MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Στα 59,66 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο

Στα 6,188 δισ. ευρώ ανήλθε τον Σεπτέμβριο το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο καθώς τον μήνα αυτόν σημείωσαν... νέα αύξηση κατά 809 εκατ. ευρώ.
 
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία παλαιά ( έως 31.1.2012) και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο ανέρχονται πλέον στα 59,66 δισ.ευρώ.

Έρχονται 800 λουκέτα στο Δημόσιο!

Τρίτο κύμα διάλυσης του κράτους για να μείνουμε στο ευρώ
 

  • 30.000 υπάλληλοι κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα
  • ΝΠΔΔ και Εταιρείες του Δημοσίου μπαίνουν στο στόχαστρο για κατάργηση ή συγχώνευση.
  • Σε 10 υπουργεία τα πρώτα λουκέτα και θα ακολουθήσουν και άλλες καταργήσεις
  • Μετατάξεις, διαθεσιμότητα και απολύσεις για τους υπαλλήλους των υπηρεσιών.

Στην Τρόικα πέρασε ο έλεγχος των εγχώριων ΜΜΕ λόγω Blackrock και υπέρογκου δανεισμού τους!

-Η ΜΑΖΙ ΜΑΣ Η ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ! ..., ΔΙΑΜΗΝΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΤΙΑΡΧΕΣ


Mια αποκάλυψη βόμβα που θα συζητηθεί έκανε Γερμανός δημοσιογράφος σε συνομιλητές του στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με αυτή τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλέον από την Τρόικα, μετά τον εντοπισμό από τους ελεγκτές της Blackrock του υπέρογκου δανεισμού τους-κοντά στο 1 δις-τον οποίο οι περισσότεροι μηντιάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν! 

Ένα μεγάλο οικονομικό και πολιτικό παιγνίδι σε εξέλιξη

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 50%  
 
Από τον Θανάση Μαυρίδη
 
Το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά μετά από την εποχή του Τομ Πάπας και την έλευση της Coca Cola στην Ελλάδα, υπάρχει σήμερα ζωηρό ενδιαφέρον αμερικανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις. 

New York Times: Το δράμα των Ελλήνων! 22 νέοι φορολογικοί νόμοι σε 2 χρόνια!

Η επιθετική πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, το μόνο που φαίνεται να αυξάνει είναι η οργή του κόσμου, και όχι τα χρήματα που εισρέουν στα κρατικά ταμεία, γράφουν οι New York Times.

Όπως σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα σε εκτενές της δημοσίευμα, εάν η Ελλάδα θέλει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της και να ξεφύγει από την λιτότητα, θα πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά σε ότι αφορά την είσπραξη φόρων. 

Για χρόνια οι οικονομολόγοι έλεγαν πως η ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας, που στερεί την κυβέρνηση χρήματα που χρειάζεται επειγόντως.


«Εμείς πουλάμε, αλλά ποιος αγοράζει;»

Οι τράπεζες μπορεί να έχουν την πρόθεση και η τρόικα μπορεί να επιμένει, ωστόσο, η αγορά άλλα κελεύει. 

Ο λόγος αφορά στην προσπάθεια που γίνεται από τους εγχώριους πιστωτικούς ομίλους να προχωρήσουν στην πώληση θυγατρικών τους στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώτες κρούσεις που έγιναν, για την προσέλκυση ξένων αγοραστών, αποδείχθηκαν άκαρπες, καθώς αποδείχθηκε ότι το ενδιαφέρον ήταν ...μηδενικό. 

Οι άθλιοι του Βερολίνου

Του Βασίλη Βιλιάρδου

Στην πρωτεύουσα της ισχυρότερης χώρας της Ευρωζώνης, οι δικαστικοί κλητήρες, με την πρωσική μεθοδικότητα που τους διακρίνει, διώχνουν καθημερινά από τα σπίτια τους κατά μέσον όρο 22 ανθρώπους – παίρνοντας τους τα κλειδιά και αλλάζοντας τις κλειδαριές, μέσα σε τρία μόλις λεπτά της ώρας.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ!

Πριν από λίγο η Ραχήλ Μακρή αποκαθήλωσε τον “εθνικό εργολάβο” αποκαλύπτοντας τα δάνεια των επιχειρήσεων συμφερόντων του! 

Ήταν μάλιστα τέτοια η επιχειρηματολογία της βουλευτού των ΑΝΕΛ που -προς τιμήν του- συμφώνησε και ο κ. Γεωργάτος της ΔΗΜΑΡ!


Στο σκαμνί η τρόικα: Εξεταστική για τα Μνημόνια στο Ευρωκοινοβούλιο

-Αναζητούνται πιθανές ευθύνες για τις αστοχίες των Μνημονίων. 

-Στο «μικροσκόπιο» και η δράση όσων άσκησαν ασφυκτική πίεση στις κυβερνήσεις.
Εξηγήσεις για την πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Κύπρο και την Πορτογαλία καλείται να δώσει η τρόικα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Οι επικεφαλής των δανειστών θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να αναζητηθούν οι πιθανές τους ευθύνες για τις αστοχίες στα Μνημόνια.

NYT: Οι Έλληνες κατηγορούν τα παραδοσιακά ΜΜΕ για τις σχέσεις με τους πολιτικούς

Όλο και περισσότεροι Έλληνες αμφισβητούν τα παραδοσιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα κατηγορούν για τις σχέσεις τους με τους πολιτικούς, ενώ σαφής είναι «στροφή» σε νέες πηγές ενημέρωσης, σύμφωνα με... δημοσίευμα των New York Times για τη νέα τάση της ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης.
 

Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Η απότομη στροφή του Βερολίνου πριν μερικές εβδομάδες υπέρ της τραπεζικής ενοποίησης αρχίζει να εξηγείται. 

Η αμαρτωλή Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι μειώθηκαν κατά 94% τα κέρδη της, εξαιτίας δικαστικών εξόδων και μείωσης της απόδοσης του τμήματος επενδύσεων, σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις.

Το καθαρό κέρδος της μειώθηκε στα 41 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.