MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

"Ο κόσμος θα μπει μέσα και θα σας κρεμάσει!"

Η φορολογία είναι ένα σύστημα όπου πολιτικοί και γραφειοκράτες κλέβουν χρήματα από τους πολίτες, για να τα σπαταλούν με τον πιο ειδεχθή τρόπο, κι’ αυτό το μέρος δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μια μικρή αλλά εντυπωσιακή ομιλία έκανε πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο .. Βρετανός ευρωβουλευτής Godfrey Bloom. Διαβάστε την και δείτε και το σχετικό βίντεο:

«Εκβενιζελισμός»…

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «εκτσογλανισμό» της πολιτικής ζωής. Και το ενδιαφέρον είναι τούτο:

Δεν εννοούσε τον κ.Τσοχατζόπουλο.
Δεν εννοούσε τον κ.Τσουκάτο.
Δεν εννοούσε τον κ.Κάντα.
Δεν εννοούσε τον κ.Μαντέλη.

ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 2014 - Οι νέες εξοντωτικές ρυθμίσεις για συντάξεις-εφάπαξ

Νέο "κύμα" ανατροπών σε όρια ηλικίας, συντάξεις και εφάπαξ έρχεται την 1η Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να αλλάζει το συνταξιοδοτικό τοπίο για 600.000 άτομα. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις προβλέπονται σε νόμους που ήδη έχουν ψηφιστεί και υλοποιούνται σταδιακά.

Κωδικοποιημένα οι δώδεκα αλλαγές - ανατροπές που "φέρνει" το νέο έτος είναι:

Καζάκης: Τα στοιχεία. Πόσα χρωστάνε ολιγάρχες & εφοπλιστές και πόσα ΕΣΥ;


Οι εφοπλιστές δε θέλουν να πληρώσουν και φοβερίζουν

Αιτία η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει υποχρεωτικό χαρακτήρα και να διπλασιάσει το ποσό της εθελοντικής συνεισφοράς των εφοπλιστών.

Λίγοι μήνες πέρασαν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, με αντιπροσωπεία Ελλήνων εφοπλιστών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου υπό τυμπανοκρουσίες έδωσαν τα χέρια, για την καταβολή οικειοθελούς συνεισφοράς από μεριάς εφοπλιστών, ώστε να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας.

Το χρέος έγινε ιδιωτικό

Του Νίκου Ξυδάκη

Η επικείμενη υπερφορολόγηση ακίνητης περιουσίας, με κριτήριο την κατοχή και όχι την πρόσοδο, και με βάση αντικειμενικές αξίες του 2007, υπερδιπλάσιες των τρεχουσών αγοραίων τιμών, υπολογίζεται να αποφέρει έσοδα περί τα 4 δισ. ευρώ, έναντι περίπου 500 εκατ. το 2012 και άνω των 2,5 δισ. το 2013 από την ίδια πηγή.