MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Εκαψε το σπίτι του και έριξε στο γκρεμό το ΙΧ του για να μην τα πάρουν οι τράπεζες!

Οι πολίτες αρχίζουν να αντιστέκονται στην εξαθλίωσή τους. 

Με παθητικά μέσα, χωρίς να κάνουν κακό σε κανέναν, αλλά αντιστέκονται με τον τρόπο τους, όπως ο 50χρονος άνδρας από τη Μηλιά της Ορεινής Ναυπακτίας ο οποίος έκαψε το ίδιο του το σπίτι και πέταξε στο γκρεμό του αυτοκίνητό του, καθώς ήδη του είχαν κατασχέσει και έπρεπε από το μεν εξοχικό σπίτι του να φύγει άμεσα και να παραδώσει και το αυτοκίνητό του. 

Τα δύο κόμματα χρωστάνε πάνω απο 255 εκ ευρώ στις τράπεζες! Θα τους γίνει κατάσχεση;;;

Από το 2000 μέχρι σήμερα τα κόμματα πήραν περί τα 700 εκατ. ευρώ από τους φορολογουμένους, δηλαδή επιχορήγηση από το κρατικό ταμείο.

ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δανείστηκαν από τις τράπεζες με εγγύηση τη μελλοντική τους κρατική χρηματοδότηση, που βασίζεται στα ποσοστά τα οποία λαμβάνουν στις εκλογές!

Τελειώνει λοιπόν το παραμύθι της Τρόικας… Μπαίνουμε στην τελική ευθεία

“Δεν θα αφήσω τον Τόμσεν να μου κλέψει την δόξα”

“Οι Τροϊκανοί θα πάνε για σκι”

“Δεν μας χωρίζουν μέτρα, μας χωρίζουν μίλια”.

“Μόνο η δραχμή θα μας σώσει”.

Το παραμύθι της Τρόικας έλαβε τέλος. Η αισχρή δικαιολογία “το ζητά η Τρόικα” που χρησιμοποιήθηκε για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, θα αποτελεί πλέον κομμάτι στην πιο μαύρη σελίδα της νεώτερης ιστορίας. Οι σοφοί σύμβουλοι φεύγουν οριστικά, με ελαφρά βήματα, υπό την σκιά της εξεταστικής στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.


Δώσε άλλο όνομα στα νέα μέτρα και αυτά παύουν να είναι μέτρα

Φαίνεται πως το παιχνίδι «δώσε άλλο όνομα στα νέα μέτρα και αυτά παύουν να είναι μέτρα» καλά κρατεί. 

Αυτή τη φορά, πάλι μετά από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών πως δεν θα παρθούν νέα μέτρα, τα τελευταία ονομάστηκαν διαρθρωτικά, συζητήθηκαν, μαριναρίστηκαν και ετοιμάζονται να σερβιριστούν στην τρόικα αύριο Κυριακή.

Γ. Κασιμάτης: “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα” - Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου… Ή αυτοί, ή εμείς…

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες….

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν…

Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.

Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού.