MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Αποκαλύψεις από τον έγκριτο δημοσιογράφο-οικονομολόγο κ. Δημήτρη Καψάλα

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

Αποκαλύψεις από τον έγκριτο δημοσιογράφο-οικονομολόγο κ. Δημήτρη Καψάλα. 

Όλη η αλήθεια για το παρόν της χώρας μας, για το μέλλον που μας ετοιμάζουν. 

Όλα αυτά που δεν ξέρουμε, γιατί κανείς δεν φρόντισε να μας ενημερώσει.
 

IOBE: Επιδεινώθηκε τον Οκτώβριο το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα

Ελαφρά μείωση, της τάξης των 1,9 μονάδων, σημείωσε ο δείκτης του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, ο δείκτης από τις 93,1 μονάδες του Σεπτεμβρίου υποχώρησε τον Οκτώβριο στις 91,2 μονάδες, κυρίως λόγω της επιδείνωσης των επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία και τις κατασκευές.

Ο έλεγχος του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος στους Rothschild!

Είναι η Κεντρική Τράπεζα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (CBI) η βασική αιτία που το Ιράν βρίσκεται στο στόχαστρο απο την Δύση και το Ισραήλ; Η αυξανόμενη ένταση που προκαλεί η πιθανότητα ενός αδιανόητου πολέμου επιβάλλει να κοιτάξουμε το τραπεζικό συστημα του Ιράν εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου και Ισραήλ.

Ερευνητές τονίζουν οτι το Ιράν είναι ένα απο τα τρία εναπομείναντα κράτη των οποίων η κεντρική τράπεζα δεν έχει επέλθει στον έλεγχο των Ρόθτσαιλντ.

Πριν απο την επίθεση της 11ης Σεπτεμβριου στις ΗΠΑ, τα κράτη αυτά ανέρχονταν στα εφτά και ήταν τα: Ιράκ, Σουδάν, Λιβύη, Κούβα, Βόρεια Κορέα και Ιράν. 

«Κόψτε μισθούς σε ΔΕΚΟ και αστυνομικούς - Απολύστε 11.000 δημοσίους υπαλλήλους»

Τέλος στο «σίριαλ» της επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα. 

Με ανακοίνωσή της, η Κομισιόν αναφέρει ότι η τρόικα θα επανέλθει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς η Αθήνα έστειλε πρόσθετες πληροφορίες, οι οποίες βοηθούν στη συνέχιση των διαβουλεύσεων.

Το πλαίσιο, εντός του οποίου θα κινηθεί η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αφορά στο ύψος του δημοσιονομικού κενού και της αποφυγής νέων, οριζόντιων μέτρων.

Οι Γερμανοί συμφώνησαν, όχι άλλα λεφτά στις τράπεζες

Του Γιάννη Αγγέλη

Η είδηση, αν και για πολλούς πέρασε σαν “deja vu”, δεν αφορά μόνο τους Γερμανούς, αφορά όσες τράπεζες χρειασθούν νέα κεφάλαια από εδώ και στο εξής. Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες προχθές έβαλαν σαν ένα από τα κεντρικά σημεία της κυβερνητικής συμμαχίας τους τη θέση ότι θα εφαρμοσθεί με συνέπεια η ευρωπαϊκή απόφαση για “αποκλεισμό” των τραπεζών από κρατική χρηματοδότηση. 

 

Ώρα της απλής αναλογικής

Σε ανώμαλες περιόδους που σημειώνονται ριζικές ανακατατάξεις στους πο­λι­τικούς συσχετισμούς δυνάμεων, το ίδιο το σύστημα επιλέγει προσω­ρινά την απλή αναλογική.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ως προς το ποιος είναι ο στόχος της ΔΗΜΑΡ, όταν το κόμμα του Φώτη Κουβέλη προτείνει την κατάργηση του μπόνους των 50 επιπλέον εδρών στο πρώτο κόμμα και την εισαγωγή της απλής αναλογικής ως του συστήματος διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στη χώρα μας: 

Γιατί θέλουν τη δημοκρατία στο απόσπασμα

Γράφει ο Θέμης Τζήμας 

Εδώ και χρόνια, από τότε που οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι ξένοι εντολείς τους επέβαλαν τα μνημόνια, η πολιτική ζωή διανθίζεται με λογής προβοκάτσιες, συχνά δολοφονικές. Από την υπόθεση Μαρφίν έως τις δολοφονίες των χρυσαυγιτών, το παρακράτος σε διάφορες εκδοχές του προσπαθεί να κατευθύνει τις πολιτικές εξελίξεις