MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Σαν ακρίδες πέφτουν στις καταθέσεις των Ελλήνων

Του Γιώργου Δελαστίκ

Καλά η Εφορία, αλλά και οι... δήμοι και οι ιδιώτες;

Και όμως, ναι! Είναι απίστευτος ο εσμός που έχει επιπέσει εναντίον των τραπεζικών καταθέσεων του κοσμάκη και θέλει να κατασχέσει οποιοδήποτε χρέος των καταθετών σε οποιονδήποτε δημόσιο , αυτοδιοικητικό ή ιδιωτικό φορέα! 

Οι δέκα τεχνικές αποχαύνωσης των πολιτών

ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

1. Η τεχνική της διασκέδασης

Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δι’ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών.
Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.

Νίκος Λυγερός: Ο Ελληνισμός είναι δώρο στην ανθρωπότητα

«Η ανθρωπότητα αγαπά τον ελληνισμό, διότι είναι ένα δώρο για αυτήν. Κι αν αυτό το δώρο υπάρχει ακόμα είναι λόγω της στρατηγικής. Με αυτήν λοιπόν θα αντιμετωπίσουμε και τώρα τις δυσκολίες που μας καταπατούν για να γίνουμε πιο δυνατοί και να τις ξεπεράσουμε.

Ο Ελληνισμός άντεξε χειρότερα κι είναι ακόμα εδώ ως φάρος να συνεχίζει να εκπέμπει φως για όλη την ανθρωπότητα». Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα εκπέμπει η συνέντευξη υπό μορφή συζήτησης που έκαναν ο γνωστός μαθηματικός της περιοχής μας Σάκης Λιπορδέζης από τον στρατηγικό αναλυτή και διακεκριμένο επιστήμονα Νίκο Λυγερό.

Ένας στους πέντε Ισπανούς κάτω από το όριο της φτώχειας

Ένας στους πέντε Ισπανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (INE).

Σύμφωνα με την INE, το 21,1% των 47 εκατομμυρίων κατοίκων της Ισπανίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με λιγότερα από 7.355 ευρώ το χρόνο.

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ:Φτωχός ένας στους τέσσερις Έλληνες

Δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών στην Ελλάδα, όπως επίσης και άνιση κατανομή των βαρών στον πληθυσμό, αποκαλύπτουν τα στοιχεία που μόλις δημοσιεύθηκαν από την Eurostat με βάση τη σχετική δειγματοληπτική έρευνα του 2012 (η οποία αφορά τα εισοδήματα των νοικοκυριών το 2011).

684% αυξήθηκαν οι φόροι ακινήτων μέσα σε 5 χρόνια!

Οι φόροι στην ακίνητη περιουσία αυξήθηκαν σε πέντε χρόνια κατά 684,4%. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το 2014, το υπουργείο Οικονομικών θα βεβαιώσει φόρους ύψους 3,6 δισ. ευρώ στους φορολογουμένους, όταν το 2009 οι φόροι στην περιουσία δεν ξεπερνούσαν τα 526 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που δείχνουν τις τεράστιες επιβαρύνσεις των ακινήτων τα τελευταία χρόνια:

Περί περουσιολογίου και ληστείας

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί κάποιος θα πρέπει να φορολογείται βάσει της περιουσίας του ακίνητης ή κινητής. 

Λογικά θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε κάποια πράγματα για τα οποία, ο οποιος αντίλογος θα υπάρξει θα πρέπει να πατάει σε κάποια λογική...
 

Το μεγάλο, αμφιλεγόμενο σχέδιο της Μέρκελ για την Ευρώπη

Η εσωτερική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ στην τρίτη θητεία της θα περιοριστεί πιθανότατα στις υψηλότερες δαπάνες. 

Αλλά έχει μεγάλα σχέδια για την Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, θέλει οι Βρυξέλλες να έχουν πολύ περισσότερη δύναμη πάνω στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Είναι μια επικίνδυνη κίνηση στην οποία πιθανό να αντιταχθούν κάποιοι εταίροι της στην ΕΕ και οι Σοσιαλδημοκρατών.
 


Δεν θα είναι εμφύλιος, θα είναι αντιδικτακτορικός!

Tου Αυγερινού Χατζηχρυσού

Εκανε και κάτι “καλό” η Χρυσή Αυγή. Ναι “καλό”, λίγοι το πρόσεξαν στο χάος των πληροφοριών, της εκροδεξιάς βίας που εκατομμύρια Πολίτες γνώριζαν, εκτός από τους Opinion Maker των μεγάλων καναλιών.

Το “καλό” που έκανε ήταν το ότι οι φασίστες…ήταν “Αιρετοί” ! Γιατί να είναι καλό ; Μα γιατί το μεγαλύτερο επιχείρημα των κυβερνήσεων, από τη Μεταπολίτευση και μετά, είναι ότι ταυτίζουν την Δημοκρατική Εκλογή με τον αμοραλισμό και την υπεράνω κριτικής αυθεντία.


Γεια σας είμαι ο Evelyn De Rothschild

«Γεια σας είμαι ο Evelyn De Rothschild και η οικογένειά μου κατέχει την κεντρική τράπεζα της Αμερικής, έχει τροφοδοτήσει την καταστολή της Αμερικανικής επανάστασης, την κομουνιστική επανάσταση στην Ρωσία, καταστρέψαμε την Παλαιστίνη για να φτιάξουμε το κράτος του Ισραήλ, είμαστε πίσω από την 9/11 και τους πολέμους που ακολούθησαν, κατέχουμε το Associated Press και το Reuters, ελέγχουμε τον Ομπάμα και τον Ρόμνεϋ, είμαστε οι τραπεζίτες της Βασιλικής οικογένειας και του Βατικανού, είμαστε η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και σκοπεύουμε να κυβερνήσουμε τον κόσμο σκοτώνοντας το 90% νόμιμα κάνοντάς το μέσα από τον ΟΗΕ»

Η ”δημιουργική καταστροφή” των Νεοφιλελέδων

"...Νεοφιλελευθερισμός είναι μια πιο εύπεπτη λέξη για τον Φασισμό...."

Tου Αυγερινού Χατζηχρυσού

“ο Καπιταλισμός έχει και μια δημιουργική καταστροφή μέσα, υπάρχουν κύκλοι, είναι η βάση του Καπιταλισμού” είπε ο Υπουργός Οικονομικών καλεσμένος στον enikos.gr.

Την καταστροφή την βλέπουμε όλοι μας.

Τα ψέματα τελειώνουν για την κυβέρνηση Σαμαρά

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός

Οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν ότι το εν εξελίξει απεργιακό κύμα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει βάθος και δυναμική. Αυτό, ωστόσο, δεν προεξοφλεί τη γενίκευση και κλιμάκωση των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ελπίζουν ότι και αυτή τη φορά θα καταφέρουν, με την αμέριστη βοήθεια των κατεστημένων ΜΜΕ, να τις τεμαχίσουν και να τις εξουδετερώσουν. Κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, αλλά είναι σαφές ότι η περίοδος της νηνεμίας έχει τελειώσει.

Ο Σόρος στηρίζει την Χίλαρι

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, μεγάλος δωρητής των Δημοκρατικών, υποστηρίζει μια προσπάθεια να... πειστεί η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2016, δήλωσε ένας εκπρόσωπός του.

Ο Σόρος, 83 ετών, έχει προσφέρει 25.000 δολάρια (περίπου 18.000 ευρώ) στην επιτροπή Ready for Hilary (Έτοιμοι για την Χίλαρι), τη μεγαλύτερη και καλύτερα χρηματοδοτούμενη ομάδα που υποστηρίζει μια πιθανή υποψηφιότητα της Κλίντον. Η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον θεωρείται ότι θα ήταν φαβορί για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, αν αποφάσιζε να θέσει υποψηφιότητα.

Αγωνιώδης έκκληση βετεράνων διπλωματών προς τον Α.Σαμαρά για τα εθνικά θέματα

"ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΙΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ"

Με επιστολή τους προς τον  πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά 23 πρώην πρεσβευτές της χώρας κτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου στην πολιτική ηγεσία της χώρας και επισημαίνουν με εντυπωσιακή ακρίβεια και ιστορική σαφήνεια το που οδηγείται η Ελλάδα σε τέσσερα μείζονα εθνικά μέτωπα: Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Σκοπιανό και ελληνοαλβανικές σχέσεις.


Το χρέος είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ (και «άρα» διαγραμμένο»)!

Του Νίκου Μπογιόπουλου
 
«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της», έλεγε την περασμένη βδομάδα σε συνέντευξή του στο «Spiegel», ο Τζορτζ Σόρος. «Όχι», απαντά η κυβέρνηση, το χρέος είναι «βιώσιμο» και θα το πληρώσουμε. Μόνο να: Δώστε μας μια επιμήκυνση μέχρι το… 2064!
 
Αφού λοιπόν ήδη μας το ξεφούρνισαν πόσο μακριά πάει αυτό το παραμύθι, ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση: Υποτίθεται πως όσα φρικτά βιώνει ο ελληνικός λαός τα βιώνει για να μειωθεί το χρέος. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το εξής: