MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η Ευρώπη «βράζει» - Ξέσπασμα οργής σε Ισπανία - Ιταλία

Ξέσπασμα οργής σε Ισπανία και Ιταλία προκαλούν οι πολιτικές λιτότητας αλλά και o περιορισμός κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων όπως αυτό της διαμαρτυρίας. Στη Μαδρίτη, χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους κατά του νόμου - φίμωτρο και προσπάθησαν να περικυκλώσουν το κτήριο της βουλής. 

Η διαδήλωση τους ήταν παράνομη, μιας και ο Δήμος της πόλης, ανακοίνωσε πως δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τη διεξαγωγή της.

Βροχή εκατομμυρίων από Στουρνάρα στα... κρυφά

Βροχή εκατομμυρίων μοιράζουν οι αποφάσεις που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στους «μυστικούς κωδικούς» για τον Προϋπολογισμό του 2014, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία». Μέχρι την εποχή που έγινε υπουργός ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το 2009, οι κωδικοί αυτοί παρουσιάζονταν στα χοντρά βιβλία που συνόδευαν τον Προϋπολογισμό.

Παπανδρέου και Σόρος σχεδίασαν τη χρεοκοπία

«Ήταν όλα προσχεδιασμένα και μελετημένα, για να πέσει η χώρα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ και στο φαύλο κύκλο των Μνημονίων»  Αναπάντητα ερωτήματα για το ρόλο του Γ. Παπανδρέου και τη στενή σχέση του με τους κερδοσκόπους.
 
Η στενή σχέση που έχουν εδώ και πολλά χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον άνθρωπο που έχει αναγάγει το όνομα του σε συνώνυμο της διεθνούς κερδοσκοπίας, κ. Τζόρτζ Σόρος είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια.

Κρούγκμαν: Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι χειρότερη από το 1930- Η ύφεση δημιουργεί ζοφερές προοπτικές

Για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη της λιτότητας γράφει ο οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος επισημαίνει ότι «σε αυτό το σημείο μετά την κρίση του 2007, η Ευρώπη πάει χειρότερα από ότι στην περίοδο της Μεγάλης Υφεσης».

Ντροπή: Ολοι αθώοι για τις φούσκες του χρηματιστηρίου το 1999

Δεκατρία χρόνια έχουν περάσει από μεγάλο σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας όπου χιλιάδες μικροεπενδυτές είδαν να εξανεμίζονται μέσα σε λίγους μήνες οι οικονομίες χρόνων,ενώ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ουσιαστικά λεηλατήθηκαν, προκειμένου να ενισχυθεί ο χρηματιστηριακός τζόγος. Και ενώ μετά από τόσα χρόνια πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν μία καταδίκη για τους ενόχους - εμπλεκόμενους ήρθε η απόφαση του δικαστηρίου για να αφήσει άφωνους τους πάντες.

Πώς έφτασε η Ελλάδα στην οικονομική κατάρρευση

Γνωρίζουμε ότι το 1981 η Ελλάδα εισήλθε στην ΕΟΚ. Κάποιοι τότε θεώρησαν ότι ήταν στρατηγική επιλογή, διότι αποκτούσαμε πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας, αφού θα ήμασταν εταίροι και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα των ισχυρών της Ευρώπης.

Μπορεί να συνέπεσε η δική μας θέληση για εισδοχή, αλλά κυρίως το επεδίωξαν και το επέτρεψαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, διότι τους συνέφερε παντοιοτρόπως. Μην ξεχνάμε, ότι μετά την μεταπολίτευση υπήρχε μια δυναμική στην Ελλάδα, με οικονομική ανάπτυξη που συνοδευόταν από κυριαρχία της δραχμής σε όλα τα Βαλκάνια και έφτανε μέχρι την Πολωνία.