MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ομερτά μέχρι τελευταίας ρανίδος !!!

Όλοι μαζί τα φάγαμε; Oύτε καν. "Όλοι μαζί τα φάγατε" μας απαντούν οι κυβερνώντες βγάζοντας εαυτούς και αλλήλους λάδι. 

Τελευταίο επεισόδιο, το χθεσινό στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Εκεί, τιμώντας την "ομερτά" που συνέχει τις υπεύθυνες και εθνικώς σκεπτόμενες δυνάμεις του τόπου, η Ν.Δ. κατάπιε τις καταγγελίες της για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και πήρε επισήμως πλέον στην πλάτη της τον κ. Βενιζέλο.

Οι πύλες της κολάσεως άνοιξαν και... τους περιμένουν. Δε θα είναι εμφύλιος, θα είναι αντι-δικτατορικός!

Γράφει ο Αυγερινός Χατζηχρυσός 

Έκανε και κάτι “καλό” η Χρυσή Αυγή. Ναι “καλό”, λίγοι το πρόσεξαν στο χάος των πληροφοριών, της ακροδεξιάς βίας που εκατομμύρια Πολίτες γνώριζαν, εκτός από τους Opinion Maker των μεγάλων καναλιών. 

Το “καλό” που έκανε ήταν το ότι οι φασίστες… ήταν “Αιρετοί” ! 

Γιατί να είναι καλό ; 

Η επανάσταση, δι' αρχαρίους..

Επανάσταση χωρίς συνειδητοποίηση (του προβλήματος), δεν γίνεται..

Όταν όμως επιτύχεις την συνειδητοποίηση, έχεις ήδη κάνει την μισή επανάσταση!

Ωστόσο είναι λάθος όταν λέμε ''επανάσταση'' να μας έρχονται στον νού αίματα, κομμένα κεφάλια, εμπρησμοί ανακτόρων, και άλλα τέτοια φρικτά, πλην ορισμένες φορές και κατά την επιταγή των καιρών, αναπόφευκτα..

Κάθε μέρα γίνονται πολλές μικρές και μεγαλύτερες επαναστάσεις. 

ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ

(ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ)

Aν θέλατε κ.Παπαδόπουλε να επιβάλλεται δικτατορία στην Ελλάδα, τί θα κάνατε;

Θα μετέτρεπα το Σύνταγμα σε κ@λόχαρτο, τους Έλληνες σε σκλάβους και θα τους έκανα να ζήσουν ύπο διαρκή οικονομική μέγκενη.

Και από πού θα αρχίζατε κ.Παπαδόπουλε για να το πετύχετε αυτό; Τί βήματα θα χρειαζόταν να κάνετε; Τί είδους ιδέες θα εφαρμόζατε;

Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια;

Του Τ. Παναγιωτόπουλου (πολ. μηχανικού)

Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ.

Δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για… γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε … 200ευρώ/m2.