MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μπαρόζο: Δώστε λεφτά στην Κομισιόν αλλιώς πτωχεύουμε σε 20 ημέρες!

Το ενδεχόμενο κήρυξης στάσης πληρωμών από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα μέσα του Νοεμβρίου επέσεισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Σε επείγουσα επιστολή του την οποία ανέγνωσε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος του σώματος Μάρτιν Σουλτς, ο Μπαρόζο τόνισε πως εάν το Ευρωκοινοβούλιο δεν εγκρίνει στην παρούσα Σύνοδο της Ολομέλειας του ένα ξεχωριστό «πακέτο» για την κάλυψη των 2,7 δις ευρώ που υπολείπονται στην Κομισιόν, για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων της, δεν αποκλείεται να κηρυχθεί στάση πληρωμών εντός του επόμενου εικοσαημέρου.

Βενιζέλος προς Σαμαρά: Ή με καλύπτεις ή πάμε σε εκλογές

Πανηγυρίζει και δικαίως ο Βενιζέλος από την γενναιόδωρη κάλυψη που του έδωσε η ΝΔ, στο θέμα των υποβρυχίων. Και εδώ που τα λέμε πως να μην πανηγυρίζει ο… Λουδοβίκος του ΠΑΣΟΚ, αφού η ΝΔ αποφάσισε να τον… πάρει στις πλάτες της και να τον καλύπτει εφεξής για όλα τα θέματα του παρελθόντος.

Εκτεθειμένη ξανά η κυβέρνηση: Νέα μέτρα προαναγγέλλει η Ε.Ε για το 2014

Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του ελληνικού προγράμματος το 2014, υπογράμμισαν σήμερα από τις Βρυξέλλες πηγές της Ε.Ε., κάνοντας λόγο για δημοσιονομικό κενό...

2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Ξεκαθάρισαν, πάντως, ότι για να καλυφθεί αυτό το χρηματοδοτικό κενό είναι αναγκαία η λήψη συγκεκριμένων και στοχευμένων μέτρων και όχι μέτρων οριζόντιου χαρακτήρα, όπως μειώσεις μισθών και συντάξεων. 
 

Λίστα Λαγκάρντ: Ο Μπόμπολας στο ίδιο Hedge Fund με τον Σάμπι Μιονί!

Λείπει ο Μάρτης απο την Σαρακοστή;

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, δεκάδες offshore εταιρείες, φυσικά πρόσωπα και διαχειριστές υπάρχουν στον λογαριασμό των 550.000.000 ευρώ που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ.
 

Η Κύπρος συνεισέφερε πιο πολύ από τη Γερμανία στις ευρω-διασώσεις!

Όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat, η Κύπρος ξόδευσε το 2,3% του ΑΕΠ της, ενώ η Γερμανία το 2,1%.

Μπορεί η ίδια η Κύπρος να κατέληξε σε μνημόνιο και πακέτο διάσωσης για να μην οδηγηθεί σε στάση πληρωμών, ωστόσο η Λευκωσία, λέει το Bloomberg, η Κύπρος διοχέτευσε το 2,3% του ΑΕΠ της σε δάνεια διάσωσης μέχρι τα τέλη του 2012, ενώ το «εύρωστο» Βερολίνο έδωσε αντιστοίχως ποσό που δεν υπερβαίνει το 2,1% του γερμανικού ΑΕΠ.

Financial Times: "Διαλύεται η Ευρωζώνη το 2014 - Οι λαοί δεν αντέχουν άλλη φτώχεια"

Kαταρρέει η Ευρωζώνη και κατα συνέπεια το ίδιο το ευρώ από το 2014, καθώς η πολιτική συναίνεση που στηρίζει το ευρώ κλονίζεται, υπό το φάσμα των διαδηλώσεων σε Πορτογαλία, και Ιταλία, αλλά και του τέλους ανοχής σε νέα μέτρα από την ελληνική κοινωνία.

Στο επόμενο έτος ο μεγάλος κίνδυνος για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα είναι ότι η πολιτική συναίνεση που στηρίζει το ευρώ, θα αρχίσει να διαλύεται, προειδοποιούν σε άρθρο τους οι Financial Times. 

Ο Μεσαίωνας δεν θα έρθει γιατί ήδη τον βιώνουμε

Μία γρήγορη σύγκριση, χωρίς καμία δόση υπερβολής, της κατάστασης που βιώνουμε με αυτή που βίωναν οι άνθρωποι την εποχή των ιπποτών και των βασιλιάδων, μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο «Μεσαίωνας» έχει ήδη επιστρέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη με διαφορετική αμφίεση σε διαφορετικό σκηνικό.

Τότε, όλη η ακίνητη περιουσία μιας χώρας και οι ζωές των ανθρώπων ήταν στην κατοχή των βασιλιάδων.
 

Όταν το «εγώ την δουλειά μου κάνω» γίνεται «φονικό για τον Πολίτη»

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Η κοινωνία/πολιτεία υποτίθεται πως οργανώνεται με τρόπο που να παρέχει συνθήκες ανθρώπινες στη ζωή των Πολιτών της.

Στα πλαίσια αυτά, αναλαμβάνεται από τον καθένα ή ανατίθεται στον καθένα κάποιο έργο που υποτίθεται πως πρωτίστως θα συμβάλλει σ’ αυτό.

Είτε μιλάμε για Δημόσιο είτε για ιδιωτικό τομέα.

Φαντάσου να προσπαθούσες πχ να πουλήσεις κάτι που θα έκανε πιο δύσκολη και αφόρητη τη ζωή του Πολίτη. Δεν έχει νόημα. Κανείς δεν θα το αγόραζε. Απλά.

Ο Βενιζέλος, χοντρό πρόβλημα για τη ΝΔ

του Κώστα Βαξεβάνη

Είναι ο Αβραμόπουλος ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως εγκαινιάζει τη διαδρομή για μια μελλοντική συγκατοίκηση στα ανώτερα δώματα της εξουσίας; Την Προεδρία για παράδειγμα; Από την ώρα που ο υπουργός Άμυνας τοποθετήθηκε κατά του Βενιζέλου για τις συμβάσεις των υποβρυχίων, η δημοσιογραφική «ανάλυση» οργιάζει, όπως οι περικοκλάδες σε ποτιστικό χωράφι του κάμπου της Θεσσαλίας.

Στοιχεία - σοκ από τη Eurostat για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας - Διευρύνθηκε στο 16,6% του ΑΕΠ στο β' 3μηνο, από 11% στο α' 3μηνο, παρά την αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή - Μείωση ελλειμμάτων σε όλες τις χώρες του Νότου

"Κόκκινο" χτύπησε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η Eurostat, το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα δευτέρου τριμήνου ανήλθε στο 16,6% του ΑΕΠ, από 11% του ΑΕΠ στο αμέσως προηγούμενο - πρώτο - τρίμηνο του 2013.
 

Έχασαν 3,1 δισ. ευρώ τα νοικοκυριά σε ένα χρόνο

Νέες απώλειες της τάξεως των 3,1 δισ. ευρώ εμφάνισε μέσα σε ένα χρόνο το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά, όπως προκύπτει από στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Τράπεζες: 'Η σας "κουρεύουμε" τις καταθέσεις ή σας κατάσχουμε τα σπίτια

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ 'ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ" ΣΕ FUNDS

Διευρύνει τις "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο η Τουρκία με τις "πλάτες" του ελληνικού ΥΠΕΞ

"ΚΑΤΑΠΙΕ" ΤΗ NAVTEX Ο Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ