MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

NYTimes: H Ευρώπη σπρώχνει την Ελλάδα στην καταστροφή

Κριτική στην τρόικα και στην ΕΕ ασκεί στο κύριο της άρθρο η εφημερίδα New York Times, η οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα σπρώχνει την τρόικα στην καταστροφή. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το διαθέσιμο εισόδημα των ελλήνων πολιτών έχει μειωθεί κατά 40% από το 2008.

Επίσης αναφέρεται και στα μέτρα λιτότητας τα οποία έχουν βυθίσει στην ύφεση την ελληνική κοινωνία.

Πρόστιμο 2.500 ευρώ σε όποιον ανάψει το τζάκι

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης, μαζί με την ακραία και ανεφάρμοστη απαγόρευση να καίνε εκ περιτροπής τζάκια και ξυλόσομπες, λόγω υψηλής ατμοσφαιρικής…. ρύπανσης, προβλέπει και την επιβολή χρηματικού προστίμου στους υποτιθέμενους παραβάτες.

Βρίσκεται η Ελλάδα ενώπιον νέου εμφυλίου;

Οταν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1974 εντάθηκε ο κύκλος των δολοφονιών μεταξύ της ΕΟΚΑ Β’ και του Εφεδρικού, του αστυνομικού σώματος που δημιούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος για να αντιμετωπίσει την οργάνωση του Γρίβα, οι μικροί ακούγαμε τους μεγαλύτερους, που συζητούσαν στα καφενεία και κουνώντας τα κεφάλια τους έλεγαν «ένα πολύ μεγάλο κακό θα συμβεί» στην Κύπρο.

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα φέρνει νέα μέτρα το 2014

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται κυβέρνηση και τρόικα να συμφωνήσουν στο πακέτο των μέτρων γα το 2014, θέμα το οποίο είναι το βασικό «αγκάθι» στην τρέχουσα αξιολόγηση του μνημονίου από το κλιμάκιο των δανειστών.

Στις συζητήσεις με τους υπουργούς, η τρόικα έχει φροντίσει να δείξει τα ...δόντια της και επιμένει στη λήψη νέων μέτρων, μολονότι η κυβέρνηση υποστηρίζει από την πλευρά της, την τακτική της «πολιτικής διαπραγμάτευσης», επισημαίνοντας τον κίνδυνο που συνεπάγεται για την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα η ενδεχόμενη λήψη νέων οριζόντιων περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και τις όποιες παροχές έχουν απομείνει.

Ντιρκ Μιούλερ: Γκρέμισαν τον Καραμανλή για να φέρουν τον Παπανδρέου και το ΔΝΤ ώστε να βάλουν στο χέρι τα κοιτάσματα της Ελλάδας – στο κόλπο και ο Σόιμπλε!

Συνέντευξη – βόμβα στο Focus.
-Όλοι γνώριζαν για τα κοιτάσματα! Κορυφαία υπουργός μου το αποκάλυψε προσωπικά!

-Ο Σόιμπλε επέτρεψε να πέσει η Ελλάδα στα χέρια του ΔΝΤ, ενώ γνώριζε!


Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ – γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη… προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.