MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η Κομισιόν αποκτά το δικαίωμα να ζητά τροποποιήσεις των εθνικών προϋπολογισμών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει φέτος, για πρώτη φορά, τους προϋπολογισμούς των χωρών της Ευρωζώνης του 2014 πριν εγκριθούν από τα εθνικά κοινοβούλιά τους, καθώς έχει το δικαίωμα να ζητήσει τροποποιήσεις τους, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Το δικαίωμα απορρέει από τη νομοθεσία για την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, γνωστής ως «δέσμης δύο μέτρων» (Two Pack).

Πώς η Ελλάδα «έσωσε» το… ευρώ!

Σχεδόν τριάμισι χρόνια πέρασαν για να μάθουμε, πέραν πάσης αμφιβολίας, όσα πολλοί υποψιαζόμασταν. Ότι η ελληνική οικονομία, αλλά και η κοινωνία θυσιάστηκαν το 2010 για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ.

Ότι το πρόγραμμα διάσωσης που υπογράφηκε τον Μάιο του ίδιου έτους δεν είχε ως αφετηρία την αλληλεγγύη των εταίρων μας...
, αλλά την προστασία των τραπεζών τους. Ότι εσκεμμένα απέφυγαν να... επιβαρύνουν τους ιδιώτες κατόχους ελληνικού χρέους, καταρτίζοντας ένα πρόγραμμα που ήξεραν εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να φέρει αποτελέσματα.
 

Δημοσίευμα των NYT για Γιώργο Προβόπουλο - «ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ DEAL»

Στο στόχαστρο δημοσιεύματος των New York Times βρέθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος για δικαστική έρευνα που διενεργείται εις βάρος του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Στo δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας γίνεται λόγος για μεγάλη τραπεζική συμφωνία που είχε πραγματοποιηθεί και προκάλεσε την περεταίρω έρευνα της καθώς εντοπίστηκε προσωπική εμπλοκή του κ. Προβόπουλου.

Kissinger: Οι Η.Π.Α στοχεύουν στην παντοδυναμία και στην παγκόσμια κυβέρνηση

Έχει τελειώσει οριστικά το ζήτημα της Συριακής κρίσης και η επιδίωξη των αμερικανικών συμφερόντων στην χώρα της Μέσης Ανατολής; 

Εάν η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι θετική, τότε γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες επέμειναν πρόσφατα στην συμπερίληψη κειμένου-άρθρου στο ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών περί των χημικών όπλων (σ.σ. pentapostagma.gr – που οδήγησε στον χημικό αφοπλισμό της Συρίας) που προβλέπει την δυνατότητα χρησιμοποίησης στρατιωτικής βίας σε περίπτωση μη-συμμόρφωσης του Assad;

Ενημέρωση από τον εθνικό μας εργολάβο

του Ναπολέοντα Λιναρδάτου

Ορθώς λέγεται ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία κομμουνιστική χώρα στην Ευρώπη. 

Πολλές φορές, ακόμα και αυτό που θεωρούμε ιδιωτικό τομέα, δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια προέκταση του δημοσίου, όπου οι δημόσιες δαπάνες συναντούν τα ιδιωτικά κέρδη. Σε μια χώρα με εκατομμύρια κρατικοδίαιτους, στον κ. Γεώργιο Μπόμπολα αξίζει ο τίτλος του μέγα κρατικοδίαιτου. 

Πόσα παίρνει η φωνή της Τρόικας και των κατοχικών δυνάμεων ;

Οι μισθοί των τηλεσχολιαστών του ΜΕGA, όπως τους παρουσιάζει το περιοδικό UNFOLLOW, ζαλίζουν και εξηγούν κατά σημαντικό ποσοστό της στάση τους.

To δημοσίευμα του περιοδικού εξηγεί κατά μεγάλο ποσοστό την… αγάπη προς το Μνημόνιο και τη στάση του καναλιού προς διάφορες κοινωνικές ομάδες, καθώς και την κινδυνολογία:

DR ROBERT GALLO - Δημιούργησα το AIDS για να εξαφανίσω την ανθρωπότητα!

O Dr Robert Gallo ομολογεί: Δημιούργησα το AIDS για να ξεκληρίσω εσκεμμένα....την ανθρωπότητα! Βίντεο μόνο στα Αγγλικά.

Πολλά έχουν ακουστεί για τον ιό του AIDS ως προς το αν έχει δημιουργηθεί στο εργαστήριο. Υπάρχει κάποιος που διεκδικεί την πατρότητά του και μάλλιστα με πολύ άσχημο σκοπό;

Ο Dr Robert Gallo  θεωρείται ύποπτος για την δημιουργία του, όπως θα δείτε στο video. 

''Δεν υπάρχει success story, τα χειρότερα έρχονται''

«Όχι μόνο δεν υπάρχει success story, αλλά υπάρχει σενάριο καταστροφής, ακόμη χειρότερο από ότι έχουμε βιώσει» τονίζει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας και πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα μειώνει την ανάγκη νέου δανεισμού, (αλλά) δεν επιλύει τα βασικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας που είναι η παραγωγική αποσάθρωση, η βαθιά ύφεση για έκτη συνεχή χρονιά, η υψηλή ανεργία και το πρόβλημα του χρέους που διογκώνεται».