MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Δρομολόγησαν την κρίση, τώρα δρομολογούν και την φυγή τους...

Της Δήμητρας Σωτηριάδου

Αφού υπέγραψαν τα μνημόνια,κάνουν πως δε γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί. Η ώρα των πλειστηριασμών έφτασε και οι συγκυβερνώντες – που το γνωρίζουν – κάνουν πως αντιδρούν και μέσω των συστηματικών ΜΜΕ δείχνουν μια αγανάκτιση προς την τρόικα και ότι στυλώνουν δήθεν και τα πόδια απέναντι στα απαράδεκτα μέτρα που ζητεί.

Οι ακριβοπληρωμένοι τηλεαστέρες των δελτίων παρουσιάζουν μια μαχόμενη συγκυβέρνηση έτοιμη να πέσει κιόλας εάν χρειαστεί, για το καλό των πολιτών.Παρουσιάζουν μια ματωμένη από καυγάδες με την τρόικα συγκυβέρνηση έτοιμη να την στηρίξουμε κιόλας μετά τη συντέλεια που έρχεται.

Reuters: Πως οι Ευρωπαϊκοί Μηχανισμοί κερδίζουν χρήματα από τα δάνεια της Ελλάδας και άλλων χρεωμένων χωρών

Μπορεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να φαίνονται μέσα στην Ευρωζώνη ως «βαρέλια δίχως πάτο», ωστόσο το Reuters διευκρινίζει ότι όχι μόνο δεν ισχύει αυτή η θεωρία, αλλά αντίθετα οι δύο ευρωπαϊκοί μηχανισμοί κερδίζουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και άλλων χωρών.

Ελεγχόμενοι δούλοι χωρίς περιουσία

Συνεχίζονται οι φωνές εντός κυβέρνησης που προειδοποιούν ότι η οικονομία δεν αντέχει άλλο την δυσβάσταχτη φορολογία με τα πράγματα να έχουν γίνει ασφυκτικά για την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, την μεσαία τάξη. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζονται σοβιετικές πρακτικές από δήθεν αστικές κυβερνήσεις.

Οι φόροι σε συνδυασμό με τις μειώσεις μισθών και τα χαράτσια καθιστούν αδύνατο για πολλούς πολίτες να πληρώσουν τα δάνεια, στα οποία είχαν μαζικά σπεύσει την εποχή των παχυλών υποσχέσεων για άνετη ζωή σε βάθος χρόνου. Τότε που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα δανεικά θα μας γυρίσουν μια μέρα μπούμερανγκ.

Ελλάδα-Ιταλία-Πορτογαλία: Πέφτουν οι κυβερνήσεις μετά τις Ευρωεκλογές

Στην εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι καθοριστικό για την πορεία και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβαίνει το State Department.

Οι Αμερικανοί ανησυχούν έντονα για τις εξελίξεις στην Ευρώπη που επηρεάζουν άμεσα και την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας τους.
Τον τελευταίο καιρό, think tanks του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, επεξεργάζονται μετρήσεις, συγκεντρώνουν πληροφορίες και προβαίνουν σε εκτιμήσεις για τα όσα πρόκειται να συμβούν στην Ευρώπη, μέσα στο 2014.

Aπελπισμένος και όμηρος του βαθέως κράτος του Μεγάρου Μαξίμου

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ "ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ" ΤΟΥ

Aπό τον J.Edgar Hoover

PHOTOGRAPHER Panayiotis Tzamaros


Δεν είναι η πρώτη φορά στην νεώτερη πολιτική ιστορία του τόπου που το βαθύ κράτος του Μεγάρου Μαξίμου σε συνεργασία με το βαθύ παρακράτος καταπίνει τους πρωθυπουργούς του!

The money system - Video (Στα Αγγλικά)

Η αλήθεια για το χρήμα, τις τράπεζες, την  Federal Reserve, και τους τραπεζίτες.





Αντί για απολύσεις, νέες προσλήψεις 8.000 δημοσίων υπαλλήλων. Αρνούνται να τους πληρώνουν οι δανειστές μας!

Μπουχτισμένοι από το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος και τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις οι δανειστές μας αρνούνται να ασχοληθούν πλέον με το ελληνικό πρόβλημα και κυρίως με το χρέος που μας πονάει.
 
Αλλά πως να ασχοληθείς με μια κυβέρνηση που αντί να απολύσει προσλαμβάνει 8.000 δημοσίους υπαλλήλους μέσα στο 2013, την στιγμή που 1,5 εκατ. άνεργοι του ιδιωτικού τομέα πλήρωσαν ακριβά το τίμημα του να μην έχουν υπάρξει αφισοκολλητές του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ.

Ενδείξεις παγκόσμιου κραχ

Του Βασίλη Βιλιάρδου

Η αγορά μετοχών με πίστωση αποτελεί τη σημαντικότερη ένδειξη μίας σφοδρής, επερχόμενης καταιγίδας, εάν φτάσει ή ξεπεράσει κάποια ανώτατα όρια – γεγονός που διαπιστώνεται σήμερα στο μεγαλύτερο καζίνο του πλανήτη, στη Wall Street, όπου έχει ανέλθει ήδη στα 413 δις $.
Τον Ιούλιο του 2007, λίγες εβδομάδες πριν σπάσει η φούσκα των ενυπόθηκων δανείων, η αγορά με πίστωση ήταν της τάξης των 425 δις $ – καταρρέοντας και οδηγώντας ολόκληρη την υφήλιο σε τεράστιες περιπέτειες.

Πάμε για ηρωική έξοδο;;…

Πονηρές δηλώσεις σφυρίζουν στον αέρα. Η κ. Μπακογιάννη, ισχυρίζεται πως ‘δεν πέφτει μια κυβέρνηση εξ αιτίας της μη ψήφισης ενός νομοσχεδίου’ και πως ‘θέμα πρωθυπουργού δεν τίθεται’. Αντίθετα, ο της ιδίας οικογένειας, κ…

Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως ‘εάν είναι να πέσει η κυβέρνηση, τουλάχιστον ας πέσει μαχόμενη’. Η αντίθεση των δηλώσεων είναι έκδηλη. Η κ. Μπακογιάννη, πολύ θα ήθελε να δει τον κ. Σαμαρά ..ψημένο μέχρι τέλους στην ..ηλεκτρική καρέκλα της ..τρόικας (αντίθετα με τον υπουργό)…



Κορέα γίναμε

«Οι Έλληνες έχουν μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης». Η διαπίστωση αυτή αντιμετωπίζεται σχεδόν ως ποινικό αδίκημα από την τρόικα, τη Μέρκελ και δειλά δειλά από τους κυβερνητικούς εταίρους. 

 Είναι οξύμωρο, οι θιασώτες της ελεύθερης αγοράς να αντιμετωπίζουν τον ακρογωνιαίο λίθο της, την ιδιοκτησία, με την οπτική μελετητών του Κιμ Ιλ Σούγκ και του κορεατικού πολίτ μπιρό.


Ο Ρουμπινί βλέπει νέο παγκόσμιο οικονομικό «όλεθρο»

Προέβλεψε τη «φούσκα» των ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2005 που άναψε το φιτίλι της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης τρία χρόνια αργότερα. 

Έκτοτε έκανε πολλές, επίσης καταστροφικές προβλέψεις στις οποίες έπεσε έξω, μεταξύ των οποίων και η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ο λόγος για τον Nouriel Roubini που «βλέπει» μια νέα παγκόσμια οικονομική απειλή, που δεν είναι άλλη από τις «φούσκες» των ακινήτων σε 17 χώρες.

Μία λεπτή κόκκινη γραμμή μας χωρίζει από το απόλυτο χάος... H συντεχνιακή δημοκρατία παίζει τα ρέστα της

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Από τον Θανάση Μαυρίδη

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι κυρίως πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό. Την ώρα που η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν τα μνημόνια και να επιστρέψουν στον κόσμο των αγορών, εμείς βυθιζόμαστε ολοένα και πιο βαθιά στο βούρκο της ύφεσης, με κίνδυνο να κολλήσουμε στον πάτο για πολλές - πολλές δεκαετίες. Μία λεπτή κόκκινη γραμμή μας χωρίζει μόνο από το απόλυτο χάος...