MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ !

Άρθρο του καθηγητή οικονομικών  

"Εδώ βλέπεις το λύκο εσύ ντορό (μυρωδιά) ψάχνεις;"

Βρε τι αγάπη (τάχα) που έχει αυτή η "κυβέρνηση" για τις ιδιωτικές εταιρείες... Την πήρε ο πόνος τώρα για την καθυστέρηση καταβολής των ασφαλίστρων σε αυτές, πράγμα που δεν πείραζε ούτε τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρείες, αφού με τα πρόστιμα της τροχαίας, διανύουν τις καλύτερες μέρες τους.

Γιατί γίνεται τότε αυτό ; Μα για να υπάρξει νέα πίεση των πολιτών και επιδείνωση της αδυναμίας καταβολής των ασφαλίστρων, ώστε να πιαστούν με ανασφάλιστα αυτοκίνητα από την τροχαία, να δημιουργηθούν χρέη προς το δημόσιο μέσω των εξωφρενικών προστίμων και να ακολουθήσουν οι κατασχέσεις και η εξαθλίωση.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Στουρνάρας, ας μην απορεί όταν θα...αιωρείται στο Σύνταγμα

Προκλητικός μέχρι εκεί που δεν παίρνει ο αγαπημένος συνεργάτης του Κώστα Σημίτη στην κουζίνα του ευρω-μαγειρέματος και νυν ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρας. 

του Στρατή Μαζίδη

Ο άνθρωπος που δήλωνε ότι δε θέλει να τον κρεμάσουν στο Σύνταγμα, κάνει ομολογουμένως ότι μπορεί για να το πετύχει.

 
Χθες λοιπόν ξαναχτύπησε λέγοντας ότι:

 

Δημήτρης Καζάκης: 80.000 λιγότεροι οι Έλληνες σε δυο χρόνια μνημονίων...

Οι θάνατοι στη χώρα μας πολλαπλασιάστηκαν, οι γεννήσεις καταβαραθρώθηκαν ενώ η μετανάστευση αυξάνεται ραγδαία.
 
Η κυβέρνηση ζητωκραυγάζει για το επικαλούμενο πρωτογενές πλεόνασμα. Ο φερόμενος ως Έλλην πρωθυπουργός αμέσως μόλις κατατέθηκε το σχέδιο του προϋπολογισμού, έτρεξε σαν τον γνωστό Χαρούλη από την παλιά διαφήμιση της Νουνού να πει τα καλά νέα στην Frau Μέρκελ. 

Και η Frau γεμάτη από εκείνο το είδος της ικανοποίησης που πάντα διακρίνει τους φιλόζωους όταν τα κατοικίδιό τους εκτελεί με θαυμαστή ακρίβεια τις εντολές που του δίνουν, αναφώνησε: «Πολλοί δεν το πίστευαν, αλλά η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα!»

Τριάμισι χρόνια μνημόνιο… για να αυξήσουμε το χρέος 46%!

Το Μάιο του 2010 η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο επειδή η Ελλάδα δεν μπορούσε να βγει στις αγορές για δανεισμό λόγω του υπερβολικού της κρατικού χρέους, που ανερχόταν σε 120% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). 

Ύστερα από τριάμισι χρόνια μνημονίων, που ήρθαν υποτίθεται για να λύσουν το πρόβλημα του υπερβολικού κρατικού χρέους, αυτό θα κλείσει το 2013 στο ιλιγγιώδες ποσοστό 175,5% του ΑΕΠ!

Ο Θεοχάρης απειλεί 2.594.366 Έλληνες ή αλλιώς το 55% των φορολογούμενων πολιτών με κατασχέσεις…

Όταν οι 2.594.366 συνειδητοποιήσουν την αριθμητική ΔΥΝΑΜΗ της ΥΠΕΡΟΧΗΣ που έχουν στα χέρια τους, τότε πολλά πράγματα θα αλλάξουν στη χώρα μας. Και η στιγμή αυτή δεν αργεί.

Την προειδοποιητική επιστολή από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων έχουν λάβει, ήδη, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι – Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη Σεπτεμβρίου 2.594.366 φυσικά πρόσωπα είχαν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 22,6 δισ. ευρώ.