MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δείτε πως το κράτος αφανίζει έναν μισθό! Το παράδειγμα του μισθωτού των 1.500 ευρώ

Mε μεικτό μηνιαίο μισθό 1.500 ευρώ, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας θεωρείται από τους τυχερούς, καθώς έχει δουλειά και ο εργοδότης πληρώνει στην ώρα του. 

Ποτέ δεν θα φανταζόταν ότι από τις «παχυλές» για την εποχή αποδοχές, περίπου το 60% θα κατέληγε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο ταμείο του κράτους. 

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κονγκρέσο ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κατασκοπεύει εκατομμύρια πολίτες που είναι ύποπτοι για «μη ανοχή»!

Σε μια κίνηση που περιγράφεται από μια κορυφαία ομάδα πολιτικών δικαιωμάτων ως “μαύρη μέρα για την ευρωπαϊκή δημοκρατία”, ο Μοσέ Κάντορ (Moshe Kantor), ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κονγκρέσου (ECJ) και ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας, Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι (Aleksander Kwaśniewski, που κάποιοι ισχυρίζονται ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Izaak Stoltzman), ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη δημιουργία εθνικών μονάδων επιτήρησης για την παρακολούθηση πολιτών των 27 κρατών μελών της ΕΕ υπόπτων για “μη-ανοχή”.

Το σκοτεινό ELA και η έκδοση χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος

Ζητείται δικαστής "Τερτσέτης", για να δούμε το πώς και το γιατί οι Τράπεζες διασώζονται με κρατικό χρήμα και εγγυήσεις του δημοσίου , ενώ η  πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που έχει μετατραπεί σε "οφειλέτη", υφίσταται σκόπιμη, προσχεδιασμένη και προμελετημένη λεηλασία της περιουσίας του, φτωχοποίηση και στέρηση της ελευθερίας του.

Και, όμως, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει τη δυνατότητα έκδοσης χρήματος (ευρώ).

Εχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό ELA (Emergency Liquidity Assistance, Έκτακτη Παροχή Ρευστότητας), ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.


Αυξάνονται ραγδαία οι επιχειρήσεις με χρέη στην Εφορία.

Του Γιώργου Δελαστίκ

Τρόμο για την κατάσταση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα προκαλούν τα στοιχεία. Στις 31 Αυγούστου 2013 οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία ανέρχονταν σε 182.785, βάσει στοιχείων που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών. 

Εναν -κυριολεκτικά έναν!- μήνα αργότερα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, οι επιχειρήσεις που δεν είχαν ανταποκριθεί στις φορολογικές τους υποχρεώσεις είχαν... τριπλασιαστεί!

Γελάει όλη η Ελλάδα με τις αστρολογικές προβλέψεις του Προβόπουλου για ανάκαμψη κάθε χρόνο.

Έβγαλε νέα ανακοίνωση ο κύριος Προβόπουλος. 
 
Προβλέπει ανάπτυξη το …2014! 
 
Όπως προέβλεπε κάθε χρόνο. Και τα ΜΜΕ της προπαγάνδας, απλώς την …αναμεταδίδουν! 
 
Αυτή την φορά όμως, ο κύριος Προβόπουλος ξεπερνά τον εαυτό του… “Το αντιλαμβάνονται αυτό και οι …αγορές!

Προτιμούν να παραιτηθούν παρά να εργάζονται για 500 ευρώ

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Ενώπιον ενός αδιεξόδου και ενός σοβαρού διλήμματος βρίσκονται καθημερινά δεκάδες νέοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που προτιμούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας από το να δουλεύουν, όπως λένε, υπό συνθήκες εκμετάλλευσης με μισθό ο οποίος δεν φτάνει όχι μόνο για τα απαραίτητα, αλλά ούτε για τους φόρους.

Το ανίκανο πολιτικό προσωπικό θεματοφύλακας του βαθέως κράτους

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ 
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ένας λαός αιχμάλωτος σε σπιράλ θανάτου και μια χούφτα πολιτικάντηδες, παρτάκηδες της συμφοράς, να υποδύονται τα μαστοράκια της βλάβης

Μας προσέβαλε λέει ο Αυστριακός τεχνοκράτης του Euro Working Group, όταν είπε ότι έχει να πάει πρώτα σκί (βλέπε διακοπές των Χριστουγέννων) και στη συνέχεια να ασχοληθεί με το ελληνικό πρόβλημα. Και ποια είναι η προσβολή αδέλφια; 

Tρωκτικά του ΙΚΑ έφαγαν 7 δις ευρώ και τώρα αναζητούν 500 εκατ. για να γλιτώσουμε το νέο Μνημόνιο!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΦΩΤΙΑ
 

Από την Σταυριανή Καραμανίδη 


Οι νέες περικοπές στις συντάξεις που απαιτεί η τρόικα, οι περικοπές που έχουν ήδη υποστεί οι συνταξιούχοι, η «μαύρη τρύπα» των 500 εκ. στα ασφαλιστικά ταμεία και το προωθούμενο σχέδιο για οριζόντια σύνταξη στα μόλις 360 ευρώ, δεν θα αποτελούσαν σήμερα αντικείμενο συζήτησης, εάν η λέξη «σκάνδαλο» δεν είχε μπει τόσες φορές σε τίτλους, δίπλα στην λέξη «ΙΚΑ».

Μεθοδεύουν την πτώση της κυβέρνησης από στιγμή σε στιγμή! Ο ανασχηματισμός τελευταίο χαρτί του Σαμαρά

ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 300 ΔΙΣ ΠΟΥ ΦΥΓΑΘΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Έτοιμοι να ρίξουν τη κυβέρνηση με μοχλό τον Προυπολογισμό η τον μερακλίδικο Ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. Κι αυτή τη φορά είναι η προκλητική ανεπάρκεια της κυβέρνησης να κάνει μεταρρυθμίσεις αλλά και το προκλητικό επιτελείο του Στουρνάρα (Μπάνος, Καραβίτης και Σία) η αιτία.

Με τα μάτια ενός Αγράμματου...

Η πρωτογενής παραγωγή αφορά αγαθά που προέρχονται κατευθείαν από τη φύση (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δασοπονία, θήρα, μεταλλεία). π.χ. κρέας, ψάρια, κ.λπ.

Η δευτερογενής παραγωγή αφορά αξιοποίηση αγαθών της πρωτογενούς παραγωγής, που χαρακτηρίζονται έτσι ως πρώτες ύλες στη μεταποίηση αυτών σε νέες μορφές αγαθών. Ανάλογα με τα μέσα που χρησιμοποιούνται και τον τρόπο που ακολουθείται για την μεταποίηση των πρώτων υλών, έχουμε τους κλάδους:

Κομισιόν: Στο μικροσκόπιο το υπερβολικό πλεόνασμα της Γερμανία

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα πως θα ξεκινήσει μια εις βάθος έρευνα για το υπερβολικό πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ανακοίνωσε σε  συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες πως το πλεόνασμα της Γερμανίας αγγίζει το 6,5% σε βάθος τριετίας, το οποίο, σύμφωνα με τα νέα νομοθετικά μέτρα που έχει λάβει η ευρωζώνη (six pack), ξεπερνά το όριο του 6% που έχει τεθεί ως στόχος, ώστε να διασφαλίζεται η «εύρυθμη λειτουργία της νομισματικής ένωσης».
 

Βουλή και πολιτικοί ξεκομμένοι από την κοινωνία

Του Δ. Χαντζόπουλου στα ΝΕΑ

Η κυβέρνηση κέρδισε την μάχη στην Βουλή για την ψήφο δυσπιστίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι κέρδισε και την μάχη της κοινωνίας. Το αντίθετο μάλιστα. 

Η κοινωνία αδιαφόρησε πλήρως για όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στην Βουλή, γεγονός που κατά τα άλλα επιβεβαιώνεται και από την ισχνή συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.

Κοινοβούλιο εξωγήινων υποκριτών

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Αυτές τις μέρες ζήσαμε το αποκορύφωμα της υποκρισίας, της ασχετοσύνης και της εκτός πραγματικότητας λειτουργίας ενός κοινοβουλίου που έχει ήδη εξευτελιστεί καθώς λειτουργεί χωρίς βουλευτές, με προεδρικά διατάγματα και με διάφορες θεατρικές παραστάσεις χωρίς ακροατήριο, παρά μόνο τους ίδιους τους «ηθοποιούς» να καμαρώνουν την μαύρη του κατάντια. Αν αυτή είναι δημοκρατία, τότε οι ίδιοι είναι εξωγήινοι και ο λαός τους ζει κάπου στο φανταστικό υπερπέραν.