MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Εξώσεις στην Ισπανία με ΜΑΤ - Έρχεται η σειρά μας! - ΕΤΣΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

Η Ισπανία σημείωσε ανάπτυξη 0,1% στο τρίτο τρίμηνο του έτους, μετά από διετή ύφεση. Η χώρα καταγράφει παρόλα αυτά τρομακτική ανεργία της τάξης του 26%. Νωρίτερα φέτος, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε εναντίον των ισπανικών νόμων για τις εξώσεις, οι οποίοι δυσκολεύουν τους ιδιοκτήτες να αποτρέψουν τις εξώσεις που ζητούν οι τράπεζες.

Η τρομακτική ανεργία και η φούσκα των ακινήτων προκάλεσαν μεγάλη αύξηση στις εξώσεις καθώς οι δανειολήπτες αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων. 

Tα δέκα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων που παραβιάζονται

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, δέκα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών «βρίσκονται σε υποχώρηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες». Η Εταιρεία, τονίζει ότι δοκιμάζονται καθημερινά:

Το δικαίωμα στην εργασία (άρθρο 22 παρ. 1 Συντάγματος) 

Το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση (άρθρο 22 παρ. 5 Συντάγματος)

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΧ ΤΗΝ 16η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΧΡΥΣΟ. ΡΟΛΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;

Εδώ και μερικές μέρες οι ειδήσεις που μας μεταφέρουν Ελληνοαμερικανοί παράγοντες στην Αθήνα, είναι πραγματικά τραγικές. Στην αρχή δεν θέλαμε ούτε να πιστέψουμε ούτε να μεταδώσουμε. Όμως συζήτηση που είχαμε με μέλος των Ελληνοαμερικανών “Δημοκρατικών” που αποτελεί έναν από τους χρηματοδότες τους, μας οδηγεί σε μαύρα συμπεράσματα για το μέλλον του Αμερικανικού καπιταλισμού που διαχέεται σε όλον τον κόσμο.