MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Πόσο δημόσιο χρήμα πήραν οι τραπεζίτες • 2008-2013: «Ζόμπι» ανάμεσά μας

Λεφτά του δημοσίου, χωρίς δημόσιο έλεγχο

Aναλυτικά στοιχεία με τα οποία για πρώτη φορά αποτυπώνονται με ακρίβεια τα ποσά με τα οποία χρηματοδότησε το ελληνικό κράτος την κάθε τράπεζα από το 2008, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών

Τα στοιχεία διαβιβάζονται με απαντητικό επτασέλιδο έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Φόροι, χαράτσια και αντικειμενικές αξίες: Το μεγάλο πλιάτσικο στα ακίνητα

Μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων και του εντυπωσιασμού της κοινοβουλευτικής «ανατροπής»  πέρασε απαρατήρητη, η νέα εντολή των Βρυξελλών (η οποία αναιρεί εσκεμμένα και σχεδιασμένα την προηγούμενη που προέβλεπε τα αντίθετα) για τη μετάθεση του αυτόματου προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων για μετά το 2016. 

Που σημαίνει ότι παρά τη μείωση των εισοδημάτων και τη κάθετη πτώση των αξιών γης/ακινήτων η εφορία θα συνεχίζει να επιβάλλει φόρους και χαράτσια με αντικειμενικές αξίες που απέχουν χιλιόμετρα από τις πραγματικές σήμερα.

Στις 350.000 οι διακοπές ηλεκτροδότησης ετησίως

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Σημαντική αύξηση των διακοπών συνδέσεων ηλεκτροδότησης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά καταγράφεται την τελευταία διετία, λόγω της κρίσης, ενώ μόνο το 60% των πελατών που μένουν χωρίς ρεύμα επανασυνδέονται. 

Ταυτόχρονα διαπιστώνεται έξαρση των κρουσμάτων αυθαίρετων επανασυνδέσεων οι οποίες εκτός από παράνομες είναι και επικίνδυνες.

220 δις ευρώ είναι τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων!

ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ

Υπόσχονται στο λαό σεισάχθεια. Ότι θα του χαρίσουν τα χρέη στις τράπεζες. Είναι ψεύτες. Λένε ψέματα και μάλιστα συνειδητά. Ξέρουν ότι ένα τέτοιο σχέδιο είναι ανέφικτο. Μόνο σε περιβάλλον δραχμής θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο, τυπώνοντας συνεχώς χρήμα. Με το ευρώ, αντίθετα, είναι υποχρεωμένοι να αναπληρώνουν κάθε μία νέα διαγραφή χρέους με αντίστοιχα κεφάλαια στις τράπεζες.

Eυροκοινοβούλιο: Ξεκίνησε η "δίκη" της τρόϊκα

ΘΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Άρχισε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η «δίκη της τρόικας» όπου μια επιτροπή αξιολόγησης θα κληθεί να κρίνει τη δράση Τρόικας σε τέσσερις χώρες της κρίσης δηλαδή στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Πτώση της κυβέρνησης σε περίπτωση νέων μέτρων «βλέπει» το Reuters

Αν η Τρόικα επιβάλει περισσότερα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, τότε η εξαιρετικά εύθραυστη κυβέρνηση θα... μπορούσε να καταρρεύσει, υποστηρίζει σε άρθρο του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποία εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά «το μεταρρυθμιστικό έργο της οποίας δεν έχει φτάσει ούτε στα μισά του δρόμου».