MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ιδού η νέα δήλωση περιουσιακής κατάστασης που θα μας ζητήσει να συμπληρώσουμε ο έφορος

Κάθε Έλληνας φορολογούμενος, μπορεί από εδώ και στο εξής να κληθεί να συμπληρώσει ένα αναλυτικό έντυπο στο οποίο θα αναγράψει όλα του τα περιουσιακά στοιχεία, εισοδήματα, ακίνητα και μετρητά. 

Όποιος κληθεί να συμπληρώσει το έντυπο που ακολουθεί και δεν το πράξει, κινδυνεύει με πρόστιμο το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμη και στις 50.000 ευρώ. Δείτε το έντυπο και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Β.Πολύδωρας: "Θα έχουμε εξέγερση αν θελήσετε να δημεύσετε τα χωράφια"

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Με ένα συγκλονιστικό άρθρο του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ Βύρωνας Πολύδωρας "μαστιγώνει" την κυβέρνηση για την πολιτική υποτέλειας έναντι της τρόικα, ειδικά για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων που οδηγεί στην δήμευση της γης του και σημειώνει ότι:

Ανοιχτή επιστολή – κόλαφος Έλληνα προς τη Μέρκελ…

Με μια επιχειρηματολογία που σπάζει κόκαλα, Έλληνας επιστήμονας με βιογραφικό που θα το ζήλευαν πολλοί αντίστοιχοι στη Γερμανία ή/και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τσακίζει την ουσία της επιχειρηματολογίας της Γερμανίδας καγκελαρίου, καταδεικνύοντας ότι αυτή δεν μπορεί να έχει αποκλειστική εφαρμογή όπου μας βολεύει, αλλά οι ανιστόρητες και ανάλγητες κατά καιρούς δηλώσεις, ίσως ήρθε η ώρα γυρίσουν μπούμερανγκ στην… ξεχασιάρα καγκελάριο, στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. 

Μέρκελ-Λαγκάρντ βάζουν σε καραντίνα τον Σαμαρά

Του Χρήστου Φράγκου

Λάθος χειρισμοί και κακοί σύμβουλοι εκθέτουν διεθνώς τον πρωθυπουργό. Στη συμμαχία του Νότου στρέφεται τώρα για βοήθεια η κυβέρνηση

Σε διεθνή και ευρωπαϊκή απομόνωση οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, η ελληνική κυβέρνηση έχοντας απoλέσει με λάθος χειρισμούς όλους τους συμμάχους. 
Παράλληλα ισχυρά πλήγματα έχει δεχθεί και η αξιοπιστία του πρωθυπουργού, από μοιραία λάθη της ομάδας των συμβούλων του. Τα όσα συνέβησαν με την Άνγκελα Μέρκελ προσομοιάζουν πολύ στην κατάσταση που δημιουργήθηκε και με την Κριστίν Λαγκάρντ, με αποτέλεσμα ο Αντώνης Σαμαράς να βρίσκεται στο επίκεντρο αλλά χωρίς στηρίγματα.