MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Σύσταση στρατιωτικής επιτροπής επίταξης ιδιωτικής περιουσίας!

Mόλις δύο ημέρες μετά την έγκριση του νέου Μνημονίου εκχώρησης του ελέγχου της χώρας στην τρόϊκα, με ένα πολύ «ύπουλο» και μεθοδευμένο τρόπο και υπό την κάλυψη… δήθεν «προβλέψεων για ανάγκες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κ.Σπηλιόπουλου, «βάζει στο πακέτο» των παραχωρήσεων στην τρόϊκα και την ιδιωτική περιουσία!

Αδυναμία είσπραξης παρά τις απειλές για κατασχέσεις

Σε ιλιγγιώδη ύψη οι οφειλές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων στο δημόσιο, λόγω κρίσης και δυσβάσταχτης φορολογίας. 

Μέσα σε έναν μήνα, τον Οκτώβριο, τα ληξιπρόθεσμα χρέη σημείωσαν αύξηση 1,1 δισ. ευρώ, ενώ το σύνολο των νέων οφειλών από τις αρχές του έτους ανήλθε σε 7,284 δισ. ευρώ. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχεται πλέον σε 60,65 δισ. ευρώ.

Γιατί ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται; Έτσι κάνουν αόρατη την αντίδραση

Του Γιώργου Παπασωτηρίου.

Ανεργία, φτώχεια, πόνος, μα και αγανάκτηση παντού. Αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι: Γιατί ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται; Στο ερώτημα ενυπάρχει ήδη η παραδοχή ότι παρά την φορομπηχτική πολιτική, παρά την άγρια λιτότητα, όλοι μένουν απαθείς, αποδεχόμενοι τα πάντα σαν τα θύματα του ντε Σαντ, που συναινούν στο βασανισμό τους.

Η δημοσιογραφία της αθλιότητας και η αθλιότητα της «δημοσιογραφίας»

Μετά την εκπομπή για τη βία στην «Ανατροπή» με κάλεσαν να μιλήσω για το θέμα πολλές φορές. Η ουσία της τοποθέτησής μου ήταν ανάλογη με όσα ανέπτυξα εκεί, ότι δηλαδή η κοινωνία έχει δικαίωμα να αντιστέκεται και ότι πρέπει να είμαστε εννοιολογικά αυστηροί και να μη χρησιμοποιούμε τον ίδιο όρο για ανόμοια πράγματα, όπως οι χρυσαυγίτικες δολοφονίες, ένα γιαούρτωμα ή μία μαχητική διαδήλωση, η οποία δεν αποτελεί βία, αλλά συνταγματικό δικαίωμα.