MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ...

Από επιστολή αναγνώστη...

Αγαπητοί Συνέλληνες,
έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι από εμάς, δεν έχετε αντιληφθεί ότι είμαστε ήδη σε πραγματική  εμπόλεμη κατάσταση προς τους ντόπιους και ξένους δανειστές και παρότι δεν χρησιμοποιείται πολεμικό υλικό (εισέτι), υπάρχουν μερικές χιλιάδες αθώα θύματα.

Το πόρισμα Τσεβά που διέλυσε τον μύθο για τους "νεκρούς του Πολυτεχνείου"

ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ
Το "πόρισμα Τσεβά" είναι ίσως ότι γνησιότερο έχει συνταχθεί, για τα τραγικά γεγονότα του Πολυτεχνείου, μέχρι σήμερα και είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας του νεαρού, τότε, εισαγγελέα για την υπόθεση του Πολυτεχνείου.

ΟΟΣΑ: 555 διατάξεις κρατάνε τις τιμές στα ύψη

Είναι λογικό όταν η αγοραστική ικανότητα του μέσου πολίτη μειώνεται, να μειώνονται αντίστοιχα και οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης. Όχι, όμως, στην Ελλάδα. 

Ο μέσος Έλληνας είναι πλέον κατά 40% πιο φτωχός, όμως οι τιμές στα προϊόντα έχουν αυξηθεί. Που οφείλεται αυτό; Σε 555 νομοθετήματα που κατά καιρούς έχουν ψηφιστεί και εφαρμοστεί.

Τα συμπεράσματα του Eurogroup

Το πρόσφατο Eurogroup στις Βρυξέλλες αποκάλυψε ανάγλυφα τις προθέσεις του λεγόμενου "μπλοκ" των Βορείοευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα. 
 
Με έναν ιδιότυπο ρόλο "αρχηγού", ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ έχει χαράξει εκ μέρους τους μία σκληρή γραμμή ως στρατηγική για την χώρα μας.

Οι Βορειοευρωπαίοι (Ολλανδία, Αυστρία, Γερμανία) επιδιώκουν να διαιωνίσουν για την Ελλάδα το μοντέλο της υποτέλειας, προσπαθώντας να διατηρήσουν τον έλεγχο της εθνικής κυριαρχίας της χώρας για σειρά δεκαετιών.