MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Economist - Η ανθρωπότητα χρωστάει στους Εβραίους τραπεζίτες 50 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε 2 χρόνια!

Ένα εξόχως ενδιαφέρον θέμα επανέφερε στο φως της δημοσιότητας το Economist. Και το "ενδιαφέρον" έγκειται στην από το 1996 τηλεοπτική (και διαδικτυακή) αποκάλυψη του παγκόσμιου ελέγχου που ασκείται από μεγάλους τραπεζίτες, οι οποίοι έχουν ένα κοινό γνώρισμα: είναι εβραίοι.

Capital Economics: Έρχονται μαζικές χρεοκοπίες στην Ευρωζώνη

Yπέρ της αποχώρησης χωρών από την Ευρωζώνη τάσσεται η Capital Economics, υποστηρίζοντας πως, αν συμβεί αυτό, η ευρωπαϊκή οικονομία θα επιστρέψει... στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Όπως εξηγεί ογενικός διευθυντής της Capital Economics, Roger Bootle, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας συνεχίζουν να «πνίγουν» τις χώρες της αδύναμης περιφέρειας, ενώ την ίδια ώρα η δημοσιονομική κατάσταση των κρατών μελών της Ευρωζώνης δεν έχει σημειώσει αισθητή βελτίωση.
 

Τhe Independent: Ορατός ο κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα και στον Νότο - Δεν αποκλείονται ούτε μαζικές υποβαθμίσεις χωρών, ούτε και νέα haircuts - Τράπεζες - ζόμπι θα αποκτήσει η Ευρωζώνη - Μακρύς ο κατάλογος των προκλήσεων...

Μια μακρά λίστα με τους κινδύνους και τις προκλήσεις, με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωζώνη, παρουσιάζει η εφημερίδα Τhe Independent.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, μπορεί ο χρόνος αναζωπύρωσης της κρίσης χρέους να μην είναι δυνατόν να προβλεφθεί, ωστόσο τα προβλήματα της Ευρωζώνης είναι πέρα για πέρα εμφανή και καθόλου δυσδιάκριτα.

Ποια είναι αυτά; Η εφημερίδα παρουσιάζει ως εξής: