MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

O Στουρνάρας οδηγεί τους Έλληνες σε φτώχια και απόγνωση

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ;

Από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Ο υπουργός οικονομικών κ. Στουρνάρας, πανικόβλητος από την καταστροφική τακτική και στρατηγική του απέναντι στην Τρόικα και παρά τις διαβεβαιώσεις προς τον πρωθυπουργό ότι ελέγχει τις διαπραγματεύσεις το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό.

Με την ανεργία να καλπάζει, τα χιλιάδες κλειστά μαγαζιά, τα χαράτσια,τη λιτότητα, και με τις συνεχείς συνεντεύξεις και παρεμβάσεις του, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ρίχνει «λάδι» στην οργή του κόσμου αλλά και να προσπαθεί  να γαντζωθεί στην υπουργική του καρέκλα.

Λευκός Οίκος: Είμαστε ακόμα μακριά από συμφωνία

Δηλώσεις του Τζέι Κάρνεϊ, εκπροσώπου του Λευκού Οίκου

Οι διαπραγματεύσεις στη Γερουσία με στόχο τον τερματισμό του αδιεξόδου στο θέμα της χρηματοδότησης της κυβέρνησης και της αύξησης του ορίου του χρέους σημειώνουν πρόοδο, αλλά «είμαστε ακόμα μακριά από συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

Στο 6,4% η ύφεση στην Ελλάδα το 2012

Στο 6,4% διαμορφώθηκε η ύφεση στην Ελλάδα το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία για τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). 
 
Σε σταθερές τιμές, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 195,2 δισ. ευρώ (από 208,5 δισ. ευρώ το 2011), ενώ σε τιμές αγοράς εκτιμάται σε 193,7 δισ. ευρώ (μειωμένο κατά 7,1% έναντι του 2011).

Süddeutsche Zeitung: Χιλιάδες Έλληνες χωρίς ρεύμα γιατί δε μπορούν να πληρώσουν

Με τίτλο «Οι πειρατές του δικτύου» η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρεται σε ένα κοινωνικό πρόβλημα στην Ελλάδα της κρίσης. «Χιλιάδες Έλληνες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, γιατί δεν μπορούν πια να το πληρώσουν. Οι…

απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ακτιβιστές συνδέουν ξανά στο δίκτυο τους φτωχότερους των φτωχών, παρότι αυτή η επικίνδυνη βοήθεια αποτελεί ποινικό αδίκημα». 

ΙΟΒΕ: 6 λόγοι κρατούν την οικονομία μακριά από το "σημείο καμπής"

Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει βρεθεί ακόμα στο «σημείο καμπής» εξέφρασε χθες, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της... 3ης τριμηνιαίας έκθεσης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). o κ. Νίκος Βέττας.

Ο νέος γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ ανέφερε πως για να συμβεί αυτό πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε νέους κλάδους της οικονομίας, να υποκατασταθούν οι εισαγωγές, να αυξηθούν σημαντικά οι εξαγωγές, να αναδιατυπωθεί η σχέση δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, να αναδιοργανωθεί η δημοσιονομική πολιτική και να χρηματοδοτηθούν με κοινοτικά κονδύλια μεγάλα μεταρρυθμιστικά έργα. 

Βουτιά στα εισοδήματα, «κραχ» στους φόρους!

Σε απλή γλώσσα, τσάκισαν τα εισοδήματα, την πάτησαν στους φόρους. 

Όπως προκύπτει από την σύγκριση των αποτελεσμάτων εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων που υπεβλήθησαν φέτος σε σχέση με τις περυσινές, τα δηλωθέντα εισοδήματα των φορολογουμένων μειώθηκαν κατά 12 δισ. ευρώ ή σε ποσοστό 12,3%, αλλά την ίδια ώρα τα έσοδα που βεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών (και παραμένει άγνωστο κατά πόσο θα τα εισπράξει), κατρακύλησαν κατά 47% χαμηλότερα.

Μας "άρπαξαν" 12 δις το 2012 και τα έσοδα του κράτους κατέρρευσαν 47%

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ
Κατάρρευση εσόδων δείχνουν τα στοιχεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των φορολογουμένων. 

Είναι έως και 47% χαμηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, απόρροια της φοροεπιδρομής και της απάνθρωπης λιτότητας που επιβάλλουν κυβέρνηση και δανειστές. 

Σόρος: Η Μέρκελ φταίει για τη Χρυσή Αυγή...

Συνέπεια της γερμανικής πολιτικής είναι η ανάδυση ακροδεξιών ομάδων, όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Υπάρχει τάση προς μια παρόμοια κατεύθυνση, του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού, υποστηρίζει ο Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξή του στο Der Spiegel.


ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ 10 ΕΥΡΩ.

Από τον έλεγχο από το Τοπικό Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Πλατεία.

Συντάγματος προέκυψε πως έως τις 28.6.2013, το ΠΑΣΟΚ όφειλε κύριες
εισφορές μαζί με πρόσθετα τέλη ποσό 109.415,40 ευρώ για τη μισθολογική
περίοδο απασχόλησης από 1.2.2013 έως 30.4.2013. Για την ίδια περίοδο το ποσό που όφειλε η Νέα Δημοκρατία ήταν στα 256.061,49 ευρώ.