MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Huffington Post: «Οι δανειστές διοικούν τη χώρα...»

"Οι εκπρόσωποι των δανειστών άγονται και φέρονται όπως θέλουν και στην ουσία διοικούν τη χώρα" σημειώνει σε άρθρο της η Huffington Post, που αναφέρεται στον ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα.

Στο εν λόγω άρθρο...


που υπογράφει ο πυρηνικός μηχανικός, Κωνσταντίνος Τζάνος, επισημαίνεται ότι «η ζωή και το μέλλον 11 εκατ. ανθρώπων κρέμεται από τις πολιτικές της τρόικας οι οποίες καθοδηγούνται από τις γερμανικές επιθυμίες για σκληρή λιτότητα, της οποίας... κύριο χαρακτηριστικό είναι οι βαθιές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και η υπερφορολόγηση ιδιωτών και επιχειρήσεων». 



Aνταποκριτής του BBC : Προσπαθώ να καταλάβω πώς κατέρρευσε αυτή η χώρα

Ο Μαρκ Λόουεν δεν έγραψε για την Ελλάδα από το γραφείο του στη Μ. Βρετανία. Ηρθε στα μέρη μας, περπάτησε στους δρόμους με τα κλειστά μαγαζιά και τους ανέστιους. 

Ανέβηκε ως το βράχο της Ακρόπολης για να αποτίσει φόρο τιμής στο παρελθόν της Ελλάδας και στον δύοντα ήλιο της πόλης.

Μίλησε με ανθρώπους, άκουσε τη φωνή τους, είδε τις διαμαρτυρίες στο δρόμο και πήρε μια ουσιαστική ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Τι είδε λοιπόν ο Βρετανός;