MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Στο 1 εκατ. υπολογίζονται οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

Σε ένα εκατομμύριο υπολογίζονται πλέον οι εργαζόμενοι που μένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα από έναν μήνα μέχρι και πάνω από έναν χρόνο, ενώ αρκετοί κινδυνεύουν να δουν ακόμη και το δώρο Χριστουγέννων με τα... κιάλια.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ethnos, η ελληνική αγορά εργασίας έχει πλήρως απορρυθμιστεί, καθώς μόνο τέσσερις στους δέκα εργαζομένους παίρνουν μισθό χωρίς καθυστέρηση στον ιδιωτικό τομέα. Οι υπόλοιποι κάνουν υπομονή ή συμβιβάζονται με συμβολικά ποσά που «αντικαθιστούν» το μηνιάτικο.

Σταύρος Λυγερός: Κοινωνική καταστροφή και καθεστωτικές μεθοδεύσεις

Μπορεί οι Σαμαράς και Βενιζέλος να επιδίδονται σε επικοινωνιακές ασκή­σεις αισιοδοξίας, αλλά η πραγματικότητα δεν επιτρέπει ακόμα και στους δεδηλωμένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να «αγορά­σουν» την κυβερνητική προπαγάνδα.

Η κρίση έχει προσλάβει διαστάσεις οικο­νομικής και κοινωνικής καταστροφής Οι στατιστικές μόνο εν μέρει καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής αυτής.

Οι 12 φόροι του 2014

Συνολικά δώδεκα φόρους καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι το 2014, ενώ το ύψος των φόρων αναμένεται να φτάσει στα 11,87 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, οι φόροι του 2014 θα είναι αυξημένοι σε σχέση με το ’13, γεγονός που σημαίνει ότι για μια ακόμη φορά το φορτίο της φορολογίας θα σηκώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.



Αν στα 11,87 δισ. ευρώ προστεθούν και οι φόροι των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων το ποσό θα φτάσει στα 15,76 δισ. ευρώ.



ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ..!!!

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ...ΠΩΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ 43 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή

Δείτε πως με δυο λόγια ο γνωστός καθηγητής οικονομίας και σημερινός βουλευτής εξηγεί πως χάνονται περίπου 34 δις ευρώ, δηλαδή περίπου το 1/6 του ΑΕΠ από την χώρα μας...

Γι' αυτό ξαναλέμε ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία στη χώρα, ο αντικειμενικός σκοπός τους είναι να την φτωχύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο και να την επαναλειτουργήσουν σε νέα διάσταση με τους λαθρομετανάστες.