MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Έξι μήνες τρόμου περιμένουν την κυβέρνηση


Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, οι εθνικές κάλπες θα στηθούν το 2016. Αυτό διεμήνυσε το Μαξίμου βάζοντας τέρμα στα σενάρια για τριπλές εκλογές τον ερχόμενο Μάρτιο.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια… παράτολμη πρόβλεψη από μια κυβέρνηση που έχει 153 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ υπό διάλυση και καμιά 10αριά εθνοπατέρες να μην είναι και τόσο σίγουροι.

Τους επόμενους δύο μήνες στη Βουλή δεν θα γίνουν κρίσιμες ψηφοφορίες, όμως, από τον Ιανουάριο ξανάρχεται η τρόικα και οι πληροφορίες λένε ότι ανοίγει καυτά θέματα, όπως π.χ. μειώσεις στις συντάξεις.



Μέρκελ: Θα φεύγαμε όλοι από το ευρώ εάν είχε αποχωρήσει η Ελλάδα

Διαλόγους από την Σύνοδο Κορυφής της 19ης Δεκεμβρίου αποκάλυψε η γαλλική Le Monde με την αναφορά της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, η Μέρκελ τόνισε ότι εάν η Ελλάδα είχε αφεθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, τότε όλα τα κράτη-μέλη της νομισματικής ένωσης θα υποχρεούνταν να αφήσουν το κοινό νόμισμα σε αργά ή γρήγορα.

Ο Σαμαράς πρωθυπουργεύει, ο Σημίτης κυβερνά. Τα τελευταία Χριστούγεννα της κυβέρνησης;

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Από την Ιόλη Πιερίδη

Τεκτονικές εξελίξεις στο χώρο της δεξιάς.

Το βράδι της παραμονής Χριστουγέννων σε βίλα ισχυρού επιχειρηματία θα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δείπνο φωτιά με κυρίως πιάτο το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, την ίδια την κυβέρνηση.