MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Το κράτος του Καποδίστρια

του Γιώργου Κοντογιώργη

1. Από τις πρώτες ενέργειες του Καποδίστρια μόλις ήρθε στην Ελλάδα, στις 8.1.1828, ήταν να ζητήσει από τη Βουλή -που προήλθε από την Γ’ Εθνοσυνέλευση της Τροιζίνας (19.3 – 5.5. 1827) και η οποία τον εξέλεξε με επταετή θητεία-, την αναστολή του Πολιτικού Συντάγματος, επειδή “αι δειναί της πατρίδος περιστάσεις και η διάρκεια του πολέμου δεν εσυγχώρησαν ούτε συγχωρούσι την ενέργειαν” αυτού, ως περιέχοντος, όπως θα πει σε άλλη περίσταση, “απάσας τας δημοκρατικάς αρχάς των επαναστατών του 1793″.


Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 3

Ο διχασμός των ημερών έχει γραφτεί 120 χρόνια πριν!
Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιων απασχολούν κατά καιρούς  τόσο με το περιεχόμενό τους, αλλά κυρίως επειδή κατά εποχές επιβεβαιώνεται αυτό το περιεχόμενο.
 
Ιδού τι λέει το ΠΡΩΤΌΚΟΛΛΟ 3, υπενθυμίζουμε ότι γράφτηκε 120 χρόνια πριν
 
"Για την ώρα η έχθρα αυτή θα μεγαλώσει λόγο της οικονομικής κρίσης,η οποία σύντομα θα σταματήσει την κίνηση του χρηματιστηρίου και της βιομηχανίας, και όταν με την δύναμη του χρυσού που κατέχουμε δημιουργήσουμε μια γενικευμένη και ολοκληρωτική οικονομική κρίση θα εξαπολύσουμε πλήθη εργατών στούς δρόμους όλων των χωρών της Ευρώπης.
 

Όλα θυμίζουν όσα γινόντουσαν επι χούντας.

Πολλοί απο εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο δεν έχετε ζήσει στην εποχή της Χούντας και δεν ξέρετε τί σημαίνει στέρηση της ελευθερίας της έκφρασης και άλλων πολιτικών δικαιωμάτων. Ετσι, το άρθρο αυτό μπορεί να σας ξενίσει.

Πρέπει να μάθετε να ξεχωρίζετε τα πράγματα χωρίς χρώματα και παρωπίδες. H στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδηγούν τους δημοκρατικούς πολίτες σε εξέγερση αφού όσα συμβαίνουν θυμίζουν τη Χούντα του 1967, που έβαλε τη χώρα επι μια επταετία στο γύψο και που οδήγησε στο τεμαχισμό της Κύπρου. Στη συνέχεια, σας αναλύω χαρακτηριστικά της Χούντας που γίνονται ορατά και τώρα…


Frau Μέρκελ, δείτε γύρω σας

Χιονοστιβάδα επικρίσεων δέχεται το Βερολίνο με αφορμή το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα, την ώρα που η περιφέρεια της ευρωζώνης έχει υποστεί καθίζηση. 

Μετά τις ΗΠΑ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διατύπωσε έντονη κριτική για τα γερμανικά πλεονάσματα, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ ότι οι υψηλές εξαγωγές αποτελούν ένδειξη οικονομικής υγείας. Μάλιστα, το ΔΝΤ καλεί τη γερμανική ηγεσία να κοιτάξει γύρω της.. 

Τρόικα στο Reuters - Η λύση είναι νέα μέτρα. Και αυτό θα συμβεί!

Αποφασισμένοι να αναβάλουν την επιστροφή τους στη χώρα μας εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των πιστωτών, διαπιστώνοντας ότι οι διαφορές τους με την ελληνική πλευρά στο κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού για το 2014 (ύψους 2 δισ. ευρώ κατά τις εκτιμήσεις των πιστωτών) δεν μπορούν να γεφυρωθούν. 

Σε προκλητικούς τόνους θεωρούν δεδομένη την επιβολή νέων μέτρων και χρεώνουν στην ελληνική πλευρά λανθασμένη επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος.

Εμφύλιος στην Ελλάδα;

Αριστερά, Δεξιά και το παράδειγμα της Βαϊμάρης...

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Είναι δυνατόν, εν έτει 2013, να χρειαζόμαστε εντατικά μαθήματα για το τι συνέβη και τι συνέπειες είχε αυτό που συνέβη στη μεσοπολεμική Γερμανία, της Βαϊμάρης και του Χίτλερ; Πρέπει, άραγε, να αρχίσουμε τώρα να (ξανα)διαβάζουμε Φρομ, Γκερέν, Τρότσκι, Ράιχ*;
 

Τι κρύβεται πίσω από το δολοφονικό χτύπημα

Και οι πολιτικά αδαείς αντιλαμβάνονται πλέον ότι οι νέες δολοφονίες, αυτή τη φορά εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής, αποτελούν προβοκατόρικα επεισόδια, σκηνοθετημένα από τις μυστικές υπηρεσίες για να μας οδηγήσουν σε συνθήκες «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ», στην άβυσσο των ανοικτών πολιτικών ανωμαλιών και φυσικά στη συκοφάντηση, ποινικοποίηση και δίωξη των αγωνιστικών αντιστάσεων: Το «άλλο άκρο»!!!

Να για ποιό λόγο δολοφόνησαν δύο νεαρά παιδιά: "Θα εφαρμόσουμε στρατιωτικό νόμο για να περάσουμε τις μεταρρυθμίσεις". (Τάδε έφη... ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ)

"Θα εφαρμόσουμε στρατιωτικό νόμο για να περάσουμε τις μεταρρυθμίσεις".
(Τάδε έφη... ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ)

ΤΡΟΙΚΑ ή εμφύλιος;;; 

... ΤΡΟΙΚΑ ή ΤΑΝΚΣ;;;;

Σε σοκαριστική ομολογία των κυβερνητικών προθέσεων για επιβολή στρατιωτικού νόμου στην χώρα προκειμένου να περάσουν αυτά που θέλει η τρόικα, προχώρησε σε συνέντευξή του στην έγκυρη βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.