MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Έκθεση - καταπέλτης του ΟΟΣΑ: Μόλις το 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Νέα έκθεση του ΟΟΣΑ ήρθε στη δημοσιότητα η οποία αποτελεί μια «γρήγορη ματιά» στην διακυβέρνηση των χωρών μελών του και αποτιμά το έργο τους.

Αρκετές αιχμηρές παρατηρήσεις για την Ελλάδα.

Η έκθεση με τίτλο «Goverment at a glance», αναφέρεται και στην Ελλάδα για την οποία αρχικά τονίζει τρία βασικά σημεία:
 

Βυθιζόμαστε μέσα σε μια δίνη θανάτου!!


Βυθιζόμαστε μέσα σε μια δίνη θανάτου

Ακούοντας πρόσφατα μια ανερυθρίαστη-αδιάντροπη ομολογία βουλευτή ότι «η χώρα εκβιάστηκε από τους δανειστές της» και γι’ αυτό ενώ δεν το επιθυμούσε ψήφισε το μνημόνιο, σκέφτηκα να γράψω το παρόν.


Πραξικόπημα κυβερνήσεων και τραπεζών

Του Luciano Gallino (libreidee.org)

Αντιμετώπιση της ύφεσης με αυθαίρετες αποφάσεις ; Αυτό είναι το παράδοξο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2010 και μετά :να αναγκάσει τα θύματα της κρίσης – τα εκατομμύρια των πολιτών – να πληρώσουν τη ζημιά από την κρίση. Μία κολοσσιαία σειρά λαθών που διαπράχθηκαν από κυβερνήσεις στενοκέφαλες ; 

Όχι, βέβαια : ” Αδύνατο να πιστέψει κανείς ότι δεν γνώριζαν ότι η λιτότητα ήταν μια “αυτοκτονική συνταγή από οικονομική άποψη , αν όχι και από πολιτική”. Στην πραγματικότητα , κατηγορεί ο Luciano Gallino , οι Ευρωπαίοι ηγέτες ”γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι πολιτικές λιτότητας δημιουργούν μακροχρόνια ύφεση”.


Ομολογεί ότι έφτιαξε ... δική του επιτροπή για ΑΟΖ!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Δικό του εξωθεσμικό όργανο άσκησης δικής του πολιτικής στο θέμα της ΑΟΖ ομολόγησε ότι έχει δημιουργήσει ο Ε.Βενιζέλος. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έκανε γνωστή την πρόθεσή του να προχωρήσει στο αμέσως προσεχές μέλλον σε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Οικογένεια Στουρνάρα ΕΠΕ

Άλλο ένα υπέρογκο ποσό, 1,6 εκ. €, έχει χαριστεί στην οικογένεια του Υπουργού Οικονομικών για την επικοινωνιακή εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου.

O Γ. Στουρνάρας είναι συνώνυμο της φτωχοποίησης των Ελλήνων και της ευημερίας της οικογένειάς του.

Έχει δύο οικογενειακές επιχειρήσεις με μετόχους τη σύζυγο και τις δύο κόρες του, την πρόσφατη «Mindview Σύµβουλοι Επιχειρήσεων και Έρευνας ΕΠΕ» και τη γνωστή «Mindwork Business Solutions ΕΠΕ», που είχε αναλάβει την εκστρατεία ενημέρωσης για την πολυφαρμακία από τον ΕΟΦ το 2012 με 435.000€. 

Υπόμνημα φωτιά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, «καίει» Βενιζέλο, Προβόπουλο και Σάλλα

Υπόμνημα φωτιά που “καίει” το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα Ελλάδος κατέθεσε ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην ανακρίτρια κυρία Χατζάκη η οποία τον επισκέφθηκε χθες στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Το υπόμνημα του κυρίου Λαυρεντιάδη “καίει” στην κυριολεξία το Υπουργείο Οικονομικών και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Τράπεζας Ελλάδος ενώ παράλληλα προκαλεί ριζική ανατροπή στα δεδομένα της πολύκροτης υπόθεσης.


Υπάρχει τελικά πρόβλημα με το χρέος;

Μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό, αλλά στη χώρα όπου μετά τρία χρόνια μνημονιακής «θεραπείας» το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευθεί στο 180% του ΑΕΠ καλλιεργείται η εντύπωση πως το πρόβλημα έχει περίπου τακτοποιηθεί!

Αυτό ισχυρίζεται φυσικά η κυβέρνηση. Εφ' όσον η χρηματοδότηση της τρόικας τελειώνει το 2014, η Ελλάδα θα ξαναβγεί υπερήφανα στις αγορές επιδεικνύοντας το πρωτογενές της πλεόνασμα.

Οι περικοπές, γιατί δεν αγγίζουν τους εθνοπατέρες;

Μα καλά; Όταν οι βουλευτές βάζουν την υπογραφή τους στον προϋπολογισμό της Βουλής, ο οποίος περιέχει και τις αποζημιώσεις τους και τα υπόλοιπα έξοδα κίνησης, δεν έχουν αίσθηση της ευθύνης τους;
Και δεν σκέφτονται τον κόσμο και πώς βιώνει την κρίση;
Διότι, αν δούμε τα στοιχεία του προϋπολογισμού θα ανακαλύψουμε ότι έχουν γίνει περικοπές κατά 6,8 εκατ. ευρώ αλλά όλες οι δαπάνες που αφορούν τους καλούς μας βουλευτές, αυτές μένουν στο ύψος τους.

Το βαθύ ελληνικό δημόσιο πληρώνει καλύτερα όσους δεν έχουν προσόντα!

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΥ

Της Δήμητρας Καδδά 

Χρυσοπληρωμένοι είναι οι...  ανειδίκευτοι δημόσιοι υπάλληλοι και κακοπληρωμένοι οι πτυχιούχοι και τα στελέχη του δημοσίου στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη της διεύθυνσης οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν.

Τα στοιχεία δείχνουν το εξής παράδοξο:  στο δημόσιο είναι κατά 34-39% υψηλότεροι του ιδιωτικού τομέα οι μισθοί σε τεχνίτες, εργάτες και ανειδίκευτους υπαλλήλους και κατά 40%  περίπου χαμηλότεροι στα στελέχη.  

Υπουργοί και πρωθυπουργοί τρέμουν μπροστά στο γραφειοκρατικό κατεστημένο

3,3 ΕΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΙ!
 
Ο δημόσιος τομέας δεν πρόκειται ποτέ να μειωθεί στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτόν είναι οι καλύτεροι πελάτες του πολιτικού συστήματος και το τελευταίο δεν πρόκειται ποτέ να τους εγκαταλείψει –εκτός κι αν αποφασίσει να αυτοκτονήσει. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν είναι ορατό.