MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Αυτοί είναι οι "ιδιοκτήτες" του Εθνικού Ύμνου

ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ;

Είναι τραγικό, αλλά ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε πριν λίγες ώρες στην Βουλή το πλέον απίστευτο και ανατριχιαστικό: Ότι ξένη ιδιωτική εταιρεία έχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού ύμνου σε συγκεκριμένη εκτέλεση.
 

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε σύγχρονο Νταχάου - Τα στοιχεία προκαλούν σοκ

ΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ

Κυβέρνηση και δανειστές μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα σύγχρονο Νταχάου. Με τον προϋπολογισμό του 2014 βάζουν έξτρα φόρους 1,258 δις ευρώ, όταν μόνο η εφαρμογή όσων ήδη έχουν ψηφιστεί από τον Ιανουάριο του νέου έτους αρκούν για να βάλουν την «ταφόπλακα» στα ελληνικά νοικοκυριά. Και το σημαντικότερο είναι ότι ο προϋπολογισμός τελεί υπό την αίρεση της τρόικας. Και ύστερα μιλάμε για κυβέρνηση και ανεξάρτητη χώρα.

Ανεπιστρεπτί

Μέσα από την δήθεν κατανόηση για το τι θα κάνει το νέο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας, πολιτικοί και παπαγαλάκια των ΜΜΕ δίνουν ως μοναδική λύση επιβίωσης των νέων την μετανάστευση, με μία απλοϊκότητα που σου γυρίζει το στομάχι. 

Όλοι λοιπόν, γιατροί, μηχανικοί, οικοδόμοι, εργάτες μαζέψτε τα και βρείτε την τύχη σας σε μία αναπτυγμένη χώρα γιατί το καράβι Ελλάδα βυθίζεται.

Παράξενη εμμονή γκρίζων υπαλλήλων

Η λέξη «Κατοχή», ως προσδιορισμός για την κατάσταση που βιώνουν οι Ελληνες, όχι μόνο δεν είναι υπερβολική, αλλά ίσως στο μέλλον να αποδειχτεί και επιεικής!

Όπως έχει αποδείξει η Ιστορία, οι στρατοί που έχουν κατακτήσει μία χώρα έχουν συγκεκριμένες προτεραιότητες: να απομυζήσουν τους πόρους του τόπου, ούτως ώστε να διασφαλίζουν όλα όσα είναι απαραίτητα για τον επισιτισμό και τον εξοπλισμό των στρατιωτών, οι οποίοι εισέβαλαν στο εχθρικό έδαφος. 

Η ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας υπό την επίδραση εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων.

Του Υποστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Αργυροπούλου

α. Ορισμοί
           
Σύμφωνα με τα λεξικά «ριζοσπαστισμός» είναι η υποστήριξη ή εφαρμογή δραστικών, ριζικών πολιτικών, οικονομικών ή κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, κυρίως μέσω της δυναμικής ρήξης με τα κατεστημένα σχήματα, με στόχο την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων. 
 
 
Επίσης είναι κάθε ισχυρή, μαχητική πνευματική στάση, η οποία κυρίως προωθεί ή βασίζεται σε επαναστατική ανατροπή των δεδομένων.