MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Το πάρτι τελείωσε πατριώτες...

Το πάρτι τελείωσε...

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στο σύνολό τους αδυνατούν να διαχειριστούν τη χρεοκοπία της χώρας και αμφότερες πίσω από το μνημόνιο κρύβουν την αδυναμία τους να εκφράσουν ένα ρεαλιστικό και συνεκτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

 
Το μνημόνιο για την κυβέρνηση αποτελεί ένα καλό άλλοθι για να φλυαρεί περί δήθεν κόκκινων γραμμών που ορίζει στις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα.

Καταιγίδα φόρων 2,5 δισ. ευρώ με τον Προϋπολογισμό

Πρόσθετους φόρους 2,5 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φέτος τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος, σημειωτέον, δεν περιλαμβάνει και το νέο επώδυνο πακέτο εισπρακτικών μέτρων που διαπραγματεύεται αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση με την τρόικα! 

NA ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΙΑ ΝΕΑ “ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ” ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Oι Γερμανοί ξέρουν καλά, από την πείρα τους την ιστορική, πόσο επικίνδυνο είναι να ταπεινώνεται εξουθενωτικά ένας λαός. 

Eζησαν τη φρίκη του Nαζισμού που εκκολάφθηκε από την άκρα ταπείνωσή τους, με τη Συνθήκη των Bερσαλλιών, μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Eζησαν και το αντίστροφο: ότι τη θέση που κατέχουν σήμερα, εξουσιάζοντας οικονομικά την Eυρώπη και με υπολογίσιμη παρουσία στη διεθνή σκηνή, την οφείλουν στη σύνεση και μεγαλοψυχία (έστω με σκοπιμότητες) των νικητών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Βόμβα καθηγητή Φώσκολου! Κρύβουν τα στοιχεία για τα ενεργειακά κοιτάσματα στην Κρήτη

Για απόκρυψη στοιχείων κατηγορεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντ. Φώσκολος.

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξαπέλυσε ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος επιστημονικός ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος, σχετικά με τα κοιτάσματα στα νότια της Κρήτης.

NEW YORK TIMES: Η Ελλάδα μόλις έχασε την κυριαρχία της οικονομιας της

Άφθονος σκεπτικισμός για τον αναπτυξιακό προυπολογισμό της Ελλάδας. Έχασε την αυτονομία διαχείρισης των οικονομικών της. 

- Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη προέβλεψε ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί και πάλι το επόμενο έτος.

ΟΟΣΑ: "Οι Έλληνες πεθαίνουν ελλείψει φαρμάκων"

Tο σοβαρό κίνδυνο απόκτησης χρόνιων προβλημάτων υγείας ή ακόμη και θανάτου λόγω της μειωμένης πρόσβασης σε φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις επισημαίνει για τους Έλληνες ο ΟΟΣΑ, καθώς στην Ελλάδα του μνημονίου από το 2009 έως το 2011 και μόνο οι δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν κατά 11,1%.