ η εταιρία.

Την παρουσίασε σε ομιλία του ο καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Λαζαρίδης (πιο κάτω δίνω και το link), παρουσία πολλών καθηγητών και επιστημόνων:


Θεσσαλονίκη: Διαρροή τοξικών υλικών της Ελληνικός Χρυσός στο λιμάνι

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί σε διακομιστή επικίνδυνων τοξικών της Ελληνικός Χρυσός ...
 χωρίς, όπως φαίνεται, κάποια υπηρεσία της Περιφέρειας να έχει διενεργήσει κάποιο έλεγχο  για τα επικίνδυνα υλικά που μεταφέρονται μέσα από την συμπρωτεύουσα και  φορτοεκφορτώνονται εκεί. 

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ρεπορτάζ του alterhtess  με αφορμή ένα περιστατικό που σημειώθηκε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Οι βουλευτές που πήραν ΑΤΟΚΑ δάνεια (όλα τα ονόματα)

Ένας στους πέντε πέρασε από το λογιστήριο

Από τους τριακόσιους της Βουλής η οποία προέκυψε στις εκλογές του Ιουνίου 2012, ένας στους πέντε έχει πάρει ήδη δάνειο που κυμαίνεται από 6.000 ως 15.000 ευρώ με την συντριπτική πλειοψηφία να έχει εισπράξει από 10.000 ευρώ.

Υπέρτατη διαπλοκή

Mόλις μία ημέρα μετά την απόπειρα να «θαφτεί» στα αζήτητα η λίστα Λαγκάρντ μαζί με όλες τις υπόλοιπες λίστες των μεγαλόσχημων φοροφυγάδων, η κυβέρνηση έκανε ακόμη ένα δωράκι, αυτή τη φορά στους φίλους της μεγαλοκαναλάρχες.

Με διάταξη σε άσχετο νομοσχέδιο «νομιμοποιεί» και μονιμοποιεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλα τα ιδιωτικά κανάλια που ήταν «στον αέρα» στις 31 Αυγούστου του 2013.

Το Bloomberg προβλέπει κατάρευση της παγκόσμιας οικονομίας

Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για τον προϋπολογισμό τους. Το γεγονός αυτό παρατείνει τις διαπραγματεύσεις για ένα άλλο σημαντικό ζήτημα - την αύξηση της οροφής του χρέους της χώρας.

Μάλιστα, η έλλειψη πληροφοριών από τις ΗΠΑ προκαλεί ήδη πυρετώδή κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές. Το πρακτορείο Bloomberg έκανε προβλέψεις παγκόσμιας αποκάλυψης σε περίπτωση που στο Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν θα προλάβουν να βρουν συμβιβαστική λύση μέχρι τις 17 Οκτωβρίου. Τότε στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ θα παραμείνουν μόνο 30 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που ισοδυναμεί με την τεχνική χρεοκοπία της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.