MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλο μυστικό: Τα κόμματα δεν είναι αντίπαλοι.

Στον κοινοβουλευτισμό τα κόμματα εμφανίζονται στον λαό περίπου ως αδυσώπητοι αντίπαλοι.

Φυσικά και δεν είναι αντίπαλοι. Τα κόμματα είναι οι εταίροι που μετέχουν σε μια επικερδή επιχείρηση που λέγεται κοινοβουλευτικό σύστημα. Στην πραγματικότητα τα κόμματα μεταξύ τους είναι οι καλύτεροι συνεργάτες.


Προβλέπουν σε 18 μήνες πιθανή διάλυση της Τουρκίας!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης  
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης περιόδου η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χρονικό διάστημα 18 μηνών ακόμα και στην διάλυση της Τουρκίας, προβλέπει ένα γνωστό αμερικανικό «Κέντρο Πολιτικής», πρόβλεψη που όπως ήταν επόμενο προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

NYT: Η Ελλάδα ένα βήμα πριν το χάος…

Τι δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα.

“Η ελληνική κοινωνία και οικονομία δεν μπορούν να αντέξουν άλλα μέτρα”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τη Δευτέρα. Δεν υπάρχει χώρος ή ανάγκη για οποιεσδήποτε άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, δήλωσε.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ωστόσο, κωφεύουν στις προειδοποιήσεις του. Ζητούν επιπλέον μέτρα λιτότητας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων απολύσεων. Σε αντίθετη περίπτωση, απειλούν να κρατήσουν το 1 δισ. ευρώ που έχουν ήδη καθυστερήσει, από τα χρήματα του bailout τα οποία η Ελλάδα χρειάζεται χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

«Δώρο» Τσίπρα σε Σαμαρά η πρόταση μομφής;

Μικρά δυνητικά οφέλη για τον ΣΥΡΙΖΑ και σημαντική αβάντα στην κυβέρνηση, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, προσφέρει η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον Αλ. Τσίπρα.

Γιατί όμως;

...Γνωρίζει κάτι περισσότερο από τους υπολοίπους;

Ψήφο εμπιστοσύνης (!) στο... χαράτσι

Το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ σκέφτονται να διατηρήσουν το 2014 στο οικονομικό επιτελείο. Το επιθυμεί διακαώς η τρόικα και βέβαια το χαράτσι μπορεί να «συμβάλει» στη διατήρηση της κυβερνητικής συνοχής, που έχει υποστεί ρωγμές στο θέμα της φορολογίας των ακινήτων. Οι αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι πολλές και η πιθανότητα να διατηρηθεί το χαράτσι και το 2014 μαζί με τον ΦΑΠ μοιάζει μια «καλή» συμβιβαστική λύση.

Τα 25 δισ. φόρων που γονάτισαν του Ελληνες μέσα σε 4 χρόνια

Δύο φορές αύξηση στο ΦΠΑ, άλλες τόσες στα τεκμήρια και τα τέλη κυκλοφορίας, έκτακτες εισφορές και το περίφημο «χαράτσι» στα ακίνητα είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που συνθέτουν το τσουνάμι φόρων που έχει σαρώσει την ελληνική κοινωνία από τον Ιανουάριο του 2010.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με αυξημένους φόρους σε τσιγάρα, εξανεμισμό του αφορολόγητου ορίου και τη «φωτιά» στο πετρέλαιο θέρμανσης επιβάρυναν τους Ελληνες πολίτες με 24,7 δισ. ευρώ κατατάσσοντας την Ελλάδα σε μια από τις πρωταθλήτριες χώρες στην φορολογική επιβάρυνση μ βάση τα στοιχεία του ΟΑΣΑ.