MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Το μυστικό της Σύρου! Πώς η Goldman Sachs βούλιαξε την Ελλάδα!

Μια συγκλονιστική ομολογία έκανε πριν από λίγες ημέρες ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs Μάικλ Σέργουντ μιλώντας στην ιστοσελίδα του Καναλιού 4 της βρετανικής τηλεόρασης. 

«Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν θα κάναμε σήμερα μια τέτοια συναλλαγή όπως εκείνη» αποκάλυψε (κατόπιν εορτής ασφαλώς) αναφερόμενος στο περίφημο swap που έγινε επί εποχής Σημίτη και ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για την πορεία χρεοκοπίας της χώρας μας.


BBC: «Εκατομμύρια απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα»

Στους ολοένα αυξανόμενους απλήρωτους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα κάνει κάνει αναφορά το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ΒΒC.

Το άρθρο του ανταποκριτή, Mark Lowen στην Ελλάδα, αναφέρει χαρακτηριστική περίπτωση εργαζόμενων στην ακτοπλοϊα, οι οποίοι έχουν κάνει κατάληψη σε πλοίο της εταιρίας και ζουν εκεί με το φόβο ότι αν το εγκαταλείψουν θα χάσουν τη δουλειά τους. 

Η απάτη του "Δημόσιου Χρέους"

"ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ": Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟ