MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Όταν είναι να πάρουν σκληρά μέτρα, πρόσεχε έξω. Μπορεί να σε σκοτώσουν!

Την εποχή που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας πάλι έπαιζε έντονα το θέμα της τρόικας, των πιθανών νέων οριζόντιων μέτρων και του ενιαίου φόρου ακινήτων. 
 
Η κοινή γνώμη ήταν αγριεμένη και προκειμένου να “έρθει στα σύγκαλά της” έπρεπε να τρομάξει με τον κίνδυνο του φασισμού.

Του Στρατή Μαζίδη

Λες και τώρα υπάρχει δημοκρατία ή δεν είναι φασισμός να σου δημεύουν το σπίτι και το βιός με φόρους και χαράτσια.

Οι πολλοί χρωστούν παντού, οι πλούσιοι πλουτίζουν κι άλλο!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Τη μια όψη της κρίσης τη ζουν ή την ακούνε όλοι σχεδόν οι Ελληνες: αυξάνονται τα χρέη των πολλών στις τράπεζες, στην εφορία, ακόμη και στη... ΔΕΗ! 
 
Την άλλη όψη της κρίσης, οι πολλοί την αγνοούν ή και όταν διαβάζουν κάτι σχετικό, αδυνατούν να το συνειδητοποιήσουν σε βάθος: το χρηματιστήριο Αθηνών καλπάζει και οι............ πλούσιοι πλουτίζουν περισσότερο!
 

Ευρω-Κρίση: Από το κακό στο χειρότερο

Γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, σε επίσημη έκθεση που κατέθεσε στο Κογκρέσο, ισχυρίστηκε ότι η γερμανική οικονομική πολιτική, έτσι όπως επιβάλλεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, ουσιαστικά εξαγάγει ύφεση στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Πώς; 
 
Επειδή στοχεύει στη δημιουργία όλο και μεγαλύτερων εμπορικών πλεονασμάτων, τόσο της Γερμανίας, όσο και της Ευρωζώνης στο σύνολό της. 
 

Χρήστος Κώνστας-H Ελλάδα της μικροιδιοκτησίας, τελειώνει..

Ο παπαγάλος των τραπεζών Χρήστος Κώνστας δίνει το πραγματικό στίγμα.
Τουλάχιστον είναι ειλικρινής και αποκαλύπτει τις πραγματικές επιδιώξεις κυβέρνησης-τρόικας.

Σχόλιο από Πέρι Πάτρης..

Αυτό που πρόκειται να συμβεί μέσα στους επόμενους 24 μήνες στην αγορά των εμπορικών ακινήτων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.
 

Απογοητευτικά τα νούμερα τηλεθέασης της συνέντευξης Σαμαρά στο Mega

Το ενδιαφέρον για την συνέντευξη του Ελληνα πρωθυπουργού στην «Ανατροπή» και στον Γιάννη Πρετεντέρη δεν φαίνεται να τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Κι όμως…

Η πρώτη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ελληνική τηλεόραση απέσπασε μόνο το 21,3% της συνολικής τηλεθέασης, σύμφωνα με τα νούμερα της AGBNielsen.

Στοιχεία-σοκ: Στάση πληρωμών από 343.692 επιπλέον εταιρείες τον Σεπτέμβριο

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε, χθες, Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών, για την αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. 

Σε διάστημα ενός μήνα και συγκεκριμένα από τις 31 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2013 επιπλέον 343.692 επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να πληρώσουν τους φόρους τους. 

Έρχονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

ΛΟΓΩ... ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ
Δυσβάσταχτο είναι το κόστος για τη ΔΕΗ, αλλά και για τους καταναλωτές, όπως αυτό προκύπτει από την απόφαση της διαιτησίας για την υπόθεση της Αλουμίνιον της Ελλάδος.
Πρόκειται για εξέλιξη, που -σύμφωνα με την επιχείρηση- την αναγκάζει να πουλά με ζημία κάτω του κόστους.


«Να λογοδοτήσει η τρόικα στο Ευρωκοινοβούλιο»

ΒΟΛΕΣ Μ. ΣΟΥΛΤΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την απόφασή του να επιμείνει στη σημαντική θεσμική πρωτοβουλία καλώντας την τρόικα να «λογοδοτήσει» ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί τα προγράμματα των χωρών σε κρίση -με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ελληνικό- επεσήμανε χθες ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς.