MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Μ.Γλέζος: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε σαν τους άλλους"

ΑΙΧΜΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ
Άρθρο παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου στο οποίο ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετατέπεται σε "μαντρί" όπως άλλα κόμματα που λοιδορεί η Κουμουδούρου είχαμε αμέσως μετά την απόφαση του Μ.Γλέζου να μην ψηφίσει, την τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
 

Άλλα 5 "χαράτσια" για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ
Πρέπει να το παρουμε χαμπαρι, η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν θέλει να έχουμε σπιτια, δεν θέλει να έχουμε ιδιοκτησία, γιατί έτσι θα είμαστε έυκολα θύματα. Το ωραίό είναι οτι θα μας το παρουσια΄σουν ως "νομότυπο".

Όσα έρχονται στην Ελλάδα θα κάνουν τη καταστροφή του 1922 να μοιάζει ασήμαντη

Οι απόψεις που εκφράζει σε ανάλυσή του ο Καθηγητής  Διεθνών - Στρατηγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Παναγιώτης Ήφαιστος είναι άκρως ανησυχητικές. 

Το ίδιο και τα επιχειρήματα με τα οποία τις υποστηρίζει. Τα όσα έρχονται για την Ελλάδα γράφει θα κάνουν τη καταστροφή του 1922 να μοιάζει με ασήμαντο ιστορικό γεγονός.

Προτείνει λύση στο τέλος της ανάλυσής του στην οποία όπως θα διαπιστώσετε περιλαμβάνει και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Άρθρο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΦΑΙΣΤΟΥ

Έρευνα του Spiegel: «Ανεπηρέαστες από την κρίση στην Ελλάδα οι οικονομικές και πολιτικές ελίτ»

Η οικονομική ύφεση πλήττει ιδιαίτερα την μεσαία τάξη στην Ελλάδα υποστηρίζεται σε έρευνα που δημοσιεύει στα γερμανικά η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel Online .

Στην έρευνα που έκαναν η Φραγκίσκα Μεγαλούδη και ο Στέλιος Παπαρδέλας αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Η Μετάλλαξη του Νοικοκύρη

Άνεργος ή με ένα εισόδημα της πείνας, είναι νόμος πως με τον άλφα, βήτα ή γαμα-τα τρόπο, ο αγαπημένος νοικοκύρης του συστήματος θα μεταλλαχτεί. 

Το γεγονός πως κάποιος δεν έχει λεφτά να καλύψει τις βασικές υποχρεώσεις του, να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες του, θα τον αλλάξει σε κάτι. 

Δεν είναι αυτό το κάτι ίδιο σε όλους αλλά το σίγουρο είναι πως θα τον βγάλει από τη συνηθισμένη του ΤΑΞΗ.
 

Το ΔΝΤ βγάζει στην φόρα τα άπλυτα της Ευρωζώνης

Σύμφωνα με νέα μελέτη των εμπειρογνωμόνων της Ουάσιγκτον, που διέρρευσε στον διεθνή Τύπο, η Ευρώπη εμφανίζεται για ακόμη μια φορά έκθετη! 

Ο λόγος; 

Η έλλειψη διαφάνειας και η απόκρυψη σημαντικών στοιχείων που αφορούν στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, όπως ισχυρίζεται το Ταμείο.

Η βοή των γεγονότων που πλησιάζουν

Γράφει ο Παναγιώτης Ήφαιστος 
«Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον». Εκεί κλεισμένος ο Αντώνης μέσα στον κήπο των Χρυσανθέμων, δεν ακούει την βοή των πλησιαζόντων γεγονότων. 
 
Είπα να αναπνεύσω ιώδιο περπατώντας καμιά ώρα παραλιακά στην Βάρκιζα. Είναι ο κόσμος μου, αυτό το θεσπέσιο μέρος. Εδώ ζω το τελευταίο τέταρτο του αιώνα. Μια ώρα προγραμμάτισα, έγιναν έξη. 
 

Από το έπος στο αίσχος...

Του Κωνσταντίνου Τερζή

Από το έπος του 1940, στο αίσχος του 2013.

Και αν η έννοια "έπος" είχε τότε μόνον έναν αποδέκτη, τον ελληνικό λαό, το "αίσχος" είναι διαχρονικό και έχει περισσότερους του ενός εκφραστές...


Πρώτα από όλους, τους "τσολάκογλου" των κατοχικών κυβερνήσεων...

Στην Τρόικα πέρασε ο έλεγχος των εγχώριων ΜΜΕ λόγω Blackrock και υπέρογκου δανεισμού τους!

ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΑΡΜΑΝΙΑ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 
Mια αποκάλυψη βόμβα που θα συζητηθεί έκανε Γερμανός δημοσιογράφος σε συνομιλητές του στην Αθήνα. 
 
Σύμφωνα με αυτή τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλέον από την Τρόικα, μετά τον εντοπισμό από τους ελεγκτές της Blackrock του υπέρογκου δανεισμού τους-κοντά στο 1 δις-τον οποίο οι περισσότεροι μηντιάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν! 
 

Η ανώμαλη προσγείωση των κυβερνητικών ψευδαισθήσεων

Tου Σταύρου Λυγερού

Εχοντας βάλει όλα τα αυγά του στο γερμανικό καλάθι, ο Σαμαράς προσδοκούσε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές η Μέρκελ θα άναβε το «πράσινο φως» για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια των χωρών-μελών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 
 
Τώρα που το οικοδόμημα των αβάσιμων προσδοκιών δοκιμάζεται από την πραγματικότητα καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.
 

Το “προσωρινό” χαράτσι που έγινε μόνιμο: Η “ποινικοποίηση” της ατομικης ιδιοκτησίας σε “δυτική” χώρα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ a.klossas@eleftherotypia.net
 
Μόνιμο γίνεται πλέον το χαράτσι στα ακίνητα, που ξεκίνησε ως έκτακτο μέτρο και τελικά με το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θεσπίζεται ως επιβάρυνση διαρκείας και θα προκαλέσει ισχυρό σοκ σε όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες, καθώς θα επιβληθεί στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας.