MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!Οι πλούσιοι πλουσιότεροι με τη κρίση! Στοιχεία σοκ για την Ελλάδα από ελβετική τράπεζα

Η οικονομική ελίτ κατόρθωσε -σε πείσμα της κρίσης- να διπλασιάσει την περιουσία της τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με την εταιρία Wealth-X. Έρευνα της ίδιας εταιρίας κατέγραψε αύξηση 20% στον πλούτο των εύπορων Ελλήνων.

Μπορεί η όξυνση της χρηματοοικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης να έχει επιφέρει σημαντικές απώλειες στα εισοδήματα των μέσων και κατώτερων εισοδηματικών τάξεων και βαρύτατες κοινωνικές επιπτώσεις στις χώρες που πλήττονται περισσότερο, ωστόσο η παγκόσμια οικονομική ελίτ παραμένει αλώβητη.

Ερευνα της CIA για τον Ελληνόκτητο εμπορικό στόλο

Οι Ελληνες εφοπλιστές φέρονται να ελέγχουν συνολικά 3.319 εμπορικά πλοία



Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στο World Factbook – 2013 της CIA που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 10 Σεπτεμβρίου, τα οποία αναδημοσιεύει το "The Sea Nation", οι Έλληνες εφοπλιστές φέρονται να ελέγχουν συνολικά 3.319 εμπορικά πλοία διαφόρων τύπων και χωρητικοτήτων.

Πήραμε 63 δισ. ευρώ μέτρα και θέλουν κι άλλα...

Της Δήμητρας Καδδά 

Τεράστιος ο «λογαριασμός» των μέτρων του μνημονίου σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΟΙΚ. Έφεραν φόρους 30 δισ. ευρώ και έκοψαν δαπάνες 33 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα μειώθηκε έως το 2013 κατά 32 δισ. ευρώ. «Όχι άλλα οριζόντια μέτρα» λέει η κυβέρνηση. 

 

Τόση Δημοκρατία είχαμε να δούμε από την χούντα...

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

14  λόγοι για να είμαστε χαρούμενοι με τη «Δημοκρατία» μας

1. Στη Χούντα οι ασφαλίτες και οι μπάτσοι έμπαιναν μέσα στη νύχτα στα σπίτια των ανθρώπων και τους έχωναν στη φυλακή ή τους πήγαιναν για ανάκριση. Αυτά δεν γίνονται σήμερα. Μην κοιτάτε βέβαια κάτι εξαιρέσεις του κώλου όπως στην Ιερισσό που έκλαιγε το παιδί γιατί έπαιρναν τον πατέρα του. Αυτά είναι οι εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Der Spiegel: Ο Σαμαράς διορίζει τους κολλητούς και τους φίλους του

Εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας – ακόμα και αν δεν είναι πολύ κατάλληλοι γι’ αυτές, γράφει, με καυστικό τρόπο, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
 
Για παράδειγμα, αναφέρει το Der Spiegel, πρόσφατα ο k. Σαμαράς διόρισε νέο πρόεδρο στον ΕΟΠΥΥ, που έχει χρέος άνω του ενός δισεκατομμυρίων ευρώ και πρέπει να μεταρρυθμιστεί. 

Τα καλύτερα(!) έρχονται...

Με περισσό θράσος και απύθμενη βλακεία, διάφοροι υπουργοί και βουλευτές της ελεεινής αυτής κυβέρνησης αντιμετωπίζουν τους πολίτες, υποσχόμενοι έξοδο απ' τα μνημόνια και επαναφορά στην φυσιολογική ζωή σε λίγα χρόνια!

Για την εσαεί επιτήρηση από τους κομισάριους της Κομισιόν, είτε εντός είτε εκτός μνημονίων ούτε λέξη!

Για την μή αναστρέψιμη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας σε κρατικό και προσωπικό επίπεδο, ούτε κουβέντα!