MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

«Πάτωσε» η Ελλάδα στην ΕΕ!

Γράφειο Γιώργος Δελαστίκ

Ρήμαξε την Ελλάδα με απίστευτη ταχύτητα το Μνημόνιο που μας επέβαλε η ΕΕ με τη συνενοχή του Γιώργου Παπαν­δρέ­ου. Εντυπωσιακά γοργά άρχισαν να εξαλείφονται τα κέρδη σε υλική ευημερία της τελευταίας τριακονταετίας. Το ζούμε, το ξέρουμε, το βλέπουμε. Τώρα όμως ήρθαν και τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας για να το επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά. Ηταν αρκετά δύο και μόνο χρόνια μνημονιακής πολιτικής από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, το 2011 και το 2012, για να .......... καταποντιστεί η Ελλάδα και να γίνει η δεύτερη φτωχότερη από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ: στο 88% του μέσου όρου της ΕΕ στον τομέα αυτόν ανερχόταν το 2010 ο δείκτης της Ελλάδας, στο 75% κατρακύλησε το 2012.


"Αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο: στον αστερισμό της "πολιτικής ορθότητας"...

Το λεγόμενο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο που εκκρεμεί (και φαίνεται ότι θα εκκρεμεί για πολύ ακόμα…) στη Βουλή έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις, τόσο επί της αρχής, όσο και επειδή δεν συμπεριλαμβάνει ρητώς στις γενοκτονίες των οποίων η άρνηση ποινικοποιείται, τις αναγνωρισμένες από την ελληνική Βουλή γενοκτονίες του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού. Επειδή στο δημόσιο διάλογο επικρατεί σύγχυση σχετικά με κρίσιμες έννοιες (ηθελημένη και μη), θα επιχειρηθεί εδώ μια κάπως αναλυτικότερη προσέγγιση του θέματος.

Ο Αρμαγεδδών του Μνημονίου με αριθμούς

Η «δημοσιονομική προσαρμογή» μάς στοίχισε 73 δισ. ευρώ, ενώ η ελληνική οικονομία διαρκώς συρρικνώνεται, η ανάπτυξη επιμένει να μην έρχεται και σταθερές της ζωής των πολιτών, ήτοι εργασία, ιδιωτική περιουσία και καταθέσεις, εξαϋλώνονται... 

Μπλεγμένη σε σκάνδαλο 80εκ. ευρώ η Τρόικα!

Σκάνδαλο που κόστισε στους φορολογουμένους δυνητικά πάνω από 80 εκατ. ευρώ αποκαλύπτει το Κοινοτικό έντυπο EU Οbserver σε σχέση με τις εργολαβίες που έχουν δώσει κρυφά και χωρίς διαγωνισμό τα στελέχη της τρόικας ανά κράτος σε μνημόνιο με γνωστές εταιρείες που παρέχουν χρηματοοικονομικές συμβουλές. 

Βασιλική Θάνου: Ναι, κλήθηκαν από την τρόικα δικαστές!

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται από επίσημα χείλη πως η τρόικα κάλεσε δικαστές στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τους ζήτησε να...επισπεύσουν τις διαδικασίες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου είπε στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ("Ελεύθερος Σκοπευτής") ότι δεν ενημερώθηκε εκ των προτέρων αλλά η ίδια ερεύνησε εκ των υστέρων το θέμα και πληροφορήθηκε τα εξής:

Ο Α΄αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Παπανικολάου αποκαλύπτει

"...Αν κατέγραφα όσα βίωσα, πάνω από σαράντα χρόνια, σχετικά με τις επιλογές αυτές, τα όσα είδα και άκουσα, θα αρκούσαν για να γεμίσουν τις σελίδες ενός βιβλίου, με τον τίτλο «Η μαύρη βίβλος της Ελληνικής Δικαιοσύνης»..."

Ο Α’ Αντιπροέδρος του Αρείου Πάγου μιλάει για "σημεία και τέρατα" στο χώρο της Δικαιοσύνης

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Προκειμένου να βάλουμε τους δικαστές και τους εισαγγελείς ενώπιον των ευθυνών τους, ως  ύστατη προσπάθεια υπεράσπισης του Εθνους, Σας καλώ να υπογράψετε το επισυναπτόμενο εξώδικο, εσείς και όσοι άλλοι γνωρίζετε. Η υποχρέωση τήρησης του Συντάγματος και των Νόμων που συνάδουν προς αυτό,  είναι καθήκον όλων, επιδιωκόμενο με κάθε τρόπο, και ο μόνος τρόπος σωτηρίας της χώρας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αδιαφορήσει, να ολιγωρήσει να κωφεύσει, να φερθεί υστερόβουλα και άνανδρα. "Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης", μας λέει ο Θείος Ομηρος και "Μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς καί παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσι", μας λέει ο Σωκράτης. Οι πρόγονοί μας τα είπαν όλα. Οι επίγονοι τί θα κάνουν; (Οδηγίες για την υπογραφή του εξωδίκου στο τέλος του κειμένου).