MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ο κίνδυνος κατάρρευσης της κυβέρνησης είναι πλέον ορατός – Ο Σαμαράς μπορεί να υποστεί ότι και ο Μητσοτάκης το 1992

Η κυβερνητική συνοχή δεν υφίσταται – Απαράδεκτη η αιτιολογία διαγραφής του Πολύδωρα – Τραγικά τα λάθη της ΝΔ 

Ο κίνδυνος βίαιης κατάρρευσης της κυβέρνησης είναι πλέον ορατός. 

Μια ακόμη κρίσιμη ψηφοφορία και η κυβέρνηση βρέθηκε με 152 ναι, όταν πρόσφατα είχε δει τις δυνάμεις της να περιορίζονται στις 154 ψήφους από 156 νωρίτερα κ.ο.κ. 

Η κυβέρνηση φθείρεται επικίνδυνα. 

Ο εχθρός εντός των πυλών. Ζήτημα χρόνου η απογείωση των ελικοπτέρων από την ταράτσα της Βουλής

Μπορεί κανείς να σε βρίζει. Μπορεί κανείς να βρίζει την οικογένειά σου. Μπορεί κανείς να σε πλησιάζει απειλητικά. Μπορεί κανείς αφού σε πλησιάζει, να σε γυροφέρνει.

του Στρατή Μαζίδη


Το πρόβλημα αρχίζει όταν αρχίζει να σε ακουμπάει. Όταν πια αρχίζει να βάζει το χέρι του και να σε πασπατεύει, τώρα χτυπούν κόκκινοι συναγερμοί.


Αυτό συμβαίνει και με τα νέα πρόστιμα της εφορίας τα οποία έχουν καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και φυσικά εξοντωτικό.



Τι σημαίνει απεχθές και επονείδιστο χρέος. Με ντοκουμέντα.

ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Οδηγός για την έξοδο από το μνημόνιο και για τους μικροομολογιούχους που είδαν τις αποταμιεύσεις τους να ληστεύονται.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει τον όρο “απεχθές και επονείδιστο χρέος” που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα σε μία νομική διαμάχη για την διαγραφή του. Είναι άραγε πραγματικότητα ή αστικός μύθος; Μπορεί η Ελλάδα να τον επικαλεσθεί ή είναι ένα λαϊκίστικο επιχείρημα όσων διαφωνούν με το μνημόνιο χωρίς καμμία πρακτική εφαρμογή;

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΕΛΛΑΔΑ: επιβεβαιώνεται το ξεπούλημα των ενεργειακών κοιτασμάτων της Κρήτης από τον Σαμαρά στους Τούρκους - H ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μυστικές πτήσεις με μετρητά στην πλούσια με αέριο Κύπρο.

Οι εργολάβοι της Τρόικας σκυλεύουν το πτώμα της Ελλάδας.

Πώς το Βερολίνο υπερέβαλε την ελληνική κρίση για να καταλάβει την Ευρώπη...

Ανώτερες πηγές στην Αθήνα χθες το βράδυ επιβεβαίωσαν την αποκλειστικά από την περασμένη Δευτέρα του Slog: το 70% των εσόδων από τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κρήτης και των σπάνιων γαιών πηγαίνει σε Ξένα Ταμεία. Περαιτέρω απόδειξη είναι η δωροδοκία της Κύπρου, που εντάσσεται κι αυτή στο γερμανικό παιχνίδι ηγεμονίας σε ενέργεια και τραπεζικό τομέα στην περιοχή.

Εμείς δανείζουμε τις τράπεζες και αυτές, όλες μαζί, δανείζουν τον Μπόμπολα με νέο δάνειο 397,5 εκατ. ευρώ!

Στη σύναψη μακροπρόθεσμων, κοινοπρακτικών, ομολογιακών δανείων, συνολικού ποσού 397,5 εκατ. ευρώ, για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων, στην πλειοψηφία τους βραχυπρόθεσμων, δανείων, προχώρησαν η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις ΑΕ (100% θυγατρική), μειώνοντας έτσι σημαντικά τον αντιλαμβανόμενο κίνδυνο ρευστότητας του ομίλου.