MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τροπολογία - σοκ από βουλευτές της ΝΔ για νέο φόρο στο αέριο

Είναι από τις ειδήσεις που αδυνατείς να κατανοήσεις, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή και συνέβη στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Τριάντα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αντί να...
ζητούν μειώσεις στους φόρους που έχουν «γονατίσει» την ελληνική κοινωνία, ζητούν να επιβληθεί νέος φόρος και στο φυσικό αέριο.


ΓΣΕΕ: «Εκτίναξη» στο 65% του ποσοστού των υπερχρεωμένων νοικοκυριών – Μόλις στο 10% πριν την… κρίση

Στο 65% εκτινάχθηκε το ποσοστό των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στην Ελλάδα, όταν πριν την κρίση – χρέους βρισκόταν μόλις στο… 10%. 

Τα άνωθεν υπογραμμίζει η γ.γ. Καταναλωτή της ΓΣΕΕ, η οποία σκιαγραφεί τις συνθήκες απογείωσης του ποσοστού των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Άμεση ανάγκη για άμεση Δημοκρατία

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Γιατί υπάρχει ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ για ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Για έναν πάρα πολύ απλό λόγο...

Διότι (όπως θα αποδειχθεί από αυτά που θα πούμε) όλη η καταστροφή που ζούμε, τόσο σε προσωπικό επίπεδο ο καθ' ένας μας, όσο και σε εθνικό, όλη η Χώρα, οφείλεται σε ένα και μόνο γεγονός: στο ότι στον τόπο μας, εδώ και μερικά χρόνια, δεν λειτουργεί η Δημοκρατία.

Τό πολίτευμα που λειτουργεί στη Χώρα, σερβίρεται ως Δημοκρατία αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

2 δις ευρώ νέα μέτρα για το 2014 – 2017

ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ
Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014, το οποίο κατέθεσε προ ημερών μόλις στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως έχει πέσει σε «κενό» (χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό). 
 
Δράση: Ό,τι θέλετε να μάθετε για τα χρέη των κομμάτων και δεν τολμάτε να ρωτήσετε…

Όσοι ανακάλεσαν στη μνήμη τον πρωτότυπο τίτλο του φιλμ του Γούντι Άλεν, θα με συγχωρέσουν να τους ζητήσω να αφήσουν τους αυτονόητους συνειρμούς και συσχετίσεις που προκύπτουν από τον τίτλο, γράφει ο πρόεδρος του κόμματος Δράση και ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης.

ΟΟΣΑ: Στο 65,5% η μακροχρόνια ανεργία στην Ελλάδα

Το ποσοστό των ανέργων που είναι εκτός εργασίας για 12 ή και περισσότερους μήνες, συνέχισε να αυξάνεται στο β΄ τρίμηνο και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της κρίσης το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal , σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο δείκτης της ανεργίας στις 34 χώρες του, παρέμεινε αμετάβλητος στο 7,9% τον Αύγουστο, ενώ βρισκόταν στο 8% κάθε μήνα στο β΄ τρίμηνο.


Προδομένοι κι από την τρόικα

Του Μπάμπη Αγρολάμπου

Εκνευρισμός στο Μαξίμου από την ασυνεννοησία των δανειστών και τις ανυποχώρητες πιέσεις για εκτέλεση του Μνημονίου χωρίς ίχνος χαλάρωσης. 

Συνεχίζονται οι βολές κατά Στουρνάρα από γαλάζιους βουλευτές, που διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα. 

 Εκνευρισμός στο Μαξίμου από την ασυνεννοησία των δανειστών και τις ανυποχώρητες πιέσεις για εκτέλεση του Μνημονίου χωρίς ίχνος χαλάρωσης. Συνεχίζονται οι βολές κατά Στουρνάρα από γαλάζιους βουλευτές, που διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα.

Ντιρκ Μιούλερ: Γκρέμισαν τον Καραμανλή για να φέρουν τον Παπανδρέου και το ΔΝΤ ώστε να βάλουν στο χέρι τα κοιτάσματα της Ελλάδας – στο κόλπο και ο Σόιμπλε!

Συνέντευξη – βόμβα στο Focus.

-Όλοι γνώριζαν για τα κοιτάσματα! Κορυφαία υπουργός μου το αποκάλυψε προσωπικά!

-Ο Σόιμπλε επέτρεψε να πέσει η Ελλάδα στα χέρια του ΔΝΤ, ενώ γνώριζε!

Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ – γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη…

προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Αποκαλύψεις Μπουραντά για τον Στουρνάρα

Με έναν χειμαρρώδη, αποκαλυπτικό και συγκροτημένο λόγο ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπουραντάς μιλάει για την οικονομική κρίση

Ο κ. Μπουραντάς σε συνέντευξή του που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι ΚΡΗΤΗTV εκτός των άλλων σοβαρών ζητημάτων που θέτει, είναι άκρως αποκαλυπτικός για τον νυν υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Σοκ από την Τράπεζα της Ελλάδας - Ταμειακό έλλειμμα κεντρικής κυβέρνησης 8,9 δις ευρώ στο 9μηνο!

ΣΚΑΤΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Στα 8,881 δισ. ευρώ αυξήθηκε το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013, έναντι ελλείμματος 6,534 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.